search

Ons nieuws van dinsdag 22 maart 2016

Grootste tv-veldslag ooit in nieuw seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Grootste tv-veldslag ooit in nieuw seizoen 'Game of Thrones'

Waarom ook niet?

Producent Bryan Cogman vertelde tegenover Entertainment Weekly dat HBO Game of Thrones zulk groot budget gegeven heeft, dat de grootste televisieveldslag ooit opgenomen kon worden. We weten niet wat voor veldslag het betreft, maar grote vechtscènes zijn niets vreemds voor de fantasyserie. Toch zou het een veldslag van menselijke legers tegenover elkaar worden.

"Het is absoluut de grootste [actiescène ooit]," aldus Cogman. "We wilden op een plek komen waar, als het op het verhaal en tijd en geld aankomt, het mogelijk zou worden om een echte veldslag te tonen. Eentje met een leger aan de ene kant en eentje aan de andere kant." Eerdere veldslagen in de serie waren al gigantisch, met bijvoorbeeld grote schepen in Blackwater (seizoen 2), een grote muur en kasteel (seizoen 4) en afgelopen seizoen met het ondode leger dat de Wildlings aanviel.

Die standaard moet nu nog eens vergroot worden. EW speculeert dat er twee grote legers met échte acteurs en figuranten tegenover elkaar komen te staan. "We vroegen ons af waarom je zo zelden echte veldslagen ziet op film en tv," aldus Dan Weiss, showrunner van de serie. "Als je kijkt naar wat er nodig is om zo'n veldslag te maken op een manier waarop het niet alleen chaotisch wordt, maar waarin je ook een gevoel van geografie en eb en vloed krijgt, realiseer je je waarom."

Toch mocht men het doen, net als vorig jaar. Toen was een gigantische veldslag te zien met vele tientallen figuranten en acteurs. "De opnames van die veldslag namen een maand in beslag," vertelde Benioff. "Miguel [Sapochnik] heet zulk goed werk verricht, dat we hem teruggehaald hebben. Ditmaal met paarden. Die zijn erg moeilijk, vooral in grote aantallen. Als je kijkt naar aantallen, de hoeveelheid extra's, stuntmannen, aantal opnamedagen, dan is dit de grootste veldslag die we ooit gemaakt hebben."

Thrones keert op 24 april terug.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Cox wil Bullseye als schurk in 'Daredevil' seizoen 3
Series / Nieuws

Charlie Cox wil Bullseye als schurk in 'Daredevil' seizoen 3

De acteur zou ook graag meer Kingpin willen zien in het volgende seizoen

In het eerste seizoen lag de focus van Daredevils conflict op de Kingpin en in het tweede seizoen op The Punisher, Elektra en The Hand. Maar wie zou het mogelijk kunnen opnemen tegen de waaghals in het waarschijnlijke derde seizoen? Hoofdrolspeler Charlie Cox liet tijdens een interview met Screen Rant weten dat hij heel graag Bullseye als tegenstander zou willen hebben:

''Als we het geluk hebben om meer seizoenen van Daredevil te mogen maken, kan ik me haast niet voorstellen dat Bullseye niet komt opdagen. Het zou geweldig zijn om hem op een gegeven moment als tegenstander te hebben. Het is een personage met behoorlijk wat diepgang, en hij heeft een interessante relatie met Karen Page.''

Cox liet daarnaast weten dat hij ook graag meer zou willen zien van Vincent D'Onofrio's Wilson Fisk, alias Kingpin, in het nieuwe seizoen:

''Ik zou graag meer willen zien van Wilson Fisk. Het zou mooi zijn als we Vincent D'Onofrio terug zien in nieuwe afleveringen. Er zijn nog genoeg verhalen te vertellen over Daredevil en Wilson Fisk. We zagen hoe Fisk de Kingpin werd aan het einde van het eerste seizoen, dus het zou gaaf zijn als we daar op voort kunnen bortduren in seizoen 3 of 4.''

De hoofdrollen in het tweede seizoen van Daredevil worden naast Cox gespeeld door Deborah Ann Woll (als Karen Page), Elden Henson (als Foggy Nelson), Scott Glenn (als Stick) en Rosario Dawson (als Claire Temple). Nieuwe toevoegingen aan de cast zijn Jon Bernthal (als The Punisher) en Elodie Yung (als Elektra). Het nieuwe seizoen, dat uit dertien afleveringen bestaat, is nu te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lucas Till is de nieuwe MacGyver
Series / Nieuws

Lucas Till is de nieuwe MacGyver

De acteur kennen we onder meer van de X-Men franchise.

The Hollywood Reporter meldt dat Lucas Till, de 25-jarige acteur die Havok speelt in de X-Men-films de nieuwe MacGyver is. Hij neemt daarmee het stokje over van acteur Richard Dean Anderson, die in de jaren tachtig te zien was als de iconische actieheld. Naast Till zijn er nog twee andere acteurs gecast.

Het betreft Joshua Boone en George Eads. Van eerstgenoemde weten we enkel dat hij een regular wordt. Eads zal de rol van Lincoln spelen, een samenzweringsdenker die voor de regering werkt. David von Ancken regisseert de pilot en James Wan produceert hem.

"Mijn oorspronkelijke concept [voor de reboot] was dat we een jonge MacGyver moesten volgen, eentje die naar Boston ging, een van de grootste universiteiten," vertelde Wan over de reboot. "Hij is zo slim dat hij nooit in de gewone wereld zou passen. Hij is een beetje een outsider, slim en weet zoveel van wetenschap en wiskunde en bouwkunde. […] In mijn versie krijgt hij ergens de schuld van, iets dat hij gemaakt heeft dat iedereen wil hebben en nu heeft iemand daar een wapen van gemaakt en heeft iedereen het op hem voorzien. Hij moet op de vlucht en zijn naam zuiveren, zoals Will Smith in 'Enemy of the State'."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunners: beste 'Game of Thrones' seizoen tot nu toe
Series / Nieuws

Showrunners: beste 'Game of Thrones' seizoen tot nu toe

Het zesde seizoen kon bijna niet beter...

Nog een maand en dan gaat het zesde seizoen van HBO's Game of Thrones van start. Net als elk jaar vertellen cast en crew op de één of andere manier dat dit seizoen het beste tot nu toe wordt. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss vertelden dit nog eens tegenover Entertainment Weekly. Er werd gevraagd welk deel van dit seizoen het interessantste zou zijn volgens hen. Daarop antwoordde Benioff als volgt:

"Het complete seizoen. Dan en ik hebben het er veel over gehad. We proberen het echt niet te hypen. Er zijn twee afleveringen waar we nerveus van worden, die niet zo zijn geworden als we hadden gehoopt. In dit seizoen zit geen zwakke aflevering. We hebben geweldige regisseurs die weten wat ze doen en tijdens het schrijven van de scenario's dachten we al dat dit misschien ons sterkste seizoen ooit zou worden. Toen kwamen de afleveringen en die waren beter dan we gehoopt hadden. We zijn huiverig om te zeggen dat dit het beste seizoen is tot nu toe. Maar we kwamen er zo dicht bij. Voor mijn gevoel, nu alles bij elkaar kijkende, voelt dit als het beste werk dat we gemaakt hebben. Dit is het seizoen waar ik de meeste trots voor voel, omdat dit het moeilijkste was."

Daarmee refereert Benioff vermoedelijk naar het feit dat er ditmaal geen boeken zijn om te gebruiken als basis voor het verhaal. De showrunners moesten dit seizoen dus het hele verhaal zelf bedenken. Regisseurs dit jaar zijn Jeremy Podeswa (afleveringen 1 en 2), Daniel Sckheim (afleveringe 3 en 4), Jack Bender (afleveringen 5 en 6), Mark Mylod (afleveringen 7 en 8) en Miguel Sapochnik (afleveringen 9 en 10).

Vanaf 24 april weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paul McGuigan regisseert pilot 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Paul McGuigan regisseert pilot 'Luke Cage'

Hij maakte eerder de film Victor Frankenstein.

Sinds 2008 bestaat het Marvel filmuniversum. In de acht jaar sinds het bestaan van het universum zijn er films en series geweest, waaronder op streamingdienst Netflix. Daar wordt actief gebouwd aan een show met de titel The Defenders, waarin meerdere 'kleinere' helden het samen tegen een grote bedreiging op moeten nemen. Nu het tweede seizoen van Daredevil te streamen is, kunnen we aftellen naar de release van Luke Cage.

Nu blijkt dat regisseur Paul McGuigan (Victor Frankenstein) de pilot en tweede aflevering regisseert. Het is één van de eerste details rond de serie waarin Mike Colter de titelrol speelt. Showrunner van dit eerste seizoen is Cheo Hodari Coker en de show moet een heel andere stijl krijgen dan de andere series.

In dit seizoen zijn er rollen voor Mahershala Ali (Cornell Cottonmouth Stokes), Alfre Woodard (Mariah Dillard), Simone Missick (Misty Knight), Rosario Dawson (Claire Temple) en Theo Rossi (Shades). Op 30 september is het seizoen te streamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe companion 'Doctor Who' al gecast
Series / Nieuws

Nieuwe companion 'Doctor Who' al gecast

Maar wanneer ontmoeten we hem of haar?

Voor de Kerstspecial gaan we niets zien van Doctor Who. Toch meldde acteur Peter Capaldi dat er al een nieuwe companion gecast is. Wie dat is weten we niet, maar hij zegt wel al begonnen te zijn met de samenwerking. Het betreft iemand die de rol moet overnemen van Jenna Coleman, die het afgelopen seizoen afscheid nam.

Het personage is heel anders dan Clara. "Ik kijk er echt naar uit, want ik weet natuurlijk wie het is en we hebben al wat werk verricht samen. Want het is een heel andere kijk op de companion. Clara kende de Doctor al. Ze was bedacht als een mens verbonden aan zijn tijdlijn, dus ze had toegang tot de kosmische oorsprong van de Doctor. Ze begreep enigszins hoe hij was. En waar ze al Matt [Smiths elfde Doctor] kende, wist ze ook al wie de Daleks en de TARDIS waren. Nu hebben we iemand die erg weinig van de Doctor af weet."

Volgens de geruchten is Rakhee Thakrar, die in EastEnders een rol speelde, de nieuwe companion. Zeker is het niet, al weten we wel van Capaldi's voorkeur voor een vrouwelijke kompaan. Het nieuwe seizoen gaat in de lente van 2017 in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.