Dvd-recensie: 'Divorce' seizoen 4

Prima uitgave van het laatste seizoen van de RTL-serie.

Jim Pedd, 09-03-2016 13:39

Cast: Jeroen Spitzenberger (Boudewijn Schaeffer), Chantal Janzen (Sophie Schaeffer), Waldemar Torenstra (Joris Hulskamp), Katja Herbers (Joyce Waanders), Dirk Zeelenberg (David Mendelbaum), Carly Wijs (Tamar Mendelbaum) | Jaren: 2012 – heden | TV-release: RTL 4
De komische dramaserie Divorce van RTL4 en de Talpa is na vier zeer succesvolle seizoenen tot een einde gekomen. De dramaserie vertelde het verhaal van drie mannen tussen de 35 en 45 jaar oud, die elk kampen met een eigen minicrisis. Noodgedwongen trekken ze bij elkaar in, waarop ze lief en leed delen en veel dingen samen meemaken.

Dit vierde seizoen krijgen David, Boudewijn en Joris nieuw vrouwelijk schoon over de vloer. Schoonmaakster Bibi neemt haar intrek bij de mannen. Hoe moeten ze daarmee omgaan? En de onlangs gescheiden Selly is een ideale vrouw voor David, maar kan ze de concurrentie van de knappe Tamar aan?

Elk seizoen van de serie trok veel kijkers naar RTL4. Het laatste seizoen zette die trend voort en trok gemiddeld bijna 2 miljoen kijkers per aflevering. Niet verkeerd dus en om die reden komen RTL en Talpa met een erg nette Dvd-uitgave die ons door Dutch Filmworks opgestuurd is.DVD: Divorce seizoen 4 | Duur: 516 min. | Release: februari 2016 | Video: 16:9 (1.85:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3 x DVD | EAN: 8-715664-117125 | Met dank aan: DFW

Het vierde en laatste seizoen van Divorce pas perfect in het rijtje van voorgaande seizoenen. Het betreft een dubbeldikke Dvd-hoes met daar omheen een slipcover. Voorop de drie mannen waar de serie om draait en achterop een uitgebreide synopsis en wat beelden uit het seizoen. Maak je de hoes open tref je drie net uitgestalde schijven aan.

Ook dit seizoen heeft prima beelden. Het is natuurlijk een Dvd-uitgave, dus verwacht geen extreme details. Toch ziet het er net uit en komen kleuren goed tot hun recht. Ook de audio klinkt met de wat mindere Dolby Digital 2.0 score prima uit de boxen, maar ook niet echt hoogstaand. Toch is het geheel gelijkwaardig aan de rest, de voorgaande seizoenen hadden allemaal eenzelfde kwaliteit.

Vijfde seizoen
Er komt geen vijfde seizoen van de populaire serie. De reden ligt in de beschikbaarheid van de cast: acteur Jeroen Spitzenberger wilde niet meer meedoen en ook actrice Katja Herbers had er geen tijd meer voor. De castleden vinden het wel jammer, maar ieder werkt zo aan zijn eigen projecten.

Lees meer over: divorce, rtl, talpa, dvd, recensie, review, jeroen spitzenberger, chantal janzen, waldemar torenstra, katja herbers, dirk zeelenmerg, carly wijs

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix