Waarom 'Vinyl' verlengd en daarna gecancelled werd

Waarom Vinyl gecancelled werd

Het heeft te maken met beperkte middelen.

Jim Pedd, 01-08-2016 12:20

HBO lanceerde eerder dit jaar met veel bravoure de serie Vinyl van Martin Scorsese. Vervolgens gaf de zender de show een tweede seizoen, ondanks tegenvallende kritieken en lage kijkcijfers. HBO-baas Casey Bloys legt nu uit waarom de verlenging uiteindelijk teruggetrokken werd.
"Het landde niet zoals we dat verwacht hadden, of zoals de producenten dat gewild hadden," vertelde Bloys. "Met de beperkte middelen die we hebben vonden we het niet de moeite waard om de producenten ermee aan het werk te zetten. Met een beetje afstand en tijd om na te denken over wat we willen doen, ga je meer kijken naar prioriteiten. Er zijn andere dingen die ik wil doen als ik beperkte middelen tot mijn beschikking heb. We zullen beter nadenken over dingen."

Vinyl is de tweede serie die HBO de afgelopen jaren oorspronkelijk een tweede seizoen gaf, maar waarna het die beslissing terugdraaide. Dat gebeurde eerder met de komedie The Brink. De zender heeft er op dit moment vooral moeite mee een nieuwe hitserie te vinden, die na Game of Thrones voor flink hoge kijkcijfers kan zorgen.

Bron: Screencrush

Lees meer over: HBO, Vinyl, Martin Scorsese, Muziek, Serie, Casey Bloys

Informatie over de serie: Untitled HBO/Rock 'N' Roll Project

Populair nieuws