search

Ons nieuws van woensdag 4 mei 2016

Dvd-recensie: 'Celblok H' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Celblok H' seizoen 3

Een prima uitgave die goed past bij de eerdere seizoenen.

Cast: Isa Hoes (Suus), Eva van de Wijdeven (Fred), Christine van Stralen (Lies), Immanuelle Grives (Door), Dimme Treurniet (Beer) | Jaren: 2014-heden| TV-release: SBS

Het gemiddelde aantal kijkers van SBS-serie Celblok H bleef na een goed eerste seizoen met een gemiddelde van 920.100 kijkers per aflevering, ook in het tweede seizoen goed. Er waren maar liefst 800.000 mensen die per aflevering afstemden op de zender, en dus gaf SBS de boel een derde seizoen.

Vier maanden geleden heeft Suus Kramer succesvol haar doel bereikt en heeft ze Dylan Holt vermoord. In P.I. de Banckert wordt ze door iedereen geprezen en op handen gedragen als waardig opvolgster van Freddy. Maar alles zal alleen maar moelijker worden voor Suus omdat Brinkhorst zich realiseert dat Suus haar gebruikt heeft. Brinkhorst is vastbesloten om de orde in de gevangenis te herstellen en om deze strijd te gaan winnen. Ondertussen heeft Suus maar één doel voor ogen: Brinkhorst weg krijgen.

Ook dit derde seizoen is bijzonder goed bekeken. De première op 18 januari trok 1,089 miljoen kijkers en de finale deed het nog beter: 1,094 miljoen kijkers. Gemiddeld trok elke aflevering 1,027 miljoen mensen naar de zender, waarmee dit seizoen een groot succes is.



Dvd: Celblok H Seizoen 3 | Duur: 510 minuten | Release: maart 2016 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3xDvd | EAN: 8-719372-001431 | Met dank aan: SBS, Dutch Filmworks

De uitgave van dit seizoen past perfect bij die van eerdere seizoenen. Wederom krijgen we een dubbeldikke Dvd-hoes, met een slipcover daar omheen. Achterop een uitgebreide synopsis, technische details en enkele foto's uit de serie. Het is kortom weer een nette, maar weinig geïnspireerde uitgave.

De beelden zijn net als vorig seizoen weer van prima kwaliteit. Het gevangenisleven van de vrouwen wordt net als altijd sfeervol in beeld gebracht en de kwaliteit is goed. De audio is verder ook prima, met een Dolby Digital 2.0 soundtrack.

Toekomst
Officieel is er nog geen vierde seizoen aangekondigd. Dat is ietwat verbazingwekkend, want de serie deed het zo goed. Als er nog een seizoen komt, verwachten we snel een aankondiging.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan Bucatinsky in Gilmore Girls revival
Series / Nieuws

Dan Bucatinsky in Gilmore Girls revival

Maar welke rol krijgt hij precies...?

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Dat Gilmore Girls een tweede leven krijgt raakte eerder reeds bekend. Langzaam maar zeker duiken nu evenwel ook de eerste details op met betrekking tot de reeks. Zo nam de voormalige Scandal acteur Dan Bucatinsky verschillende foto's op de set die hij deelde via zijn Instagram account. De foto's laten uitschijnen dat Rory ondertussen een leerkracht is geworden. Zou Bucatinsky mogelijks één van haar collega's kunnen zijn?

Bucatinsky is lang niet de enige link tussen Stars Hollow (de fictieve plaats waar Gilmore Girls zich afspeelde) en Shondaland (een Amerikaanse televisie producent die werd opgericht door Shonda Rhimes). Ook verschillende andere acteurs en actrices zijn door de jaren heen immers verschenen in één of meerdere projecten van Shonda Rhimes. Denk hierbij maar eens aan Keiko Agena, Liza Weil, David Sutcliffe en Liz Torres.

Kijk jij er ook al naar uit om Bucatinsky aan het werk te zien bij de terugkeer van Gilmore Girls en welke rol zou jij hem het liefst zien spelen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'Narcos' aan de slag met nieuwe serie
Series / Nieuws

Maker 'Narcos' aan de slag met nieuwe serie

Deze zal gaan over Mexicaanse drugsbaas El Chapo.

Michelle Iwema

Chris Brancato, de maker van de Netflix-serie Narcos over de Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar gaat aan de slag met het verhaal over een andere druglord, namelijk de Mexicaanse El Chapo. Bancato gaat hiervoor samenwerken met de zender History.

De serie zal volgens Deadline #Cartel gaan heten en zal de opkomst van Joaquin Guzman volgen, die de bijnaam El Chapo kreeg en gezien wordt als de meest machtige drugs cartelbaas ter wereld. De serie zal ingaan op de manier waarop de cartels invloed hebben op het leven van de gewone mensen, welke macht ze hebben en hoe de cartels sociale media gebruiken om hun reputatie te verstevigen. Vandaar de keuze voor een hashtag in de titel.

De keuze om over El Chapo een serie te maken is bijzonder actueel. De drugsbaas werd in januari opnieuw gearresteerd, zes maanden nadat hij via een tunnel uit de gevangenis ontsnapte. Hij bleek ook een geheime ontmoeting te hebben gehad met acteur Sean Penn, dat volgens bronnen de aanleiding vormde om El Chapo op te sporen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer van nieuwe Netflix- serie 'Marseille´
Series / Trailer

Trailer van nieuwe Netflix- serie 'Marseille´

Serie met Gerard Depardieu wordt de Franse variant op 'House of Cards'.

Michelle Iwema


Alle 8 afleveringen van Marseille zullen vanaf donderdag 5 mei exclusief en wereldwijd op Netflix te zien. De serie zal gaan over macht, corruptie en afpersingen in de gelijknamige Franse stad. De trailer hiervan kan je hierboven bekijken.

Depardieu speelt Robert Taro, die al 25 jaar de burgemeester van de Franse stad. De komende verkiezingen zetten hem tegenover de man die hij had uitgekozen als zijn opvolger. Beide mannen gaan alles in de strijd gooien om de stemmen van de kiezers voor zich te winnen. Wanneer er bij twee politieke tegenstanders werkelijk niets in de weg staat om hun doel te bereiken, is de hele stad daar het slachtoffer van. Benoit Magimel zal de jonge politieke opponent van Depardieu spelen.

De serie, dat de eerste Franstalige Netflix- Original serie is, is geschreven door Dan Franck (La séparation), tevens creative producer. Florent Siri (Hostage) is de showrunner, visual creator en regisseur van aflevering 1 t/m 4.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.