search

Ons nieuws van vrijdag 20 mei 2016

Nieuwe synopsissen & titels 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nieuwe synopsissen & titels 'Game of Thrones'

Afleveringen zes en zeven krijgen mysterieuze titels en synopsissen.

Ons tweewekelijkse stukje informatie rond HBO's Game of Thrones is binnen. HBO heeft namelijk de omschrijvingen en titels van afleveringen zes en zeven van het zesde seizoen vrijgegeven.

Aflevering 56 van de serie draagt de titel Blood of My Blood en duurt in totaal 52 minuten. De synopsis luidt als volgt:
"Een oude vijand komt weer in beeld. Gilly (Hannah Murray) ontmoet Sams (John Bradley) familie. Arya (Maisie Williams) moet een moeilijke beslissing nemen. Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) neemt het op tegen de High Sparrow (Jonathan Pryce)."
De aflevering is geschreven door Bryan Cogman en geregisseerd door Jack Bender. De première vindt plaats op 29 mei.

Aflevering 57 heeft verder de titel The Broken Man gekregen en een speelduur van 51 minuten. Dat is erg kort voor deze serie.
"De High Sparrow heeft nog een doelwit op het oog. Jaime confronteert een held. Arya maakt een plan. Het Noorden herinnert."
Ook deze aflevering heeft een script van Bryan Cogman. De regie was in handen van Mark Mylod en de première is gepland voor 5 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer DC-komedie 'Powerless'
Series / Trailer

Eerste trailer DC-komedie 'Powerless'

Iemand moet opruimen...



Er is een eerste trailer vrijgegeven voor NBCs komedie Powerless. In bovenstaande video zien we wat voor werk het personage Emily Locke, een rol van Vanessa Hudgens, heeft. Zij werkt voor een verzekeringsmaatschappij en krijgt het drukker en drukker. Dat komt door de groeiende aanwezigheid van superhelden in haar stad.

Tegelijk probeert Emily iedereen die zich moet verstoppen te helpen daarbij. De show wordt geproduceerd door Ben Queen en staat te boek als een "workplace comedy" die zich afspeelt bij een van de slechtste verzekeringsmaatschappijen van de Verenigde Staten. Het concept moet overeenkomen met de serie The Office.

Geen van de grote helden van DC, zoals Batman, Superman of Wonder Woman, zal in de serie te zien zijn. Wel wordt er naar ze gerefereerd in de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Training Day' serie
Series / Trailer

Trailer 'Training Day' serie

De tv-serie gebaseerd op de misdaadklassieker van Antoine Fuqua.



CBS heeft duidelijk vaart gezet achter de eerder aangekondigde serie gebaseerd op de succesvolle misdaadfilm Training Day van regisseur Antoine Fuqua. Hierboven zie je namelijk al de eerste beelden.

Ondanks dat er berichten waren dat de regisseur zou terugkeren en dat ook Ethan Hawke een rol zou gaan spelen in de tv-versie, moet de serie het nu doen met Gotham-regisseur Danny Cannon (voor de pilot) en acteur Justin Cornwell als rookie Kyle Craig. Bill Paxton speelt ook een belangrijke rol, als Frank Rourke. Zeg maar de rol die Denzel Washington had in de film.

De tv-versie speelt zich 15 jaar na de film af en volgt een ambitieuze Afro-Amerikaanse politieagent die onderdeel gaat uitmaken van een elite team van de LAPD. Zijn partner wordt een doorgewinterde, dubbelzinnige blanke rechercheur. Eind 2016 op CBS.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Mr. Robot' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Mr. Robot' seizoen 1

Prima uitgave met wat weinig extra's.

Bedenker: Sam Esmail | Cast: Rami Malek (Elliot Alderson), Carly Chaikin (Darlene), Portia Doubleday (Angela Moss), Christian Slater (Mr. Robot), Martin Wallström (Tyrell Wellick) | Jaren: 2015 - heden | Zender: USA Network

Gefascineerd als hij was door de hackerscultuur wilde bedenker Sam Esmail al jarenlang een film maken hierover. Uiteindelijk kwam hij op de proppende het idee van een serie die zich afspeelde rond hackers, een gouden ingeving, want zijn serie werd ontzettend goed ontvangen door critici.

Centraal staat programmeur Elliot Alderson. Overdag werkt hij voor een internetbeveiligingsbedrijf en 's nachts gebruikt hij zijn hackerskunsten om zijn vrienden te beschermen. Op een dag wordt Elliot gerekruteerd door de mysterieuze leider van een hackersteam om het bedrijf te vernietigen waar hij de beveiliging van verzorgt. Elliot worstelt met zijn geweten: moet hij deze kans nemen en de multinationals stoppen?

Critici waren erg positief over de serie: op RottenTomatoes staat het eerste seizoen op gemiddeld een 8: van de 55 recensies waren er slechts 2 als negatief te bestempelen. De serie wordt vooral omschreven als een spannend geheel met hedendaagse thema's en een intrigerend uitgangspunt. Toch uitte al die lof zich niet in gigantisch hoge kijkcijfers. in de VS trok de eerste aflevering 1,75 miljoen kijkers en de finale 1,21 miljoen. In Nederland werd de serie verder flink gehypet maar ging deze van start met slechts 128.000 kijkers.



Dvd: Mr. Robot seizoen 1 | Duur: 7,5 uur | Release: mei 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels & Duits DTS 5.1 | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Duits, Deens, Zweeds, Noors, Fins | Discs: 3x Dvd | EAN: 5-053083-070779 | Met dank aan: Universal

Het eerste seizoen van Mr. Robot heeft een stijlvolle Dvd-uitgave gekregen. Voorop zien we in het donker het gezicht van hoofdpersoon Elliot, met in grote witte letters de slogan van de serie erop gedrukt: Our democracy has been hacked. Achterop een synopsis en de gebruikelijke details. Haal je de hoes eruit, zie je dezelfde cover als de Blu-ray uitgave heeft gekregen. Binnen in de hoes worden de drie schijven verder netjes gepresenteerd.

Video en audio
De beeldkwaliteit is van redelijk hoog niveau. De show heeft erg afwisselende beelden: E-Corp ziet er bijvoorbeeld erg 'clean' uit, waar het appartement van Elliot juist alles behalve dat is. Details komen goed tot hun recht en zijn redelijk scherp (hoewel op de Blu-ray uitgave vermoedelijk scherper).

Ook met de audio zit het goed. De muziek domineert sterk, maar dat is vermoedelijk de bedoeling. Bepaalde effecten komen goed over; zo hoor je het tikken op toetsenborden sterk uit de boxen komen, net als andere kleine details in het geluidspalet. Dialoog is ook goed te verstaan, hoewel de muziek soms iets teveel overheerst.

Extra's
Er zitten maar een paar extra's op deze uitgave. Er zijn verwijderde scenes, die in totaal goed zijn voor zo'n vijftien minuten. Daarnaast is er een vijf minuten durende Gag Reel en een twaalf minuten durende making of. Daarin wordt gekeken naar de belangrijkste pootdetails en verder het ontwerpen van de serie.



Toekomst
Nog voordat het eerste seizoen voorbij was, bestelde USA Network een tweede seizoen. De uitzendingen daarvan gaan op 13 juli van start en moeten draaien om de "emotionele reis" van Elliot. Centraal staan nieuwe pogingen van Elliot en Mr. Robot om een band op te bouwen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Riggs en Murtaugh zijn terug in eerste trailer 'Lethal Weapon'...
Series / Trailer

Riggs en Murtaugh zijn terug in eerste trailer 'Lethal Weapon'...

Zal Lethal Weapon het wel redden als serie na het pijnlijke falen van Rush Hour?



Fox heeft onlangs de eerste trailer van Lethal Weapon online geplaatst, die we jullie natuurlijk niet willen onthouden. Bij de woorden Lethal Weapon denk je natuurlijk gelijk aan Mel Gibson en Danny Glover, dus het is nog maar afwachten of nieuwkomer Clayne Crawford en Damon Wayans Sr op net zo'n hilarische wijze de rollen van Martin Riggs en Roger Murtaugh kunnen vervullen. De eerste beelden geven niet al te veel hoop, maar later dit jaar kunnen we pas een echt oordeel treffen, wanneer de eerste aflevering wordt uitgezonden (exacte datum onbekend).

Naast Crawford en Wayans Sr is er in de serie ook een belangrijke rol weggelegd voor Jordana Brewster (Fast & Furious), die de rol speelt van Dr. Maureen ''Mo'' Cahill. Lethal Weapon is een van de nieuwe series die Fox later dit jaar zullen uitzenden. Gisteren plaatsten we nog de trailer van Fox-serie The Exorcist, ook al gebaseerd op een filmklassieker.

Wat vinden jullie van de eerste Lethal Weapon-trailer?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'MacGyver' reboot
Series / Trailer

Eerste beelden 'MacGyver' reboot

Lucas Till onderneemt gevaarlijke missies.



Nog geen twee maanden na de aankondiging dat Lucas Till de opvolger van Richard Dean Anderson als MacGyver is, hebben we nu de eerste trailer van de nieuwe serie. Daarin zien we meteen hoe Till een jonge versie van MacGyver speelt.

Hij is "een outsider, slim en weet zoveel van wetenschap en wiskunde en bouwkunde." In de trailer zien we dat onze langharige vriend aan het hoofd van een nieuwe regeringsorganisatie staat. Hij mag laten zien hoeveel hij weet van die eerder genoemde vakgebieden en gevaarlijke missies ondernemen.

Dat doet hij samen met personages gespeeld door Joshua Boone en George Eads. Wanneer deze actievolle gereboote versie van de franchise precies te zien moet zijn is niet bekend. Duidelijk is wel dat de makers kernwoorden als duister en hard in gedachten hebben gehouden bij het maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW werkt aan mega DC-crossover
Series / Nieuws

The CW werkt aan mega DC-crossover

Arrow, The Flash, Supergirl en de Legends of Tomorrow komen allemaal samen.

Nu Supergirl van CBS naar The CW verhuisd is, heeft het netwerk aangekondigd dat er een gigantische DC-crossover aan zit te komen. Tegenover de aanwezige pers vertelde CW-chef Mark Pedowitz dat series Supergirl, Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow allemaal samenkomen in één grote aflevering.

"Stel je eens voor hoe onze superhelden crossoveraflevering er in december uit gaat zien," aldus Pedowitz. Hij noemde de aflevering de "grootste die we ooit hebben gemaakt." Het is weinig verrassend nieuws: niet alleen vertelde acteur Stephen Amell eerder nog een crossover met Arrow en Supergirl te verwachten, het past ook binnen de traditie van The CW.

De zender liet eerder al elk seizoen een grote crossover zien tussen Arrow en The Flash en vervolgens was er een crossover van die twee series met Legends of Tomorrow. Daar bovenop werd in een aflevering van Supergirl bevestigd dat die serie in een alternatief universum bestaat en zagen we Grant Gustins The Flash samenwerken met Melissa Benoists Supergirl.

Nu komt er dus een nog grotere crossover aan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.