Waarom Netflix 'Agent Carter' niet oppikte

Spoilers: het heeft niets met creativiteit te maken.

Jim Pedd, 29 juli 2016 10:11

Het was iets waar veel fans op hoopten: dat Netflix de Marvel-serie Agent Carter zou oppikken voor een derde seizoen. De serie werd namelijk geannuleerd bij ABC, ondanks een flinke fanschare. Maar Ted Sarandos van Netflix legt nu uit waarom dat niet is gedaan:
”We zoeken echt originele merken om eigenaar van te worden. Als het aankomt op Marvel, hebben we al een reeks merken en dat is eigenlijk de grote reden waarom. Daarnaast is het soms wat ingewikkeld om bij Marvel een show op te pikken en dan wereldwijd te vertonen, ook nadat die geannuleerd is. Sommige van die partners zenden het nog altijd uit, dus zij zouden dan stellen onder de deal te vallen. Helaas kwam het dus meer neer op een zakelijke keuze dan een creatieve.”

Kortom: Netflix kon de serie niet oppikken omdat het dan echt de wereldwijde rechten wil hebben. Als andere zenders stellen onder een uitzenddeal te vallen, kan Netflix de serie al niet makkelijk wereldwijd naar abonnees brengen en dat is niet meer de moeite waard, nu de streamingdienst overal beschikbaar is.

Bron: EW

Lees meer over: Netflix, ABC, Agent Carter, Ted Sarandos, Marvel

Informatie over de serie: Agent Carter

Populair nieuws