Daenerys komt thuis in nieuwe clip 'Game of Thrones'

En het mysterie rond Jon Snow wordt nog groter...

Jim Pedd, 12 april 2016 14:39

Met nog twee weken te gaan tot de release van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, heeft zender HBO eindelijk besloten om een tip van de sluier op te lichten. Er is een drietal nieuwe clips vrijgegeven van de serie,. Verder is er een opvallend nieuwtje rond de rol van Jon Snow (Kit Harington), maar daarvoor moet je scrollen onder de video’s. Het betreft namelijk potentiële spoilers.
Maar eerst de clips. De eerste daarvan laat zien hoe Daenerys (Emilia Clarke) welkom geheten wordt door een van de Dothraki. Het lijkt er niet op dat ze haar positief gestemd zijn, want ze wordt te voet naar hoofdstad Vaes Dothrak gestuurd.De tweede clip is een intiem moment tussen Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) en zus Cersei Lannister (Lena Headey). Ze praten over de eerste keer dat ze een lijk zagen en wat ze moeten doen met het levenloze lichaam van dochter Myrcella.Tot slot hebben we een clip waaruit blijkt dat Theon (Alfie Allen) en Sansa (Sophie Turner) de gevaarlijke sprong van de muren van Winterfell overleefd hebben. Hierin rennen ze hard weg voor de Boltons.Jon Snow mag dan wel dood zijn volgens de synopsis, het lijkt erop dat hij in het echt gewoon nog leeft. Een verslaggever van The Hollywood Reporter was aanwezig bij de première van de eerste afleverign en meldt geen plotdetails, maar wel dat acteur Kit Harington gewoon in de voortitels blijft staan. Dat is een grote eer voor een acteur die niet langer in een serie zou zitten. THR herinnert ons nog even fijntjes aan eenzelfde gebeurtenis rond het personage van Steven Yeun in The Walking Dead. Die werd uit de voortitels gehaald toen hij dood leek te zijn, maar later weer toegevoegd. Dat Harington er nog in staat wijst er maar weer eens op dat hij goed nog in leven kan zijn.

Op het definitieve antwoord moeten we vermoedelijk nog een tijdje wachten. Op 24 april gaat de serie weer verder met aflevering The Red Woman. Uit de synopsis blijkt dat Daenerys een ”sterke man” ontmoet. Verder lezen we er nog in terug dat Jon Snow dood is en dat Cersei haar dochter weer ziet.


Lees meer over: game of thrones, clip, kit harington, jon snow, the red woman, lena headey, emilia clarke, cersei lannister, daenerys targaryen, hbo

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws