search
Nieuwe companion 'Doctor Who' al gecast
Series / Nieuws

Nieuwe companion 'Doctor Who' al gecast

Maar wanneer ontmoeten we hem of haar?

Voor de Kerstspecial gaan we niets zien van Doctor Who. Toch meldde acteur Peter Capaldi dat er al een nieuwe companion gecast is. Wie dat is weten we niet, maar hij zegt wel al begonnen te zijn met de samenwerking. Het betreft iemand die de rol moet overnemen van Jenna Coleman, die het afgelopen seizoen afscheid nam.


Het personage is heel anders dan Clara. "Ik kijk er echt naar uit, want ik weet natuurlijk wie het is en we hebben al wat werk verricht samen. Want het is een heel andere kijk op de companion. Clara kende de Doctor al. Ze was bedacht als een mens verbonden aan zijn tijdlijn, dus ze had toegang tot de kosmische oorsprong van de Doctor. Ze begreep enigszins hoe hij was. En waar ze al Matt [Smiths elfde Doctor] kende, wist ze ook al wie de Daleks en de TARDIS waren. Nu hebben we iemand die erg weinig van de Doctor af weet."

Volgens de geruchten is Rakhee Thakrar, die in EastEnders een rol speelde, de nieuwe companion. Zeker is het niet, al weten we wel van Capaldi's voorkeur voor een vrouwelijke kompaan. Het nieuwe seizoen gaat in de lente van 2017 in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen