search
Matt Smith weer in 'Doctor Who'?
Series / Nieuws

Matt Smith weer in 'Doctor Who'?

Steven Moffat hint naar een terugkeer.

Fans van BBC-serie Doctor Who weten één ding zeker: om de zoveel seizoenen krijgt de hoofdpersoon een nieuw gezicht. Dat maakt het mogelijk om elke zoveel tijd de boel flink op te schudden en de Doctor een nieuwe persoonlijkheid te geven. Tegenover The Mirror heeft showrunner Steven Moffat, die volgend jaar vertrekt, laten weten dat de rol misschien terug gaat naar Matt Smith, mocht Peter Capaldi stoppen.


Volgens Moffat voelde het vertrek van de acteur als een groot verlies en vond hij het een moeilijke tijd. De showrunner vertelde dat het "voelde alsof alles om me heen opgeblazen werd". Vervolgens bleek Smith ook spijt te hebben van zijn vertrek en is hij "erg open over hoeveel hij het mist en hoe graag hij zou willen dat hij niet vertrokken was."

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat de acteur daadwerkelijk terug zal keren. In elk geval lijkt het onwaarschijnlijk dat Smith weer een volledig seizoen als de Doctor te zien zal zijn. Maar waar we wel op mogen hopen is dat Smith in een cameo te zien zal zijn. In het kader van de special die ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de serie gemaakt werd, vertelde Moffat al eens dat de Doctor "een paar favorieten" zou gaan bezoeken in de toekomst. Wellicht zal Smith in die context wel terugkeren.

Dit jaar is er enkel een kerstspecial voor de serie. Het laatste seizoen van Moffat als showrunner is een jaar later te zien.

Aanbevolen artikelen