Tv-serie op Dvd: Ballers

Tv-serie op Dvd: Ballers

Dwayne Johnson in de NFL-Entourage.

Bram de Groot, 17 juli 2016 om 13:00

Bedenker: Stephen Levinson | Cast: Dwayne Johnson (Spencer Strasmore), Rob Corddry (Harold Finch), Kevin Chapman (Joe Krutel), John David Washington (Ricky Jerret), Omar Miller (Charles Greane), Donovan W. Carter (Vernon), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-release: HBO
Naast de grote bijna avondvullende kwaliteitseries is HBO ook altijd op zoek naar kleinere komedies waarvan de afleveringen niet langer duren dan een half uur. Denk maar aan Entourage en het recente Silicon Valley. Met Ballers was het verleden jaar in één keer raak. Met hulp van Dwayne Johnson werd de NFL-serie een hit. Onlangs verscheen de Dvd-uitgave.

In het eerste seizoen (RT = 80%) van Ballers zoekt een groep American Footballers uit het warme Miami uit waar het spelletje stopt en het echte leven begint. Middelpunt is de gepensioneerde football-superster en financieel manager Spencer Strasmore en zijn naaste vrienden en cliënten, welke allemaal pro’s zijn op het veld, maar beginners in het leven daarbuiten.


Serie: Ballers - Seizoen 1 | Release: juni 2016 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 27 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Inside the Episodes | EAN: 5051889563440 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het debuutseizoen van Ballers zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare stevige sleeve. In de keepcase staat per disc aangegeven welke afleveringen (met titels) erop staan. De locatie van de extra's worden niet onthuld.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is niet heel spetterend te noemen. Kleuren worden teveel aangezet en het beeld is zelfs voor een Dvd-uitgave te wazig en er is de nodige verstoring aanwezig. Het beeld is ten eerste te donker en er treedt zo nu en dan lichte ghosting op. Daarnaast is de scherpte erg matig. Het valt vooral op als het beeld naast de online trailers gezet wordt. Jammer, aangezien de serie zelf erg vermakelijk is en er wel degelijk betere Dvd-uitgaven worden afgeleverd door Warner. De standaard geluidstrack doet het verder prima.

Inside the Episodes
Op zowel de eerste als tweede schijf staat een menuutje met de 'Inside the Episode'-featurettes. Het zijn korte video's waarin cast & crew stilstaan bij de afleveringen. De 'Inside the Episodes' duren niet langer dan zo'n 3 minuten. Het geheel wordt overigens wel erg veel ondersteund door beelden uit de serie.

Tweede seizoen start zowaar vanavond!
Het tweede seizoen wordt al een tijdje (online) gepromoot en HBO en de betaalzender start vanavond 17 juli met het uitzenden van de 10 nieuwe afleveringen. De eerste aflevering heet "Face of the Franchise." Of er ook een derde seizoen zal volgen is nog niet bekend. Hieronder de trailer voor het nieuwe seizoen:


Lees meer over: ballers, 2016, hbo, Dwayne Johnson, peter Berg, Omar Benson Miller, John David Washington, Rob Corddry, Troy Garity, Donovan Carter, Jazmyn Simon, Taylor Cole, LeToya Luckett

Informatie over de serie: Ballers

Populair nieuws