Blu-ray recensie: 'Heroes Reborn'

Nette uitgave van een eenmalig fenomeen.

Jim Pedd, 07-05-2016 15:07

Bedenker: Tim Kring | Cast: Jack Coleman (Noah Bennet), Zachary Levi (Luke Collins), Robbie A. Kay (Tommy Clark), Danika Yarosh (Malina Bennet), Kiki Sukezane (Mike Otomo) | Jaren: 2015 - 2016 | Zender: NBC
Eind vorig jaar was er ineens een aankondiging van NBC: er zou een revival komen van de populaire serie Heroes. Het was natuurlijk een perfect idee: met de huidige populariteit van superheldenfilms kon het bijna niet anders of dit zou een groot succes worden. Hoe groot men hier ook op inzette, helemaal slagen deed deze reboot niet.

Wat we moeten zien als "tiende seizoen" van Heroes gaat van start vlak na een terroristische aanslag op een conventie in Odessa, Texas. De serie speelt zich vijf jaar na het einde van Heroes af, als de superhelden aan de wereld onthuld zijn. Zij krijgen de schuld van de aanslag en moeten zich daarom verborgen houden voor de wereld. Nieuwe helden en oude bekenden komen samen om de mensheid te redden.

De première mocht er wel zijn, met in totaal 6,09 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Helaas voor NBC en de makers daalden de kijkcijfers snel en werd de finale maar door 3,83 miljoen mensen bekeken. Vermoedelijk ligt dit aan de matige ontvangst van de revival. Kijken we naar RottenTomatoes, leren we dat critici gemiddeld een 5,4 geven aan de show. Er zijn teveel visuele effecten en melodrama, waardoor de thema's die de oorspronkelijke reeks zo intrigerend maakte, verloren gaan.Blu-ray: Heroes Reborn | Duur: 9 uur | Release: April 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: DTS HD Master Audio 5.1: Engels, Dolby Digital 5.1: Frans, Castellano | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5-053083-063733 | Met dank aan: Universal

De Blu-ray uitgave van Heroes Reborn is een dubbeldikke hoes. Het geheel ziet er net uit en heeft voorop een cover met daarop de voornaamste castleden en op de achtergrond de kenmerkende zonsverduistering van de serie. Achterop tref je een korte synopsis aan en posters van de hoofdpersonen. Maak je de hoes open, zie je drie schijven die allemaal hetzelfde ontwerp aan. Al met al een nette uitgave. Helaas ontbreekt een overzicht van waar welke afleveringen op staan en is er geen synopsis van afzonderlijke episodes te vinden.

Video en audio
De beeldkwaliteit is erg net. Over het algemeen is het geheel ruisloos en mooi scherp om naar te kijken. Toch zijn sommige visuele effecten niet zo sterk als je zou hopen. Verder zijn de kleuren vaak extreem fel, maar dat is een bewuste keuze geweest van de makers. De audio is ook prima van kwaliteit. De omgevingsgeluiden komen van alle kanten binnen en dat maakt het kijken van de show een fijne ervaring.

Extra's
Er zijn niet zoveel extra's toegevoegd. Op elk van de shcijven zijn een paar verwijderde scènes te vinden, die samen goed zijn voor zo'n twintig minuten aan extra beelden. Leuker is de featurette Reliving the Legacy, die kijkt naar de band tussen de oude en de nieuwe reeks. Verder is er nog een verzameling van webisodes, die eerder op het internet vrijgegeven werden ter overbrugging van de nieuwe reeks.

Toekomst
"Een nieuw fenomeen begint" lezen we op de voorkant van deze Blu-ray uitgave. Toch lijkt het daar niet op: het is ook meteen het einde van een fenomeen. De revival krijgt namelijk geen tweede seizoen. Daarmee lijkt het doek voor Heroes, ondanks een cliffhanger aan het einde, definitief gevallen te zijn.

Lees meer over: Blu ray, bluray, review, recensie, dvd, heroes reborn, tim kring, jack coleman, zachary levi, robbie a kay, danika yarosh, kiki sukezane

Populair nieuws