search

Ons nieuws van woensdag 27 juli 2016

Dvd-recensie: 'The 100' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The 100' seizoen 2

Een mooie uitgave voor een sfeervolle show.

Bedenker: Jason Rothenberg | Cast: Bob Morley (Bellamy Blake), Devon Bostick (Jasper Jordan), Christopher Larkin (Monty Green), Isaiah Washington (Thelonious Jaha), Henry Ian Cusick (Marcus Kane) | Jaren: 2014 "“ heden | Zender: The CW

97 jaar nadat een nucleaire ramp bijna al het leven op Aarde uitgeroeid heeft, wonen de meeste overgebleven mensen op een twaalftal ruimtestationnen. Ongeveer 2.400 mensen hebben de ramp overleefd. 100 jonge gevangenen worden in een poging om te bepalen of de Aarde weer bewoonbaar is geworden naar het oppervlak gestuurd.

In dit tweede seizoen zitten Clarke en haar vrienden vast in de ondergrondse stad Mount Weather. Wanneer Clarke in haar eentje weet te ontsnappen, zet ze een reeks gebeurtenissen in gang voor onze opgesloten helden, voor de volwassenen bovengronds en zelfs voor de Grounders. Banden worden gesmeed, vriendschappen verbroken en onrechtvaardigheid bestraft.

Het aantal kijkers dat op The CW afstemde voor dit tweede seizoen is niet significant veel minder dan het eerste. Gemiddeld trok de eerste reeks van 13 afleveringen 2,59 miljoen mensen naar de zender in de Verenigde Staten. Nu waren dat er 2,46 miljoen, nog altijd een mooi aantal. En ook de ontvangst was goed, waarbij veel mensen de serie de knappe manier waarop men omgaat met morele keuzes prijzen.Dvd: The 100 | Speelduur: 16 x 40 minuten | Release: juli 2016 | Video: 16:9 / 1.78:1 | Audio: Dolby Digital: Engels, 5.1, Frans 2.0, Spaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins | Discs: 4x Dvd | EAN: 5-051888-221013 | Met dank aan: Warner Bros.

De show wordt aangeleverd in een reguliere Dvd-keepcase met daar een standaard slipcover omheen. Voorop de ingang van Mount Weather, met in enorme letters de titel van de serie, Achterop zien we vier hoofdpersonen en enkele foto's uit de serie. Ook zijn de gebruikelijke details, waaronder een synopsis, technische gegevens en info over de extra's weer aanwezig. Maak je de hoes open, tref je vier schijven aan met allemaal eenzelfde grijzen ontwerp. In de hoes verder synopsissen voor de afleveringen, een mooie toevoeging al je het ons vraagt.

Beeld en geluid
Net als het eerste seizoen ziet ook deze reeks er prima uit. De kleuren zijn levendig en de sets mooi opgebouwd, waardoor de serie er sfeervol uitziet om naar te kijken. De beelden zijn waar nodig scherp (hoewel niet haarscherp) en het contrast is goed.

De audio is verder ook mooi: wederom komen er van alle kanten geluiden, die de boel een stuk sfeervoller maken. Denk bijvoorbeeld aan geluiden in Mount Weather, of die in een ruimtestation. Ook in de buitenwereld klinken geluiden mooi uit de luidsprekers en het dialoog is goed te verstaan en krijgt altijd genoeg voorrang.

Extra's
Er zitten een aantal extra's op de uitgave. Denk daarbij aan een mooie, tien minuten durende featurette die draait om Mount Weather en hoe ie eruit ziet. Of aan een speciale extra over de stunts en hoe die gemaakt worden. Ook zijn er een reeks verwijderde scènes toegevoegd en is er een gag reel. Hoogtepunt voor de echte fan van de serie is wellicht het Comic-Con panel van 2014 dat toegevoegd is.

Toekomst
In de Verenigde Staten is het derde seizoen van The 100 al uitgezonden en al. Men heft aldaar ook een vierde reeks bested, waarmee de serie meer seizoenen krijgt dan het aantal boeken waar de show op gebaseerd is (dat zijn er drie). Naar verluidt zal het vierde seizoen in januari 2017 in première gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO zegt Project Greenlight vaarwel
Series / Nieuws

HBO zegt Project Greenlight vaarwel

Slecht nieuws voor de reeks van Matt Damon en Ben Affleck

Geoffrey Ketels

In een interview liet Matt Damon zich ontvallen dat het vijfde seizoen van Project Greenlight niet meer onder de noemer van HBO zal verschijnen. De docuserie van Matt Damon en Ben Affleck moet daardoor op zoek naar een ander netwerk.

"Ik hou van de reeks en ik denk dat we ook echt goed bezig zijn met dit project. Ik ga het oordeel van HBO niet in twijfel trekken, want ze doen geweldig werk, maar we moeten voor Project Greenlight een nieuwe thuis vinden".

Damon, die op dit ogenblik de handen eigenlijk vol heeft met de promotie van de vijfde film uit de Bourne franchise 'Jason Bourne' steekt het niet onder stoelen of banken wie mogelijke kandidaten zouden kunnen zijn om de reeks over te nemen. "Volgens mij zou Greenlight Project het uitstekend doen op streaming services zoals Netflix of Amazon", aldus nog Damon.

Waar denk jij dat de toekomst van Project Greenlight precies ligt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer van Baz Luhrmann's 'The Get Down
Series / Trailer

Eerste trailer van Baz Luhrmann's 'The Get Down

Serie is vanaf 12 augustus exclusief op Netflix te zien.

Vanaf 12 augustus is de Netflix Original-serie The Get Down te zien op het streamingkanaal. Dit muzikale spektakel is van de Oscar-genomineerde creator Baz Luhrmann, die eerder Moulin Rouge maakte. De eerste trailer kun je hieronder bekijken.

De dramaserie mixt disco, soul en hiphop om het verhaal te vertellen over New York eind jaren '70: gebroken, gewelddadig en blut. Tussen deze brokstukken probeert een groep jongeren met weinig positieve vooruitzichten zich staande te houden met coole dansmoves, graffiti uitspattingen en hun hechte vriendschap.

Hoofdrollen worden gespeeld door Shameik Moore en Jaden Smith. Smith speelt in de serie de 18-jarige Marcus 'Dizzee' Kipling, een getalenteerde en enigmatische graffiti-artiest die opgroeit in de South Bronx in de jaren '70. Naast Luhrmann bestaat het creatieve team uit viermalig Oscarwinnaar Catherine Martin, Stephen Adly Guirgis (winnaar van een Pulitzer Prize), hip-hop historicus en schrijver Nelson George, hip-hop pioniers Grandmaster Flash en DJ Kool Herc en rapper/producent Nas.Kijken jullie uit naar deze serie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Wat vind je de tofste trailer van de Comic Con?
Series / Poll

Poll: Wat vind je de tofste trailer van de Comic Con?

Is het Arrow, The Flash, The Walking Dead of toch Sherlock?

De San Diego Comic-Con is ten einde en dus kunnen we terugkijken. Er werden veel trailers vrijgegeven, voornamelijk voor Marvel/Netflix-series en DC Comics series, maar ook voor shows als The Walking Dead en Star Trek Discovery. Hieronder zie je een overzicht van de trailers die we geplaatst hebben op de site, waaruit je vervolgens kan kiezen. Welke vind jij de beste?

» American Gods
» Arrow
» Daredevil
» Fear the Walking Dead
» Game of Thrones
» Iron Fist
» Legion
» Luke Cage
» Sherlock
» Star Trek: Discovery
» Prison Break
» The Defenders
» The Flash
» The Walking Dead
» Vikings


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Game of Thrones S6 erg goed!
Series / Poll

Uitslag poll: Game of Thrones S6 erg goed!

De ontvangst is stukken beter dan vorig jaar.

Net als altijd na afloop van een nieuw seizoen van een grote serie vroegen we jullie na het einde van het zesde seizoen van HBO's Game of Thrones wat jullie van het seizoen vonden. De overgrote meerderheid van de mensen die de poll invulden kosten 'erg goed' "“ 68 procent om precies te zijn. Daarnaast was er 25 procent van de stemmers die koos voor de optie 'goed'.

Jullie vonden daarbij vooral de tweede helft van het seizoen, als het verhaal in een stroomversnelling raakt, goed. Zo schrijft Asyrian: "Ik vond het begin van het seizoen redelijk traag en onsamenhangend, maar het tweede deel werd het seizoen echt goed, met een perfecte 2 laatste afleveringen."

Het seizoen scoort ook beter dan vorig jaar. Toen stemde 3 procent voor de optie ronduit slecht, waar dat dit jaar slechts 1 procent was. Het totaal aantal positieve stemmen was verder vorig jaar 75%, dit jaar maar liefst 93%.

Wat vind je van het zesde seizoen van Game of Thrones?
Erg goed 68%

Goed 25%
Vermakelijk 5%
Niet heel interessant 1%
Ronduit slecht 1%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vragen na het zien van 'Stranger Things'
Series / Nieuws

De vragen na het zien van 'Stranger Things'

Antwoorden zullen pas beantwoord worden met een tweede seizoen van de succesvolle Netflix- serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stranger Things is nu een ongeveer een week te zien op Netflix en is een groot succes. Wie de serie al gezien heeft, weet dat het een enorm hoog binge gehalte heeft. De serie speelt zich af in Hawkins Indiana, in de jaren tachtig en is een ode aan de oude films van Spielberg. Een kleine jongen verdwijnt spoorloos, waarop zijn moeder een zoektocht lanceert. Dat legt een reeks mysterieuze regeringsexperimenten en bovennatuurlijke krachten bloot.

Nog voor seizoen 1 te zien was op Netflix, had acteur Matthew Modine in een interview al laten vallen, dat er een tweede seizoen van de serie zou komen. Wie de serie al heeft afgekeken, weet dat de laatste aflevering inderdaad de mogelijkheid opent naar een vervolg. De volgende vragen blijven na afloop onbeantwoord (wie de serie nog niet heeft gezien, kan beter stoppen met lezen want het vormen enorme spoiler alerts).

Leven Eleven (Elle) en het monster nog?
Aan het einde zagen we beide verdwijnen, maar we weten dat dit niet hoeft te betekenen dat ze er niet meer zijn. Ze zouden zomaar ergens in de Upside Down kunnen zitten. Is dat dan ook de reden dat Chief Hopper eten achterliet in het bos of vormt dat een andere communicatie?

Wat betekenen de visioenen van Will?
Aan het einde van seizoen 1 zagen we hoe Will de eettafel verliet om in de badkamer nog een deel van een beest op te hoesten, waarna hij zich ineens in de Upside Down leek te begeven.

Welke invloed zal de tijd in de Upside Down hebben?
Will, Chief Hopper en Joyce hebben allemaal wat tijd doorgebracht in de Upside Down, waarbij Hopper en Joyce ook tijdelijk hun helmen afdeden en de lucht van de Upside Down inademden. Maar wat zou dit voor effect kunnen hebben? Er werd gezegd dat het schadelijk was, maar hoe en waarom werd niet toegelicht.

Wie was Dr. Brenner?
Eleven noemde Dr. Brenner Papa, maar wie was deze man en wat was zijn doel? Het leek erop dat hij naar aan zijn einde kwam, maar zeker weten doe je dat niet.

Zijn er andere genummerde kinderen?
Eleven kreeg haar naam voor een reden, zou je denken. Dus wie zijn dan One tot en met Ten? Leefden die ook, hebben zij ook gaven en waar zijn die nu?

Gaat er nog iets opbloeien tussen Nancy en Jonathan?
Nancy was in de laatste aflevering zeer content met haar vriendje Steve, die zich toch van zijn goede kant had laten zien in de laatste paar afleveringen. Maar Nancy weet nu dat Jonathan haar ook ziet zitten en leek die kennis niet erg te vinden. Wellicht dat er in seizoen 2 toch meer ontwikkelt nu Nancy hem beter heeft leren kennen. Monsters afslachten samen schept immers een band.

Welke vragen hebben jullie na het zien van de serie en willen jullie een tweede seizoen?Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC-serie 'Turn' krijgt vierde (en laatste) seizoen
Series / Nieuws

AMC-serie 'Turn' krijgt vierde (en laatste) seizoen

Jamie Bell speelt de hoofdrol in de serie over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

AMC heeft het groene licht gegeven voor het vierde en tevens laatste seizoen van Turn: Washington's Spies, een serie over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Het nieuwe seizoen, waarin Jamie Bell opnieuw de hoofdrol speelt, bestaat uit tien afleveringen en wordt in 2017 uitgezonden.

Craig Silverstein, producent en showrunner van Turn, heeft een nieuwe deal getroffen met AMC om de komende twee jaar nieuwe projecten voor het netwerk te produceren en te ontwikkelen. Het derde seizoen van de dramaserie werd wekelijks door circa 1,2 miljoen mensen bekeken en was daarmee succesvol genoeg om een vierde seizoen te garanderen.

Het nieuws dat Turn volgend jaar zal eindigen, komt net na de uitzending van de laatste aflevering van Hell on Wheels, ook een serie van AMC.
.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.