'Game of Thrones' vermoedelijk vertraagd

Game of Thrones vermoedelijk vertraagd

En Brian Cox kreeg een rol aangeboden.

Jim Pedd, 7 juli 2016 10:30

HBO’s Game of Thrones komt waarschijnlijk niet al in april 2017 op televisie. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss vertelden dat dit niet haalbaar is omdat het nu winter is op het fictieve continent Westeros.
”Er is nog geen uitzenddatum op dit moment, maar dit jaar komt de serie waarschijnlijk wat later, omdat we ook wat later beginnen. Aan het einde van dit seizoen is winter er eindelijk en dat betekent dat zonnig weer niet meer bruikbaar is. Dus we plaatsen alles naar achteren, zodat zelfs op de meest zonnige plaatsen waar we opnemen, het weer wat donker en grimmig is.”

Verder blijkt acteur Brian Cox een rol aangeboden te hebben gekregen in de show. De acteur blijkt daar nu spijt van te hebben, maar wees de rol destijds af omdat het salaris te laag was. Cox wilde niet onthullen welke rol hij aangeboden kreeg.

”Dom genoeg, wees ik ‘m af in de begindagen van de serie, omdat ze niet genoeg geld boden,” aldus Cox. ”Nu hebben ze meer geld. En ik was dom. Ik was dom, het was dom, omdat ik nu compleet verslaafd ben. Maar ik weet niet welke rol ik nu kan spelen. Misschien wel, ik bedoel, ik zag mijn vriend Ian McShane en dacht, ‘Ooh, Ian zit erin’, dus ik ben gaan kijken en dacht, ‘Ian heeft dat gedaan?’ en toen dacht ik meteen, ‘Goh, ze moeten hem goed betaald hebben, want ik ken Ian!’”

Toch ziet Cox het wel zitten in de toekomst in de show te zien te zijn: ”Ik wacht nog altijd op een nieuw telefoontje! Als ze goed geld bieden, zal ik wel langskomen!” Er zijn natuurlijk ook genoeg rollen die passend waren voor de acteur: Jorah Mormont, Walder Frey en Barristan Selmy, om maar wat te noemen.

Wat vinden jullie verder van de vertraging van de serie? Vermoedelijk weten we pas over een paar maanden wanneer de serie begint met zijn zevende seizoen. Pas in januari onthulde HBO dat het zesde seizoen op 24 april in première zou gaan, dus vermoedelijk gaat dat nu ook gebeuren.


Bron: Variety

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, premiere, Seizoen 7, Vertraging, Brian Cox

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws