search
Dvd-recensie: 'The 100' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The 100' seizoen 2

Een mooie uitgave voor een sfeervolle show.

Bedenker: Jason Rothenberg | Cast: Bob Morley (Bellamy Blake), Devon Bostick (Jasper Jordan), Christopher Larkin (Monty Green), Isaiah Washington (Thelonious Jaha), Henry Ian Cusick (Marcus Kane) | Jaren: 2014 "“ heden | Zender: The CW

97 jaar nadat een nucleaire ramp bijna al het leven op Aarde uitgeroeid heeft, wonen de meeste overgebleven mensen op een twaalftal ruimtestationnen. Ongeveer 2.400 mensen hebben de ramp overleefd. 100 jonge gevangenen worden in een poging om te bepalen of de Aarde weer bewoonbaar is geworden naar het oppervlak gestuurd.

In dit tweede seizoen zitten Clarke en haar vrienden vast in de ondergrondse stad Mount Weather. Wanneer Clarke in haar eentje weet te ontsnappen, zet ze een reeks gebeurtenissen in gang voor onze opgesloten helden, voor de volwassenen bovengronds en zelfs voor de Grounders. Banden worden gesmeed, vriendschappen verbroken en onrechtvaardigheid bestraft.

Het aantal kijkers dat op The CW afstemde voor dit tweede seizoen is niet significant veel minder dan het eerste. Gemiddeld trok de eerste reeks van 13 afleveringen 2,59 miljoen mensen naar de zender in de Verenigde Staten. Nu waren dat er 2,46 miljoen, nog altijd een mooi aantal. En ook de ontvangst was goed, waarbij veel mensen de serie de knappe manier waarop men omgaat met morele keuzes prijzen.Dvd: The 100 | Speelduur: 16 x 40 minuten | Release: juli 2016 | Video: 16:9 / 1.78:1 | Audio: Dolby Digital: Engels, 5.1, Frans 2.0, Spaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins | Discs: 4x Dvd | EAN: 5-051888-221013 | Met dank aan: Warner Bros.

De show wordt aangeleverd in een reguliere Dvd-keepcase met daar een standaard slipcover omheen. Voorop de ingang van Mount Weather, met in enorme letters de titel van de serie, Achterop zien we vier hoofdpersonen en enkele foto's uit de serie. Ook zijn de gebruikelijke details, waaronder een synopsis, technische gegevens en info over de extra's weer aanwezig. Maak je de hoes open, tref je vier schijven aan met allemaal eenzelfde grijzen ontwerp. In de hoes verder synopsissen voor de afleveringen, een mooie toevoeging al je het ons vraagt.

Beeld en geluid
Net als het eerste seizoen ziet ook deze reeks er prima uit. De kleuren zijn levendig en de sets mooi opgebouwd, waardoor de serie er sfeervol uitziet om naar te kijken. De beelden zijn waar nodig scherp (hoewel niet haarscherp) en het contrast is goed.

De audio is verder ook mooi: wederom komen er van alle kanten geluiden, die de boel een stuk sfeervoller maken. Denk bijvoorbeeld aan geluiden in Mount Weather, of die in een ruimtestation. Ook in de buitenwereld klinken geluiden mooi uit de luidsprekers en het dialoog is goed te verstaan en krijgt altijd genoeg voorrang.

Extra's
Er zitten een aantal extra's op de uitgave. Denk daarbij aan een mooie, tien minuten durende featurette die draait om Mount Weather en hoe ie eruit ziet. Of aan een speciale extra over de stunts en hoe die gemaakt worden. Ook zijn er een reeks verwijderde scènes toegevoegd en is er een gag reel. Hoogtepunt voor de echte fan van de serie is wellicht het Comic-Con panel van 2014 dat toegevoegd is.

Toekomst
In de Verenigde Staten is het derde seizoen van The 100 al uitgezonden en al. Men heft aldaar ook een vierde reeks bested, waarmee de serie meer seizoenen krijgt dan het aantal boeken waar de show op gebaseerd is (dat zijn er drie). Naar verluidt zal het vierde seizoen in januari 2017 in première gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen