search
Maker 'Narcos' aan de slag met nieuwe serie
Series / Nieuws

Maker 'Narcos' aan de slag met nieuwe serie

Deze zal gaan over Mexicaanse drugsbaas El Chapo.

Michelle Iwema

Chris Brancato, de maker van de Netflix-serie Narcos over de Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar gaat aan de slag met het verhaal over een andere druglord, namelijk de Mexicaanse El Chapo. Bancato gaat hiervoor samenwerken met de zender History.


De serie zal volgens Deadline #Cartel gaan heten en zal de opkomst van Joaquin Guzman volgen, die de bijnaam El Chapo kreeg en gezien wordt als de meest machtige drugs cartelbaas ter wereld. De serie zal ingaan op de manier waarop de cartels invloed hebben op het leven van de gewone mensen, welke macht ze hebben en hoe de cartels sociale media gebruiken om hun reputatie te verstevigen. Vandaar de keuze voor een hashtag in de titel.

De keuze om over El Chapo een serie te maken is bijzonder actueel. De drugsbaas werd in januari opnieuw gearresteerd, zes maanden nadat hij via een tunnel uit de gevangenis ontsnapte. Hij bleek ook een geheime ontmoeting te hebben gehad met acteur Sean Penn, dat volgens bronnen de aanleiding vormde om El Chapo op te sporen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen