search
Sergio Leone-serie 'Colt' wordt eindelijk gemaakt
Series / Nieuws

Sergio Leone-serie 'Colt' wordt eindelijk gemaakt

De serie wordt gemaakt door zijn kinderen.

De western lijkt als genre weer terug van weggeweest. Quentin Tarantino bracht ons al Django Unchained en The Hateful Eight en binnenkort volgen Jane Got a Gun en The Magnificent Seven en zelfs de fantasy-western The Dark Tower van Stephen King. Maar het genre maakt nu ook de overstap naar televisie, met HBO's Westworld. Nog een westernserie die lijkt te komen is Colt.


Het idee voor de serie stamt van de kinderen van legendarisch regisseur Sergio Leone, die ons de spaghettiwestern bracht. "Het stamt van mijn vaders idee dat het geweer de hoofdpersoon is en het apparaat via welk het verhaal verteld wordt. We overwegen zes afleveringen, elk verbonden door een enkel pistoolschot. Maar we zouden meer kunnen maken," vertelde Raffaella Leone.

De Engelstalige serie is vernoemd naar het pistool dat Clint Eastwoods Man with No Name gebruikt in de Dollar-trilogie. De eerste twee afleveringen worden gemaakt door regisseur Stefano Sollima en hij is ook showrunner voor de rest van het seizoen. Centraal staat naast het geweer een "stel kinderen" die boeven worden in het oude westen. Ze beginnen als adolescenten en worden "bandieten binnen die zes afleveringen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen