Tv-serie op Dvd: NCIS (seizoen 12)

Tv-serie op Dvd: NCIS (seizoen 12)

Redelijke uitgave met het nodige bonusmateriaal voor deze veel bekeken politieserie.

Bram de Groot, 13 maart 2016 om 22:31

Bedenker: Donald P. Bellisario | Don McGill | Cast: Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), Anthony DiNozzo (Michael Weatherly), Abby Sciuto (Pauley Perrette), Donald "Ducky" Mallard (David McCallum), Timothy McGee (Sean Murray) e.a. | Uitzending serie: 2003 - heden | Tv-zenders: CBS | SBS
In 2003 debuteerde het eerste seizoen van de hit-serie NCIS als spin-off van de serie JAG, welke in 2005 na tien seizoenen ophield. Ondertussen is NCIS (Naval Criminal Investigative Service) de moederserie de baas in kijkcijfers. Na bijna dertien seizoenen trekt de procedurele politieserie van CBS nog altijd enorme kijkcijfers.

In 2013 bleek NCIS (IMDb = 7,9), met Mark Harmon in de belangrijkste rol als Leroy Jethro Gibbs, zelfs de best bekeken tv-serie in de States met gemiddeld 21,3 miljoen kijkers per aflevering. Het recente twaalfde seizoen pakte gemiddeld 18,3 miljoen kijkers en was de op twee na best bekeken serie van het seizoen 2014-2015. Universal Pictures bracht de serie, in Nederland te volgen op SBS6, onlangs uit op Dvd.

Synopsis
Met lokale cyber-terroristen, internationale piraten en illustere seriemoordenaars zit het team van NCIS nooit stil. Onder leiding van Jethro Gibbs jaagt het team op de grootste vijanden van de mensheid in de naam van de vrijheid en gerechtigheid voor iedereen.


Uitgave: NCIS - Seizoen 12 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 24 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Audiocommentaar | Inside the Episodes | EAN: 5053083062644 | Release: februari 2016 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het twaalfde seizoen van NCIS zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan per disc de titels en synopsissen van de afzonderlijke 24 afleveringen aangegeven. Ook staat duidelijk vermeld waar welk bonusmateriaal is terug te vinden. Erg netjes.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is helaas niet zo spectaculair, maar erg degelijk. De kleuren ogen doorgaans (veel) te donker, al is de scherpte redelijk netjes te noemen. Dat het beeld zo donker is, is mogelijk gecreëerd om sfeer toe te voegen, al pakt dit dan in sommige scènes wel erg matig uit. Ondanks dat de serie enorm geliefd is, is het geen enorm fraai geproduceerd product. Het is namelijk wel erg gehaast opgenomen. Het geluid op de schijven blijkt slechts een Dolby Digital stereotrack te zijn. Uiteraard iets dat niet meer van deze tijd is.

Flink wat extra's aanwezig
Op de derde schijf staat de extra 'Pre-Flight Jitters: Shooting on Location', waarin in een kleine 10 minuten wordt ingezoomd op de aflevering 'Grounded.' De vierde schijf herbergt als eerste 'Bad to the Bone' over het personage Sergei Mishnev, de verrassingen in de serie en de dood van een belangrijk personage. In de kortere extra 'Rocky Carroll: Director' zien we hoe de acteur een aflevering regisseert. De zesde schijf schotelt 'Inside Season 12' en 'Table for Ten' voor. Beide iets langere extra's gaan enerzijds over de totstandkoming van de complete seizoen en anderzijds over hoe het twaalfde seizoen is ontvangen door de cast en de fans. In '#1 Drama in the World' wordt gekeken naar de enorme wereldwijde belangstelling voor NCIS. Over de schijven heen zijn wat verwijderde scènes terug te vinden.

Seizoen 13 draait, 14 & 15 aangekondigd
Op CBS worden aankomende weken de laatste afleveringen van het dertiende seizoen van NCIS uitgezonden. Afgelopen maand onthulde de zender dat er ook een veertiende en vijftiende seizoen gaan verschijnen. En geef de zender ongelijk. Nog altijd zijn de kijkcijfers indrukwekkend. Sinds 2003 verschenen de succesvolle spin-offs NCIS: Los Angeles (2009 - heden) en NCIS: New Orleans (2014 - heden). Hieronder een sneak peek op het dertiende seizoen:


Lees meer over: dvd, review, recensie, NCIS, seizoen 12, Leroy Jethro Gibbs, Anthony DiNozzo, Abby Sciuto

Informatie over de serie: NCIS

Populair nieuws