search
Dvd recensie 'Flashpoint' complete serie

Dvd recensie 'Flashpoint' complete serie

Alle seizoenen in één nette box.

Jim Pedd
Bedenkers: Mark Ellis, Stephanie Morgenstern | Cast: Hugh Dillon (Ed Lane), David Paetkau (Sam Braddock), Amy Jo Johnson (Jules Callaghan), Sergio Di Zio (Mike Scarlatti), Enrico Colantoni (Gregory Parker) | Jaren: 2008 "“ 2012 | Release: CTV / Veronica

Zes seizoenen liep de Canadese hitserie Flashpoint. Centraal stond een elitekorps dat dagelijks te maken kreeg met gevaarlijke situaties zoals massagijzelingen en ontvoeringen. Naast flink wat daadkracht en moed, moesten de leden van het SRU (Strategic Response Unit) ook bedreven zijn in het spelen van het psychologisch spel met vaak onvoorspelbare daders.

De show is nu in Nederland in een speciale uitgave beschikbaar, met alle zes de seizoenen erin. De seizoenen werden steevast goed bekeken: waar het geheel begon met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers per aflevering, groeide dat in Canada na verloop van tijd naar 1,8 miljoen. Op en hoogtepunt stoppen, moet men gedacht hebben en dat valt te zien aan de kijkcijfers die op het laatste moment hoger dan ooit waren.

Synopsis seizoen 1
Extreem gevaarlijke omstandigheden zoals massagijzelingen en roekeloze daders die gedreven door wanhoop zichzelf en anderen in gevaar brengen. Dat is aan de orde van de dag voor het elitekorps dat centraal staat in de internationale hitserie Flashpoint. Naast flink wat daadkracht en moed moeten de leden van de SRU ook bedreven zijn in het psychologisch spel dat zij met hun vaak onvoorspelbare daders moeten spelen.

Synopsis seizoen 2
De leden van de SRU zijn terug met het tweede seizoen van de internationale hitserie Flashpoint. Ook nu komen de agenten van dit speciale elitekorps terecht in risicovolle en onberekenbare situaties. Gijzelingen en geweldsdelicten zijn aan de orde van de dag. Aan het vakkundige team de taak om de levensgevaarlijke situaties op te lossen, voordat er slachtoffers vallen.

Synopsis seizoen 3
In het derde seizoen van de internationale hitserie Flashpoint staan de leden van de SRU weer voor ogenschijnlijk onmogelijke opgaven. Alle situaties kunnen alleen opgelost worden door de expertise van het speciale eliteteam en de ijzersterke samenwerking van de leden. De beslissingen die genomen worden kunnen een leven redden… of kosten.

Synopsis seizoen 4
In het vierde seizoen van de internationale hitserie Flashpoint staan de leden van de SRU weer voor ogenschijnlijk onmogelijke opgaven. Gijzelingen en geweldsdelicten zijn aan de orde van de dag. Bij de start van dit nieuwe seizen worden de agenten meteen in het diepe gegooid, waarbij één van het levensgevaarlijk gewond raakt in een vuurgevecht. De sfeer binnen het team verslechterd wanneer blijkt dat het voortbestaan van de SRU aan een zijden draadje hangt…

Synopsis seizoen 5
De SRU van Gregory Parker is een zeer divers team, bestaande uit scherpschutters, onderhandelaars en analisten. Een succesvolle samenwerking tussen de teamleden moet ervoor zorgen dat levensgevaarlijke situaties worden opgelost, zonder dat er slachtoffers vallen. De aanstichters van de levensgevaarlijke situaties in Flashpoint worden vaak door wanhoop tot hun daad aangezet en zijn daarom onberekenbaarder dan gewone criminelen. In seizoen 5 van Flashpoint neemt Sergeant Parker enkele riskante beslissingen waardoor zijn bekwaamheid als leider van het eliteteam in twijfel wordt getrokken.

Synopsis seizoen 6
In het laatste seizoen van de internationale hitserie Flashpoint staan de leden van de SRU voor de moeilijkste uitdaging tot nu toe. In de dramatische conclusie van het zesde en laatste seizoen staan niet alleen de levens van het team, maar van de hele stad op het spel. Een briljante terrorist houdt de hele stad gegijzeld met radioactieve bommen. Wie er dan ook overleeft, het team zal nooit meer hetzelfde zijn.

[video_embed]1522[/video_embed]

Dvd: Flashpoint de complete serie | Duur: 3180 minuten (circa 53 uur) | Release: februari 2016 | Beeld: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 17x Dvd | EAN: 8-713045-242473 | Met dank aan: eOne

De serie wordt aangeleverd in een wat ongeïnspireerde maar verder wel prima grote slipcover. Daarin vind je zes reguliere Dvd-hoezen, één voor elk seizoen. Die hebben elk weer een ander design, maar tonen allemaal het team dat centraal staat. Elke keer weer zie je ze in een imposantere houding, en je ziet daarin hoe de serie mettertijd volwassener werd. Maak je de hoezen open, tref je elk seizoen weer op andere wijze schijven aan. De ene keer zijn het er twee, dan drie, dan vier. Het ligt aan het aantal afleveringen dat er was. Maar dat maakt niet uit, wel dat als er drie schijven in een hoes zitten, die opgestapeld zitten. Dat is de opbergwijze die eigenlijk nooit onze voorkeur geniet, maar helaas heeft eOne daar wel voor gekozen. Verder ziet het geheel er overigens wel net uit, dus het is een beetje jammer dat het er zo uit is komen te zien.

Dat doet verder niks af aan de beeldkwaliteit van de serie, die er met de seizoenen op vooruit gaat. Over het algemeen ziet het er net uit, met prima beeldkwaliteit. Detailniveau is niet zo gigantisch als je zou hopen, maar daar staat tegenover dat de serie in 2008 begon. Het is verder ook geen peperdure serie, wat je bijvoorbeeld terug ziet in ontploffingen. Staat dan weer wel tegenover dat er elke aflevering weer mooie scènes in zitten.

Het geluid is verder ook van prima niveau, met Dolby Digital 5.1 als hoogste niveau. Dat komt goed uit de boxen, met daarbij prima achtergrondgeluiden. Ontploffingen en vuurgevechten klinken hard en chaotisch en dat leent een bepaald realisme aan die scènes. Daar komt bij dat er altijd wel epische muziek te horen is op dat soort momenten en dat maakt het spannende scènes. Flashpoint heeft verder waar nodig ook prima dialoog, dat ook op goede manier uit de boxen knalt.

De serie heeft met deze zesdelige box een mooie uitgave gekregen, zij het ietwat ongeïnspireerd. Toch mogen we niet klagen over beelden en audio, want die zien er prima uit en zorgen voor een spectaculaire serie die meer dan de moeite van het terugkijken waard is.

Aanbevolen artikelen