search

Ons nieuws van dinsdag 12 april 2016

Daenerys komt thuis in nieuwe clip 'Game of Thrones'
Series / Video/clip/featurette

Daenerys komt thuis in nieuwe clip 'Game of Thrones'

En het mysterie rond Jon Snow wordt nog groter...

Met nog twee weken te gaan tot de release van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, heeft zender HBO eindelijk besloten om een tip van de sluier op te lichten. Er is een drietal nieuwe clips vrijgegeven van de serie,. Verder is er een opvallend nieuwtje rond de rol van Jon Snow (Kit Harington), maar daarvoor moet je scrollen onder de video's. Het betreft namelijk potentiële spoilers.

Maar eerst de clips. De eerste daarvan laat zien hoe Daenerys (Emilia Clarke) welkom geheten wordt door een van de Dothraki. Het lijkt er niet op dat ze haar positief gestemd zijn, want ze wordt te voet naar hoofdstad Vaes Dothrak gestuurd.



De tweede clip is een intiem moment tussen Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) en zus Cersei Lannister (Lena Headey). Ze praten over de eerste keer dat ze een lijk zagen en wat ze moeten doen met het levenloze lichaam van dochter Myrcella.



Tot slot hebben we een clip waaruit blijkt dat Theon (Alfie Allen) en Sansa (Sophie Turner) de gevaarlijke sprong van de muren van Winterfell overleefd hebben. Hierin rennen ze hard weg voor de Boltons.



Jon Snow mag dan wel dood zijn volgens de synopsis, het lijkt erop dat hij in het echt gewoon nog leeft. Een verslaggever van The Hollywood Reporter was aanwezig bij de première van de eerste afleverign en meldt geen plotdetails, maar wel dat acteur Kit Harington gewoon in de voortitels blijft staan. Dat is een grote eer voor een acteur die niet langer in een serie zou zitten. THR herinnert ons nog even fijntjes aan eenzelfde gebeurtenis rond het personage van Steven Yeun in The Walking Dead. Die werd uit de voortitels gehaald toen hij dood leek te zijn, maar later weer toegevoegd. Dat Harington er nog in staat wijst er maar weer eens op dat hij goed nog in leven kan zijn.

Op het definitieve antwoord moeten we vermoedelijk nog een tijdje wachten. Op 24 april gaat de serie weer verder met aflevering The Red Woman. Uit de synopsis blijkt dat Daenerys een "sterke man" ontmoet. Verder lezen we er nog in terug dat Jon Snow dood is en dat Cersei haar dochter weer ziet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum en teaser Netflix-serie 'The Crown'
Series / Trailer

Premièredatum en teaser Netflix-serie 'The Crown'

De serie laat de jonge jaren van de Britse koningin Elizabeth II in alle geuren en kleuren zien.



Netflix stelt op 4 november 2016 dramaserie The Crown beschikbaar. The Crown is een project van scenarist Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon, regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) en producent Andy Harries (The Queen). De serie is gebaseerd op het theaterstuk The Audience en laat de jonge jaren van koningin Elizabeth II zien, met de nodige persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteiten die de tweede helft van de 20e eeuw vormgaven.

De hoofdrollen in de serie, die zal bestaan uit tien afleveringen, worden gespeeld door Claire Foy (als Elizabeth), Matt Smith (als prins Phillip), John Lithgow (als Sir Winston Churchill), Victoria Hamilton (als de Queen Mother), Jaren Harris (als koning George VI), Vanessa Kirby (als prinses Margaret) en Dame Eileen Atkins als koningin Mary.

Netflix heeft naast dit heuglijke nieuws ook een eerste trailer van The Crown vrijgegeven. Deze kun je hierboven bekijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum voor 2e seizoen 'Marco Polo'
Series / Video/clip/featurette

Premièredatum voor 2e seizoen 'Marco Polo'

Vanaf 1 juli kunnen we weer kijken naar het epos van Netflix.



Er is een zogenaamde aankondigingstrailer vrijgegeven voor het tweede seizoen van Netflix-serie Marco Polo. Er is helemaal niets in te zien, behalve de datum waarop het tweede seizoen in première zal gaan. De show zal vanaf 1 juli weer te zien zijn en op de achtergrond horen we bovenal vuur en zwaardgevechten.

Het eerste seizoen van de serie werd matig ontvangen. De serie had een gigantisch productiebudget en zag er gelikt uit, maar miste de ziel van soortgelijke producties. Dat kwam door het wat ongeïnspireerde verhaal. Jammer, want de ingrediënten voor een magnifiek epos waren allemaal aanwezig. Binnenkort mag men het dus nog eens proberen, met het tweede seizoen.

Het tiendelige seizoen heeft rollen voor onder meer Lorenzo Richelmy (Marco Polo), Michelle Yeoh (the Handmaiden) en Benedict Wong (Kublai Khan). Ook keert Hundred Eyes, een rol van Tom Wu weer terug. Zijn personage kreeg in december nog een special van een half uur.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames Marvels 'The Defenders' starten nog dit jaar!
Series / Nieuws

Opnames Marvels 'The Defenders' starten nog dit jaar!

Begin volgend jaar al op Netflix?

Netflix en Marvel Entertainment starten eerder dan verwacht met de opnames voor de team-up superheldenserie The Defenders, waarin de helden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist zullen samenspannen. Nog dit jaar moeten de camera's gaan rollen.

Volgens The Independent maakte Daredevil-hoofdrolspeler Charlie Cox dit nieuws bekend tijdens een Netflix evenement in Parijs. Mochten de opnames daadwerkelijk zo snel gaan plaatsvinden, dan zou het zomaar kunnen zijn dat de mini-serie al in de herfst van 2017 te zien is. Daarvoor zien we nog Luke Cage (vanaf 30 september) en de opnames voor Iron Fist moeten snel gaan starten, zodat deze vierde held begin 2017 te zien is in zijn eigen serie.

Ook liet Cox weten dat er voorlopig geen derde seizoen komt voor Daredevil: "We weten niet of er een derde seizoen komt. Ik weet dat echt niet." Daarnaast zijn er nog steeds geen plannen om de tv-helden te laten strijden naast de filmhelden: "Er zijn geen gesprekken om aan te sluiten bij een van de films."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.