De vragen na het zien van 'Stranger Things'

Antwoorden zullen pas beantwoord worden met een tweede seizoen van de succesvolle Netflix- serie.

Michelle Iwema, 27-07-2016 12:05

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Stranger Things is nu een ongeveer een week te zien op Netflix en is een groot succes. Wie de serie al gezien heeft, weet dat het een enorm hoog binge gehalte heeft. De serie speelt zich af in Hawkins Indiana, in de jaren tachtig en is een ode aan de oude films van Spielberg. Een kleine jongen verdwijnt spoorloos, waarop zijn moeder een zoektocht lanceert. Dat legt een reeks mysterieuze regeringsexperimenten en bovennatuurlijke krachten bloot.
Nog voor seizoen 1 te zien was op Netflix, had acteur Matthew Modine in een interview al laten vallen, dat er een tweede seizoen van de serie zou komen. Wie de serie al heeft afgekeken, weet dat de laatste aflevering inderdaad de mogelijkheid opent naar een vervolg. De volgende vragen blijven na afloop onbeantwoord (wie de serie nog niet heeft gezien, kan beter stoppen met lezen want het vormen enorme spoiler alerts).

Leven Eleven (Elle) en het monster nog?
Aan het einde zagen we beide verdwijnen, maar we weten dat dit niet hoeft te betekenen dat ze er niet meer zijn. Ze zouden zomaar ergens in de Upside Down kunnen zitten. Is dat dan ook de reden dat Chief Hopper eten achterliet in het bos of vormt dat een andere communicatie?

Wat betekenen de visioenen van Will?
Aan het einde van seizoen 1 zagen we hoe Will de eettafel verliet om in de badkamer nog een deel van een beest op te hoesten, waarna hij zich ineens in de Upside Down leek te begeven.

Welke invloed zal de tijd in de Upside Down hebben?
Will, Chief Hopper en Joyce hebben allemaal wat tijd doorgebracht in de Upside Down, waarbij Hopper en Joyce ook tijdelijk hun helmen afdeden en de lucht van de Upside Down inademden. Maar wat zou dit voor effect kunnen hebben? Er werd gezegd dat het schadelijk was, maar hoe en waarom werd niet toegelicht.

Wie was Dr. Brenner?
Eleven noemde Dr. Brenner Papa, maar wie was deze man en wat was zijn doel? Het leek erop dat hij naar aan zijn einde kwam, maar zeker weten doe je dat niet.

Zijn er andere genummerde kinderen?
Eleven kreeg haar naam voor een reden, zou je denken. Dus wie zijn dan One tot en met Ten? Leefden die ook, hebben zij ook gaven en waar zijn die nu?

Gaat er nog iets opbloeien tussen Nancy en Jonathan?
Nancy was in de laatste aflevering zeer content met haar vriendje Steve, die zich toch van zijn goede kant had laten zien in de laatste paar afleveringen. Maar Nancy weet nu dat Jonathan haar ook ziet zitten en leek die kennis niet erg te vinden. Wellicht dat er in seizoen 2 toch meer ontwikkelt nu Nancy hem beter heeft leren kennen. Monsters afslachten samen schept immers een band.

Welke vragen hebben jullie na het zien van de serie en willen jullie een tweede seizoen?
Bron: Indiewire

Lees meer over: Netflix, Stranger Things, Winona Ryder, Seizoen, Dr Brenner, Nancy, Jonathan, Vragen, Netflix Aanbod

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in