search

Ons nieuws van vrijdag 26 februari 2016

Uitslag poll: Meer 'X-Files' gewenst
Series / Poll

Uitslag poll: Meer 'X-Files' gewenst

En dan het liefst een serie.

Eerder deze maand vroegen we jullie of een vervolg op de X-Files reboot gewenst was. Nu de show met een gigantische cliffhanger geëindigd is, kunnen we eens kijken naar de uitslag van de poll. Duidelijk is dat jullie maar al te graag meer willen zien.

88% van de mensen die de poll invulden koos voor de optie 'ja'. Daarbij tekende een mooie 88% voor een nieuw seizoen. De voorkeur voor meer afleveringen is dus gigantisch duidelijk. Vreemd is het ook niet, want zoals Laudy het omschrijft voegde "de tweede film [...] niks toe en viel [deze] ook tegen". Ook Daredevil1 ziet een nieuw seizoen wel zitten:

"De afleveringen uit het nieuwe seizoen laten zien dat de serie nog steeds bestaansrecht heeft. De chemie tussen Duchovny en Anderson is nog steeds goed. Van mij mogen ze de revival voortzetten."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' mist twist boeken
Series / Nieuws

'Game of Thrones' mist twist boeken

George R.R. Martin heeft een grote verrassing voor ons in petto.

George R.R. Martin is druk bezig met het schrijven van zijn zesde boek in de A Song of Ice and Fire-reeks. Ondertussen heeft de serie Game of Thrones hem allang ingehaald en rest voor veel fans de vraag of de boeken nog wel relevantie hebben straks. Volgens de schrijver absoluut wel. Hij heeft een flinke twist in gedachten die de serie niet heeft.

"Het zal draaien om een aantal personages, waarvan er eentje dood is in de serie, maar niet in de boeken," vertelde Martin. "Dus, de serie kan deze twist niet krijgen, helaas, want ze hebben een personage gedood dat ik niet vermoord heb."

"Niet dat je hiermee echt veel duidelijkheid krijgt, want er zijn zo'n 15 personages dood in de serie die nog altijd leven in de boeken," voegde de auteur daaraan toe. Hij wilde ook geen verdere hints geven naar wie het dan betrof. De serie zal op 24 april verder gaan met uitzendingen op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd recensie 'Flashpoint' complete serie
Series / Blu-ray Review

Dvd recensie 'Flashpoint' complete serie

Alle seizoenen in één nette box.

Bedenkers: Mark Ellis, Stephanie Morgenstern | Cast: Hugh Dillon (Ed Lane), David Paetkau (Sam Braddock), Amy Jo Johnson (Jules Callaghan), Sergio Di Zio (Mike Scarlatti), Enrico Colantoni (Gregory Parker) | Jaren: 2008 "“ 2012 | Release: CTV / Veronica

Zes seizoenen liep de Canadese hitserie Flashpoint. Centraal stond een elitekorps dat dagelijks te maken kreeg met gevaarlijke situaties zoals massagijzelingen en ontvoeringen. Naast flink wat daadkracht en moed, moesten de leden van het SRU (Strategic Response Unit) ook bedreven zijn in het spelen van het psychologisch spel met vaak onvoorspelbare daders.

De show is nu in Nederland in een speciale uitgave beschikbaar, met alle zes de seizoenen erin. De seizoenen werden steevast goed bekeken: waar het geheel begon met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers per aflevering, groeide dat in Canada na verloop van tijd naar 1,8 miljoen. Op en hoogtepunt stoppen, moet men gedacht hebben en dat valt te zien aan de kijkcijfers die op het laatste moment hoger dan ooit waren.

Synopsis seizoen 1
Extreem gevaarlijke omstandigheden zoals massagijzelingen en roekeloze daders die gedreven door wanhoop zichzelf en anderen in gevaar brengen. Dat is aan de orde van de dag voor het elitekorps dat centraal staat in de internationale hitserie Flashpoint. Naast flink wat daadkracht en moed moeten de leden van de SRU ook bedreven zijn in het psychologisch spel dat zij met hun vaak onvoorspelbare daders moeten spelen.

Synopsis seizoen 2
De leden van de SRU zijn terug met het tweede seizoen van de internationale hitserie Flashpoint. Ook nu komen de agenten van dit speciale elitekorps terecht in risicovolle en onberekenbare situaties. Gijzelingen en geweldsdelicten zijn aan de orde van de dag. Aan het vakkundige team de taak om de levensgevaarlijke situaties op te lossen, voordat er slachtoffers vallen.

Synopsis seizoen 3
In het derde seizoen van de internationale hitserie Flashpoint staan de leden van de SRU weer voor ogenschijnlijk onmogelijke opgaven. Alle situaties kunnen alleen opgelost worden door de expertise van het speciale eliteteam en de ijzersterke samenwerking van de leden. De beslissingen die genomen worden kunnen een leven redden… of kosten.

Synopsis seizoen 4
In het vierde seizoen van de internationale hitserie Flashpoint staan de leden van de SRU weer voor ogenschijnlijk onmogelijke opgaven. Gijzelingen en geweldsdelicten zijn aan de orde van de dag. Bij de start van dit nieuwe seizen worden de agenten meteen in het diepe gegooid, waarbij één van het levensgevaarlijk gewond raakt in een vuurgevecht. De sfeer binnen het team verslechterd wanneer blijkt dat het voortbestaan van de SRU aan een zijden draadje hangt…

Synopsis seizoen 5
De SRU van Gregory Parker is een zeer divers team, bestaande uit scherpschutters, onderhandelaars en analisten. Een succesvolle samenwerking tussen de teamleden moet ervoor zorgen dat levensgevaarlijke situaties worden opgelost, zonder dat er slachtoffers vallen. De aanstichters van de levensgevaarlijke situaties in Flashpoint worden vaak door wanhoop tot hun daad aangezet en zijn daarom onberekenbaarder dan gewone criminelen. In seizoen 5 van Flashpoint neemt Sergeant Parker enkele riskante beslissingen waardoor zijn bekwaamheid als leider van het eliteteam in twijfel wordt getrokken.

Synopsis seizoen 6
In het laatste seizoen van de internationale hitserie Flashpoint staan de leden van de SRU voor de moeilijkste uitdaging tot nu toe. In de dramatische conclusie van het zesde en laatste seizoen staan niet alleen de levens van het team, maar van de hele stad op het spel. Een briljante terrorist houdt de hele stad gegijzeld met radioactieve bommen. Wie er dan ook overleeft, het team zal nooit meer hetzelfde zijn.

[video_embed]1522[/video_embed]

Dvd: Flashpoint de complete serie | Duur: 3180 minuten (circa 53 uur) | Release: februari 2016 | Beeld: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 17x Dvd | EAN: 8-713045-242473 | Met dank aan: eOne

De serie wordt aangeleverd in een wat ongeïnspireerde maar verder wel prima grote slipcover. Daarin vind je zes reguliere Dvd-hoezen, één voor elk seizoen. Die hebben elk weer een ander design, maar tonen allemaal het team dat centraal staat. Elke keer weer zie je ze in een imposantere houding, en je ziet daarin hoe de serie mettertijd volwassener werd. Maak je de hoezen open, tref je elk seizoen weer op andere wijze schijven aan. De ene keer zijn het er twee, dan drie, dan vier. Het ligt aan het aantal afleveringen dat er was. Maar dat maakt niet uit, wel dat als er drie schijven in een hoes zitten, die opgestapeld zitten. Dat is de opbergwijze die eigenlijk nooit onze voorkeur geniet, maar helaas heeft eOne daar wel voor gekozen. Verder ziet het geheel er overigens wel net uit, dus het is een beetje jammer dat het er zo uit is komen te zien.

Dat doet verder niks af aan de beeldkwaliteit van de serie, die er met de seizoenen op vooruit gaat. Over het algemeen ziet het er net uit, met prima beeldkwaliteit. Detailniveau is niet zo gigantisch als je zou hopen, maar daar staat tegenover dat de serie in 2008 begon. Het is verder ook geen peperdure serie, wat je bijvoorbeeld terug ziet in ontploffingen. Staat dan weer wel tegenover dat er elke aflevering weer mooie scènes in zitten.

Het geluid is verder ook van prima niveau, met Dolby Digital 5.1 als hoogste niveau. Dat komt goed uit de boxen, met daarbij prima achtergrondgeluiden. Ontploffingen en vuurgevechten klinken hard en chaotisch en dat leent een bepaald realisme aan die scènes. Daar komt bij dat er altijd wel epische muziek te horen is op dat soort momenten en dat maakt het spannende scènes. Flashpoint heeft verder waar nodig ook prima dialoog, dat ook op goede manier uit de boxen knalt.

De serie heeft met deze zesdelige box een mooie uitgave gekregen, zij het ietwat ongeïnspireerd. Toch mogen we niet klagen over beelden en audio, want die zien er prima uit en zorgen voor een spectaculaire serie die meer dan de moeite van het terugkijken waard is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende trailer 'Penny Dreadful' s3
Series / Trailer

Onheilspellende trailer 'Penny Dreadful' s3

En er is een poster voor het seizoen.



"Omarm je duistere kant," lezen we in de eerste teaser trailer voor het derde seizoen van Showtime-serie Penny Dreadful. De trailer zelf is ook behoorlijk duister, en laat zien dat eigenlijk alle personages zich in een slechtere positie dan eerst bevinden. De schurken staan er juist weer beter voor en dan vooral Billie Pipers Lily.

Dit seizoen probeert Dr. Seward (LuPone) Vanessa (Eva Greene) op een onconventionele manier te behandelen. Tegelijk is er Ethan (Josh Hartnett) die in diepe problemen geraakt en Sir Malcolm (Timothy Dalton) die tegenover nieuwe uitdagingen staat. Op de achtergrond zijn de schurken dus bezig met het uitvoeren van hun duistere plannen.

Penny Dreadful gaat op 1 mei verder in de Verenigde Staten. Het is nog niet zeker of de show net als eerder in Nederland op Netflix te streamen is bij première van nieuwe afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sarah Michelle Gellar mogelijk terug voor tv-serie 'Cruel Intentions'
Series / Nieuws

Sarah Michelle Gellar mogelijk terug voor tv-serie 'Cruel Intentions'

Gellar speelde in de oorspronkelijke film de rol van super-bitch Kathryn Merteuil.

Sarah Michelle Gellar is naar verluidt benaderd om de rol te spelen van Kathryn Merteuil in de NBC-serie Cruel Intentions, een rol die zij ook speelde in de oorspronkelijke film uit 1999.

NBC gaf afgelopen week nog officieel het groene licht voor de pilot-aflevering, die geregisseerd zal worden door Roger Kumble (die ook de film maakte). Kumble schreef het script met Lindsey Rosin en Jordan Ross. Of Gellar de rol wel of niet zal accepteren is nog onduidelijk, maar ze heeft momenteel wel het script in haar bezit.

De tv-versie van Cruel Intentions speelt zich vijftien jaar na de gebeurtenissen van de film af en gaat over Bash Casey, de zoon van Sebastian Valmont (Ryan Phillippe) en Annette Hargrove (Reese Witherspoon), die een klein dorp in Kansas achterlaat om te gaan studeren aan een prestigieuze school in San Francisco.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hardy in veelbelovende eerste trailer 'Taboo'
Series / Trailer

Tom Hardy in veelbelovende eerste trailer 'Taboo'

De acteur bedacht het verhaal van de serie met zijn vader Chips Hardy.



De eerste, zeer duistere, trailer van Taboo, de nieuwe acht-delige miniserie van BBC One en FX, staat nu online. Tom Hardy speelt niet alleen de hoofdrol in de serie, maar is ook een van de bedenkers. Je kunt de trailer hierboven bekijken.

Het verhaal van Taboo gaat over een avonturier die na een tijd in Afrika te hebben doorgebracht, terugkeert naar Groot-Brittannië met veertien gestolen diamanten en wraak wil nemen op de Oost-Indische Compagnie, die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader. Naast Hardy zijn er in Taboo ook rollen weggelegd voor Jonathan Pryce, Michael Kelly, Oona Chaplin en David Hayman.

Hardy en zijn vader Chips Hardy bedachten het verhaal samen met Steven Knight, die eerder met Hardy samenwerkte aan de film Locke uit 2014 en de tv-serie Peaky Blinders. Hardy, Knight en Ridley Scott zullen fungeren als uitvoerend producenten van Taboo. Over een exacte releasedatum is nog niks bekend, maar waarschijnlijk zullen we moeten wachten tot begin 2017.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.