search
Kijktip: 'American Crime Story: The O.J. Simpson Trial'
Series / Nieuws

Kijktip: 'American Crime Story: The O.J. Simpson Trial'

De serie met John Travolta en Cuba Gooding jr. is nu te zien op BBC2 en komt eind maart naar Net5.

Er was veel media aandacht voor de nieuwe miniserie American Crime Story: The O.J. Simpson Trial, die een paar weken terug op de Amerikaanse zender FX in première ging. De serie is momenteel te zien op BBC2 en zal vanaf 28 maart op Net5 te zien zijn.


American Crime Story: The O.J. Simpson Trial neemt de kijker mee in het waargebeurde verhaal van de O.J. Simpson-rechtszaak. De voormalige American football ster en bekende tv- en filmpersoonlijkheid werd beschuldigd van de moord op zijn ex- vrouw Nicole en een kennis van haar genaamd Ron Goldman. Na zijn arrestatie barst de onverbiddelijke strijd los tussen de twee juridische teams. Aan de ene kant staat Justitie met de overtuiging dat de topsporter schuldig is, aan de andere kant het 'dreamteam' van Simpson dat alles doet voor vrijspraak. Heel Amerika wordt tijdens het proces in tweeën gedeeld en de geschiedenis van de politie met de Afro-Amerikaanse gemeenschap komt opnieuw naar boven.

De rechtszaak en de persona van Simpson vormen natuurlijk interessante materie voor een serie, maar hoe komt het uit de verf? Na het zien van de eerste drie afleveringen, moet ik zeggen wisselend. Een pluspunt is dat er gekozen is om alles zoveel mogelijk op ware feiten te baseren. Hierdoor blijft het interessant, alsof je even meekijkt achter de schermen. Dat hij in zijn witte Bronco achtervolgt wordt, weten we, maar in de serie zie je ook wat eraan vooraf gaat en met wie hij tijdens die achtervolging allemaal belde.

Nadeel zijn sommige vertolkingen, die erg over de top worden neergezet zoals die van John Travolta en Connie Britton. Ander nadeel is dat er kennelijk voor is gekozen om de Kardashians een prominentere rol te geven, dan nodig is. Natuurlijk kreeg die familie ermee te maken aangezien Robert Kardashian een van de advocaten werd van Simpson en Kris Jenner bevriend was met Nicole, maar irritant zijn de vele momenten die worden aangegrepen om de kinderen even te noemen. Ook Cuba Gooding jr. is niet helemaal geloofwaardig als Simpson, ondanks dat hij erg zijn best doet. Maar het tempo waarin het verhaal zich ontvouwt is vlot en zorgt ervoor dat je na een aflevering, meteen de volgende wil kijken. Zelfs als je denkt alles te weten over deze zaak, is American Crime Story: The O.J. Simpson Trial nog steeds informatief en geeft het een goed beeld van de mensen die erbij betrokken waren en de tijdsgeest. Het is dus een interessante serie qua onderwerp waar duidelijk een goede research aan vooraf is gegaan, maar wel met een hoog Lifetime film gehalte ondanks de vele grote namen, die erin meespelen.

American Crime Story: The O.J. Simpson Trial is vanaf maandag 28 maart om 21.30 uur bij Net5.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen