Tv-serie op Blu-Ray: The Last Kingdom

Toekomstige hitserie voor de makers van Downton Abbey?

Bram de Groot, 19-06-2016 17:50

Bedenker: Debbie Horsfield | Cast: Alexander Dreymon (Uhtred of Bebbanburg), Tobias Santelmann (Ragnar the Younger), Emily Cox (Brida), Thomas W. Gabrielsson (Guthrum), Joseph Millson (Ælfric), Rune Temte (Ubba), e.a. | Jaar:: 2015 - heden | Tv-uitzending: BBC Two | BBC America
Nu Downton Abbey is afgerond, lijkt de Britse productiemaatschappij Carnival Films op zoek naar een nieuwe toptitel. In oktober 2015 startte op de BBC hun historische actieserie The Last Kingdom, gebaseerd op de boekenreeks The Saxon Stories (2004 - 2015) van auteur Bernard Cornwell. Het achtdelige eerste seizoen (RT = 92%, IMDb = 8,3) werd overwegend goed ontvangen en trok ook de nodige kijkers. Een tweede seizoen is al even in productie genomen.

Seizoen 1 van The Last Kingdom keren we terug naar het jaar 872. Veel van de Koninkrijken die wij nu kennen als Engeland zijn veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred. De held Uhtred leeft in deze turbulente wereld. Hij is geboren als de zoon van een Saksische edelman en gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? Uhtred gaat op een missie om zijn geboorterecht te claimen, hiervoor moet hij een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen als hij een rol wil spelen in het ontstaan van een nieuwe natie en uiteindelijk zijn land te heroveren.


Blu-ray: The Last Kingdom - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Blu-ray | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Release: mei 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Creating The World of the Last Kingdom | The making of the Last Kingdom | The stunts of the Last Kingdom | EAN: 5053083067243 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van The Last Kingdom zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepkase. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze uitgave van Universal Pictures is helaas niet van de bovenste plank. De scherpte is zeker aanwezig en de kleuren zijn vol en warm. Minder is echter de duidelijk aanwezige ruis die zeker niet is toegevoegd om een filmische sfeer mee te geven. De ruis valt vooral op tijdens de donkere scènes, maar is gelukkig niet van een dusdanig niveau dat de gemiddelde kijker het als storend zal ervaren. Het geluid wordt aangestuurd door een standaard DTS-HD geluidstrack, welke zich naast de dialoog focust op de muziek van John Lunn.

Bonusmateriaal
Op de derde schijf staan twee afleveringen en de drie featurettes 'Creating The World of the Last Kingdom', 'The making of the Last Kingdom' en 'The stunts of the Last Kingdom'. De titels geven al zo'n beetje aan waar ze over gaan. Het zijn gelukkig ook wat uitgebreidere korte docu's doordat ze elk een speelduur hebben van 12 tot 15 minuten. De opzet is over het algemeen hetzelfde, al wordt er uiteraard ingezoomd op de verschillende onderwerpen, waarbij 'The making of the Last Kingdom' nog het meest algemeen is. De extra's kunnen ook met ondertiteling bekeken worden. Mooie aanvulling op een nette serie.

Tweede seizoen lijkt al klaar
Nog voor het eerste seizoen werd uitgezonden draaiden de camera's al voor het tweede seizoen. De cast werd uitgebreid met namen als Richard Rankin, Thure Lindhardt, Millie Brady en Peter McDonald. Opvallend is dat Netflix is ingestapt als co-producent, samen met BBC. Netflix neemt de rol over van BBC America. Als hiermee het niveau nog iets omhoog wordt gekrikt, dan kan The Last Kingdom binnen enkele seizoenen mogelijk uitgroeien tot een echte hit.

Een trailer van seizoen 2 is nog niet beschikbaar, daarom hieronder de online featurette 'Uhtred | In the Spotlight':


Lees meer over: Blu Ray, Dvd, Review, The Last Kingdom, BBC, Netflix, Debbie Horsfield, Alexander Dreymon, Tobias Santelmann

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Yellowjackets'-schrijvers gauw weer aan de slag

'Yellowjackets'-schrijvers gauw weer aan de slag

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie