Dvd-recensie: 'Mr. Robot' seizoen 1

Dvd-recensie: Mr. Robot seizoen 1

Prima uitgave met wat weinig extra's.

Jim Pedd, 20 mei 2016 om 13:58

Bedenker: Sam Esmail | Cast: Rami Malek (Elliot Alderson), Carly Chaikin (Darlene), Portia Doubleday (Angela Moss), Christian Slater (Mr. Robot), Martin Wallström (Tyrell Wellick) | Jaren: 2015 - heden | Zender: USA Network
Gefascineerd als hij was door de hackerscultuur wilde bedenker Sam Esmail al jarenlang een film maken hierover. Uiteindelijk kwam hij op de proppende het idee van een serie die zich afspeelde rond hackers, een gouden ingeving, want zijn serie werd ontzettend goed ontvangen door critici.

Centraal staat programmeur Elliot Alderson. Overdag werkt hij voor een internetbeveiligingsbedrijf en ‘s nachts gebruikt hij zijn hackerskunsten om zijn vrienden te beschermen. Op een dag wordt Elliot gerekruteerd door de mysterieuze leider van een hackersteam om het bedrijf te vernietigen waar hij de beveiliging van verzorgt. Elliot worstelt met zijn geweten: moet hij deze kans nemen en de multinationals stoppen?

Critici waren erg positief over de serie: op RottenTomatoes staat het eerste seizoen op gemiddeld een 8: van de 55 recensies waren er slechts 2 als negatief te bestempelen. De serie wordt vooral omschreven als een spannend geheel met hedendaagse thema’s en een intrigerend uitgangspunt. Toch uitte al die lof zich niet in gigantisch hoge kijkcijfers. in de VS trok de eerste aflevering 1,75 miljoen kijkers en de finale 1,21 miljoen. In Nederland werd de serie verder flink gehypet maar ging deze van start met slechts 128.000 kijkers.


Dvd: Mr. Robot seizoen 1 | Duur: 7,5 uur | Release: mei 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels & Duits DTS 5.1 | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Duits, Deens, Zweeds, Noors, Fins | Discs: 3x Dvd | EAN: 5-053083-070779 | Met dank aan: Universal

Het eerste seizoen van Mr. Robot heeft een stijlvolle Dvd-uitgave gekregen. Voorop zien we in het donker het gezicht van hoofdpersoon Elliot, met in grote witte letters de slogan van de serie erop gedrukt: Our democracy has been hacked. Achterop een synopsis en de gebruikelijke details. Haal je de hoes eruit, zie je dezelfde cover als de Blu-ray uitgave heeft gekregen. Binnen in de hoes worden de drie schijven verder netjes gepresenteerd.

Video en audio
De beeldkwaliteit is van redelijk hoog niveau. De show heeft erg afwisselende beelden: E-Corp ziet er bijvoorbeeld erg ‘clean’ uit, waar het appartement van Elliot juist alles behalve dat is. Details komen goed tot hun recht en zijn redelijk scherp (hoewel op de Blu-ray uitgave vermoedelijk scherper).

Ook met de audio zit het goed. De muziek domineert sterk, maar dat is vermoedelijk de bedoeling. Bepaalde effecten komen goed over; zo hoor je het tikken op toetsenborden sterk uit de boxen komen, net als andere kleine details in het geluidspalet. Dialoog is ook goed te verstaan, hoewel de muziek soms iets teveel overheerst.

Extra’s
Er zitten maar een paar extra’s op deze uitgave. Er zijn verwijderde scenes, die in totaal goed zijn voor zo’n vijftien minuten. Daarnaast is er een vijf minuten durende Gag Reel en een twaalf minuten durende making of. Daarin wordt gekeken naar de belangrijkste pootdetails en verder het ontwerpen van de serie.


Toekomst
Nog voordat het eerste seizoen voorbij was, bestelde USA Network een tweede seizoen. De uitzendingen daarvan gaan op 13 juli van start en moeten draaien om de ”emotionele reis” van Elliot. Centraal staan nieuwe pogingen van Elliot en Mr. Robot om een band op te bouwen.

Lees meer over: Blu ray, bluray, review, recensie, dvd, mr robot, usa network, sam esmail, rami malek, Carly chaikin, portia doubleday, christian slater, martin wallstrom

Populair nieuws