Tv-serie op Blu-Ray: Luther (seizoen 4)

Tv-serie op Blu-Ray: Luther (seizoen 4)

Ongetwijfeld het laatste wat we van Luther krijgen te zien.

Bram de Groot, 5 juni 2016 om 10:32

Bedenker: Neil Cross | Cast: Idris Elba (John Luther), Warren Brown (Justin Ripley), Dermot Crowley (Martin Schenk), Michael Smiley (Benny 'Deadhead' Silver), Rose Leslie (DS Emma Lane), Laura Haddock (Megan Cantor) e.a. | Jaar: 2010-heden | Tv-zender: BBC One | KRO
In 2010 verscheen op de BBC de serie Luther (IMDb = 8,6) met acteur Idris Elba (The Wire). Het werd een doorslaand succes en na de afronding van het derde seizoen en de groeiende ster van Elba in Hollywood leek een vervolg onmogelijk. Toch werd er een "vierde" seizoen gemaakt, bestaande uit slechts twee afleveringen.

De afleveringen werden eind 2015 uitgezonden op de BBC en het werd een groot succes. Waar de eerdere afleveringen niet boven de 6 miljoen kijkers uitkwamen, noteerde de eerste aflevering van seizoen 4 maar liefst 8,2 miljoen kijkers. Seizoen 4 is ongetwijfeld wel het laatste wat we van John Luther hebben gezien. Onlangs verscheen de Blu-ray uitgave.

In de nieuwe afleveringen heeft politie-inspecteur Luther ontslag genomen nadat zijn partner Ripley op schokkende wijze om het leven kwam. Hij heeft niet veel meer om voor te leven, vindt hij zelf. Dan ontdekt hij ook nog dat de enige voor wie hij nog wél iets voelt misschien dood is. Vanaf dat moment heeft hij nog maar één doel: de dader opsporen en wraak nemen. Intussen doen de inspecteurs Theo Bloom en Emma Lane onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Er is een beestachtige killer actief die zijn slachtoffers verslindt en hun identiteit aanneemt, om vervolgens weer een nieuwe prooi uit te zoeken. Maar hoe verder de politie doordringt tot het hart van de zaak, hoe duisterder het allemaal wordt. Naarmate de seriemoordenaar in een steeds hoger tempo slachtoffers maakt, begint Luther te beseffen dat hij toch zal moeten ingrijpen.


Dvd: Luther - Seizoen 4 | Aantal discs 1 x Blu-Ray | Afleveringen: 2 x ca. 50 minuten | Release: mei 2016 | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344757980 | Met dank aan: Just Entertainment

De enkele Blu-Ray schijf van deze uitgave van het vierde seizoen van Luther zit vastgeklikt in een blauwe amaray Blu-Ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes is er helaas geen extra informatie terug te vinden over de afzonderlijke afleveringen. Er zijn geen extra's meegeleverd.

Deze Blu-ray schijf laat een prima beeld zien. Het is een sfeervol en scherp geheel. De kleuren zijn duidelijk aangepast op de sfeer in de serie, maar blijven mooi vol en pakkend. De detailweergave in de meer donkere delen van het beeld is netjes te noemen. De DTS-HD track levert net als bij de uitgaven van de eerdere seizoenen een net, maar niet enorm aanwezig surround-geluid op.

Bonusmateriaal ontbreekt
Just Entertainment heeft opnieuw verzaakt extra's toe te voegen. Ook online is het zoeken, maar op het YouTube account van de BBC is een kort interview met Idris Elba, waarin hij spreekt over de terugkeer en zijn personage.


Lees meer over: blu ray, luther, idris elba, John Luther, seizoen 4, recensie, Neil Cross

Informatie over de serie: Luther

Populair nieuws