Mogelijk nog maar 13 'Game of Thrones'-afleveringen na seizoen 6

Nog maar 13 Game of Thrones-afleveringen?

Showrunners Benioff & Weiss gaan langzaam richting het einde.

Jim Pedd, 15 april 2016 om 10:39

Op zondag 24 april wordt de eerste aflevering van het tiendelige zesde seizoen van HBO’s Game of Thrones uitgezonden. Het lijkt erop dat dit misschien het laatste seizoen wordt met tien afleveringen. Tegenover Variety vertelden David Benioff en D.B. Weiss dat ze overwegen de show af te ronden met nog slechts dertien afleveringen voor seizoen zeven en acht.
Het zevende seizoen zou in totaal zeven afleveringen moeten krijgen, het achtste dus zes. ”Ik denk dat we aan onze laatste 13 afleveringen toe zijn na dit seizoen. We gaan richting het laatste rondje,” vertelde Benioff. ”Dat is waar het nu op lijkt, maar er ligt nog niets vast, we kijken er in elk geval naar.” Het zevende seizoen moet in juli in productie gaan, dus een beslissing zal snel gemaakt worden.

De voornaamste reden waarom er niet nog eens tien afleveringen in één seizoen komt, ligt in het feit dat het teveel is voor de twee. ”Het is ondertussen van een televisieschema naar een mid-range filmschema gegaan,” vertelden ze. Dat ligt aan de grote veldslagen, steeds grotere sets en de toename in het aantal VFX-shots.

Toch staat HBO er nog niet helemaal voor open; Michael Lombardo liet weten dat er nog geen deal is voor kortere seizoenen. Het zou dus ook nog kunnen dat er uiteindelijk alsnog twee seizoenen van tien afleveringen volgen.

Bron: Variety

Lees meer over: game of thrones, hbo, showrunners, david benioff, db weiss, michael lombardo

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws