search

Ons nieuws van woensdag 9 maart 2016

Into the Badlands krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Into the Badlands krijgt tweede seizoen

Maar de fans zullen nog even geduld moeten hebben...

Geoffrey Ketels

AMC heeft bekend gemaakt dat het haar serie Into the Badlands zal voorzien van een tweede seizoen. Hier bestond nog heel wat onzekerheid over. Eind december vorig jaar was de laatste aflevering van het eerste seizoen te zien zonder dat er duidelijkheid bestond over een mogelijk vervolg. Fans van de serie moesten tot vandaag wachten om hier zekerheid over te hebben.

AMC heeft er niet alleen voor gekozen om Into the Badlands een tweede seizoen te geven, bovendien heeft ze ook het aantal afleveringen opgetrokken. Daar waar het eerste seizoen nog goed was voor zes afleveringen wordt dat aantal nu voor het tweede seizoen opgetrokken tot tien. Dit zorgt voor zomaar even vier uur extra kijkplezier!

Dit alles zal voor fans van de serie uiteraard als muziek in de oren klinken, maar helaas is er ook slecht nieuws. Into the Badlands zal dit jaar immers niet meer op de buis te zien zijn. Sterker nog, het tweede seizoen wordt pas ergens eind 2017 verwacht. Nog even geduld hebben dus!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Graphic novel 'The Fifth Beatle' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Graphic novel 'The Fifth Beatle' wordt tv-serie

De serie gaat over Brian Epstein, de legendarische manager van The Beatles.

Sonar Entertainment heeft de film- en tv-rechten gekocht van Vivek J. Tiwary's populaire graphic novel The Fifth Beatle uit 2013. De productiemaatschappij is van plan om de graphic novel te verfilmen in de vorm van een miniserie.

Het project werd eerder ontwikkeld door Simon Cowells Syco Entertainment. The Fifth Beatle gaat over de openlijk homoseksuele Beatles-manager Brian Epstein en alle moeite die hij deed om een onbekende band uit Liverpool wereldberoemd te maken.

Tiwary zal het scenario schrijven en fungeren als uitvoerend producent van The Fifth Beatle. Het betreft de eerste 'biopic' over de groep waarbij de volledige muziekcatalogus van John Lennon en Paul McCartney gebruikt mag worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Divorce' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Divorce' seizoen 4

Prima uitgave van het laatste seizoen van de RTL-serie.

Cast: Jeroen Spitzenberger (Boudewijn Schaeffer), Chantal Janzen (Sophie Schaeffer), Waldemar Torenstra (Joris Hulskamp), Katja Herbers (Joyce Waanders), Dirk Zeelenberg (David Mendelbaum), Carly Wijs (Tamar Mendelbaum) | Jaren: 2012 "“ heden | TV-release: RTL 4

De komische dramaserie Divorce van RTL4 en de Talpa is na vier zeer succesvolle seizoenen tot een einde gekomen. De dramaserie vertelde het verhaal van drie mannen tussen de 35 en 45 jaar oud, die elk kampen met een eigen minicrisis. Noodgedwongen trekken ze bij elkaar in, waarop ze lief en leed delen en veel dingen samen meemaken.

Dit vierde seizoen krijgen David, Boudewijn en Joris nieuw vrouwelijk schoon over de vloer. Schoonmaakster Bibi neemt haar intrek bij de mannen. Hoe moeten ze daarmee omgaan? En de onlangs gescheiden Selly is een ideale vrouw voor David, maar kan ze de concurrentie van de knappe Tamar aan?

Elk seizoen van de serie trok veel kijkers naar RTL4. Het laatste seizoen zette die trend voort en trok gemiddeld bijna 2 miljoen kijkers per aflevering. Niet verkeerd dus en om die reden komen RTL en Talpa met een erg nette Dvd-uitgave die ons door Dutch Filmworks opgestuurd is.



DVD: Divorce seizoen 4 | Duur: 516 min. | Release: februari 2016 | Video: 16:9 (1.85:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3 x DVD | EAN: 8-715664-117125 | Met dank aan: DFW

Het vierde en laatste seizoen van Divorce pas perfect in het rijtje van voorgaande seizoenen. Het betreft een dubbeldikke Dvd-hoes met daar omheen een slipcover. Voorop de drie mannen waar de serie om draait en achterop een uitgebreide synopsis en wat beelden uit het seizoen. Maak je de hoes open tref je drie net uitgestalde schijven aan.

Ook dit seizoen heeft prima beelden. Het is natuurlijk een Dvd-uitgave, dus verwacht geen extreme details. Toch ziet het er net uit en komen kleuren goed tot hun recht. Ook de audio klinkt met de wat mindere Dolby Digital 2.0 score prima uit de boxen, maar ook niet echt hoogstaand. Toch is het geheel gelijkwaardig aan de rest, de voorgaande seizoenen hadden allemaal eenzelfde kwaliteit.

Vijfde seizoen
Er komt geen vijfde seizoen van de populaire serie. De reden ligt in de beschikbaarheid van de cast: acteur Jeroen Spitzenberger wilde niet meer meedoen en ook actrice Katja Herbers had er geen tijd meer voor. De castleden vinden het wel jammer, maar ieder werkt zo aan zijn eigen projecten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiële poster & coole promo 'Daredevil' met Elektra en The Punisher
Series / Posters

Officiële poster & coole promo 'Daredevil' met Elektra en The Punisher

De "Trinity" is er klaar voor!



Later deze maand debuteert het tweede seizoen van Daredevil op Netflix. Deze volgt uiteraard op het eerste seizoen van de Marvel superheldenserie en het eerste seizoen van Jessica Jones. Deze series verschenen allebei in 2015 op de "betaalzender." Hieronder zie je de officiële poster voor Daredevil seizoen 2 en hierboven de coole promo "Time To Suit Up."

Op het affiche zien we uiteraard het titelpersonage (Charlie Cox), maar ook Frank Castle/The Punisher (Jon Bernthal) en Elektra Natchios/Elektra (Elodie Yung). Onlangs werden de laatste twee nog uitgelicht in de speciale tweeluik trailer, hier en hier te zien.

Na de poster zie je ook een foto van een aantal banners van de personages, gespot in het wild. Op 18 maart zet Netflix de dertien nieuwe Daredevil-episodes online.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oude bekenden keren terug in nieuw seizoen 'Teenage Mutant Ninja Turtles'
Series / Video/clip/featurette

Oude bekenden keren terug in nieuw seizoen 'Teenage Mutant Ninja Turtles'

De Turtles uit de oude animatieserie komen hun nieuwe versies tegen in een speciale aflevering!



In een nieuwe aflevering van de huidige Teenage Mutant Ninja Turtles-animatieserie van Nickelodeon zullen de schildpadden uit de jaren '80-versie eenmalig hun opwachting maken. Leukste detail hieraan is het feit dat de stemmencast van de oude animatieserie ook weer te horen zijn. De aflevering draagt de titel Trans-Dimensional Turtles en je kunt er hieronder een geinig voorproefje van bekijken.

De aflevering in kwestie wordt op 27 maart 2016 uitgezonden en laat zien hoe de 'moderne' Turtles terechtkomen in een andere dimensie, waar ze hun jaren '80-versies tegen het lijf lopen. Alle acht Turtles moeten het nu opnemen tegen de jaren '80-Krang en de huidige Turtle-schurk Kraang Sub-Prime.

In de afleveringen worden verschillende soorten animatie toegepast. Zo worden de nieuwe Turtles afgebeeld in 2D en reizen de twee viertallen samen naar de moderne 3D-wereld. Daarnaast zullen we ook een segment zien, dat geanimeerd zal worden in de trant van Kevin Eastmans stripreeks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Vierde seizoen 'House of Cards'
Series / Poll

Poll: Vierde seizoen 'House of Cards'

Wat vinden jullie van het nieuwe seizoen van de Netflix-serie?

Sinds 4 maart is op Netflix het vierde seizoen van de serie House of Cards te streamen. Net als vorig jaar hebben we om die reden deze poll: wat vind je van dit seizoen? En hoe verhoudt het zich tot andere seizoenen, vind je het beter dan de rest of niet? Stemmen kan uiteraard onderaan dit bericht.

Als we naar de reacties van critici kijken, lijkt het erop dat ze een stuk positiever zijn dan over het vorige seizoen. "House of Cards houdt vast aan zijn binge-waardigheid door meet drama in te voegen en de rol van Robin Wright nog verder uit te diepen," is bijvoorbeeld de consensus op RottenTomatoes.

In dit seizoen moeten Frank (Kevin Spacey) en Claire Underwood (Robin Wright) niet alleen onderlinge problemen op zien te lossen, maar ook andere demonen aanpakken. Het is namelijk verkiezingstijd en dat stelt hen voor grote problemen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.