search
Tv-serie op Blu-Ray: Aquarius
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Aquarius

Na The X-Files en Californication opnieuw redelijk succes voor David Duchovny.

Bedenker: John McNamara | Cast: David Duchovny (Detective Samson Benedictus "Sam" Hodiak), Gethin Anthony (Charles Manson), Grey Damon (Narcotics Officer Brian Shafe), Emma Dumont (Emma Karn), Claire Holt (Officer Charmain Tully), Michaela McManus (Grace Karn), e.a. | Jaar:: 2015 Tv-uitzending: NBC

Acteur David Duchovny werd groot met The X-Files en liet daarna zijn gezicht zien middels kleinere rollen in films en tv-series. Van 2007 tot en met 2014 had hij weer een redelijke hit te pakken met de dramedyserie Californication. Afgelopen jaar wist hij opnieuw succes te boeken in de politie/misdaadserie Aquarius, waarin hij het als detective opneemt tegen massamoordenaar Charles Manson.

De ontvangst was wat gemiddeld (IMDb = 7,0), met ook een fors dalend aantal kijkers. De serie begon met bijna 6 miljoen geïnteresseerden en eindigde met zo'n 1,1 miljoen kijkers.

In het eerste seizoen van Aquarius gaan we terug naar het Los Angeles van de jaren zestig, niet lang voordat sekteleider Charles Manson berucht zal worden als het brein achter de meest besproken moorden van zijn tijd. Manson heeft nog geen enorme schare volgelingen, maar aan charisma ontbreekt het hem niet. Hij heeft grote plannen en probeert kwetsbare jonge mensen zover te krijgen dat ze zich bij hem aansluiten. De autoriteiten beginnen zich zorgen te maken en schakelen de politie in om te onderzoeken wat er gaande is. Zo krijgt de door de wol geverfde inspecteur Sam Hodiak opdracht om met hulp van een jonge collega te infiltreren in de kringen rond Manson. Dat lukt, en Hodiak stuit op een beangstigend web van manipulatie en moord. Maar door zijn compromisloze onderzoeksaanpak wekt hij veel weerstand en brengt hij iemand zelfs in levensgevaar.



Dvd: Aquarius | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 13 x ca. 43 minuten | Release: mei 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344759007 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het eerste seizoen van Aquarius zitten verpakt in standaard blauwe Blu-ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke dertien afleveringen. De schijven bevatten geen extra's.

De eerste zeven afleveringen van bijna drie kwartier elk staan op de eerste schijf, de overige op de tweede schijf. Het lijkt erop dat hiermee de nodige beeldkwaliteit is ingeleverd. Er ligt namelijk een forse laag ruis over het beeld en dit werkt zeker tijdens de nodige donkere beelden redelijk storend. Speelt de serie zich overdag af, dan valt de ruis nog mee. Details in de donkere delen van het beeld vallen ook regelmatig weg. De kleuren ogen overwegend netjes en natuurlijk en is duidelijk bewerkt om tijdsgeest mee te geven. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD track en deze focust zich voornamelijk op dialoog en muzikale ondersteuning.

Tweede seizoen komt eraan
Ondanks dat de kijkcijfers tijdens het debuutseizoen behoorlijk zijn gekelderd heeft NBC besloten om door te gaan met Aquarius. Het tweede seizoen bestaat opnieuw uit dertien afleveringen en vanaf 16 juni start de zender met uitzenden. Hieronder de "Helter Skelter"-promo voor het tweede seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen