search

Ons nieuws van maandag 1 augustus 2016

Amazon-serie 'The Last Tycoon' krijgt groen licht
Series / Nieuws

Amazon-serie 'The Last Tycoon' krijgt groen licht

De serie gaat over het Hollywood van de jaren '30.

Amazon heeft aangekondigd dat na het succes van de pilot-aflevering van The Last Tycoon er een heel seizoen zal volgen.

Matt Bomer speelt in The Last Tycoon de hoofdrol van Monroe Stahr, de eerste grote studiobaas in Hollywood. We zien hoe Stahr het op zijn hoogtepunt opneemt tegen zijn mentor, het imponerende, doch charmante studiohoofd Pat Brady (Kelsey Grammer). Naast Bomer en Grammar zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor actrices Rosemarie DeWitt en Lily Collins.

Sony Pictures TV en TriStar TV produceren de serie, die gebaseerd is op het laatste (onvoltooide) voek van F. Scott Fitzgerald en geïnspireerd werd door het leven van Hollywood-moguls zoals Irving Thalberg en Louis B. Mayer. Shattered Glass-scenaris Billy Ray doet samen met Chris Keyser dienst als showrunner.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Malkovich speelt hoofdrol in misdaadserie 'Humboldt'
Series / Nieuws

John Malkovich speelt hoofdrol in misdaadserie 'Humboldt'

Sony Pictures en Anonymous Content produceren de nieuwe serie.

De Oscar-genomineerde acteur John Malkovich zal de hoofdrol spelen in de nieuwe misdaadserie Humboldt, een nieuwe productie van Sony Pictures Television en Anonymous Content (True Detective, Mr. Robot).

Humboldt is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emily Brady en het script werd geschreven door Michael A. Lerner (Love and Mercy). Het verhaal gaat over een gemeenschap in Noord-Californië, die vier decennia lang voornamelijk heeft geleefd van de inkomsten die ze verkregen uit de teelt en verkoop van marihuana.

Auteur Brady leefde bijna een jaar onder de geheimzinnige inwoners van de commune en laat zien hoe de aankomende legalisatie van marihuana in Californië effect heeft gehad op de gemeenschap. Malkovich zal de patriarch van de criminele familie Humboldt spelen.

Malkovich, Lerner, Elliot Webb, Alissa Philips, Alex Goldstone, Jennifer Rawlings en Adam Shulman zullen dienst doen als uitvoerend producenten. Carl Franklin zal de pilot-aflevering regisseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Vinyl' verlengd en daarna gecancelled werd
Series / Nieuws

Waarom 'Vinyl' verlengd en daarna gecancelled werd

Het heeft te maken met beperkte middelen.

HBO lanceerde eerder dit jaar met veel bravoure de serie Vinyl van Martin Scorsese. Vervolgens gaf de zender de show een tweede seizoen, ondanks tegenvallende kritieken en lage kijkcijfers. HBO-baas Casey Bloys legt nu uit waarom de verlenging uiteindelijk teruggetrokken werd.

"Het landde niet zoals we dat verwacht hadden, of zoals de producenten dat gewild hadden," vertelde Bloys. "Met de beperkte middelen die we hebben vonden we het niet de moeite waard om de producenten ermee aan het werk te zetten. Met een beetje afstand en tijd om na te denken over wat we willen doen, ga je meer kijken naar prioriteiten. Er zijn andere dingen die ik wil doen als ik beperkte middelen tot mijn beschikking heb. We zullen beter nadenken over dingen."

Vinyl is de tweede serie die HBO de afgelopen jaren oorspronkelijk een tweede seizoen gaf, maar waarna het die beslissing terugdraaide. Dat gebeurde eerder met de komedie The Brink. De zender heeft er op dit moment vooral moeite mee een nieuwe hitserie te vinden, die na Game of Thrones voor flink hoge kijkcijfers kan zorgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk toch derde seizoen 'True Detective'
Series / Nieuws

Mogelijk toch derde seizoen 'True Detective'

Met een andere schrijver dan Nic Pizzolatto.

HBO's True Detective was bij de lancering een succes: het eerste seizoen werd een heus fenomeen. Maar het tweede seizoen van de serie werd veel minder goed ontvangen en het publiek leek de interesse erin verloren te zijn. Nu lijkt het erop dat er mogelijk toch een derde reeks komt.

HBO zou mogelijk een andere schrijver willen aantrekken. Nic Pizzolatto, die alle scenario's voor de eerste twee seizoenen schreef, zou mogelijk plaats moeten maken voor een andere scriptschrijver. "Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat Nic op dit moment geen idee heeft. Maar we staan ervoor open dat iemand anders het schrijft en Nic het overzicht houdt. We staan open voor andere veranderingen. Het is een waardevolle franchise voor ons, die niet dood is. Er is gewoon nog geen invalshoek voor een derde seizoen."

Het zou dus kunnen dat HBO groen licht geeft voor een derde reeks, maar daar nog even mee zal wachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Griezelige poster 'The Exorcist'
Series / Posters

Griezelige poster 'The Exorcist'

"Beste horrorfilm ooit" binnenkort naar het kleine scherm.

Op de zender FOX verschijnt volgende maand de eerste aflevering van de tv-serie The Exorcist, uiteraard gebaseerd op de klassieke horrorfilm uit 1973 van William Friedkin. Deze film was gebaseerd op een boek van William Peter Blatty. Hieronder zie je een griezelig en herkenbaar affiche.

In The Exorcist is de vooruitstrevende, ambitieuze en medelevende Father Tomas Ortega het nieuwe gezicht van de katholieke kerk. Hij leidt een rustig leventje in de buitenwijken van Chicago. Aan de andere kant van de wereld staat de meedogenloze en doortastende Father Marcus Brennan recht tegenover het kwaad. Hij is een moderne 'Templar Knight', opgevoed door het Vatican met als doel oorlog te voeren tegen de vijanden.

Tussen beiden bevindt zich de familie Rance, leden van Tomas' parochie. Henry Rance wordt helemaal gek aangezien zijn dochter Katherine niet van haar kamer wil komen. De jongste dochter Casey hoort rare geluiden tussen de muren en zijn vrouw Angela heeft angstaanjagende dromen. Angela denkt dat er iets mis is met het huis en vraagt Father Tomas om hulp. Een confrontatie met Father Marcus volgt en gezamenlijk blijken ze het juiste duo dat het kwaad kan bestrijden.



Met rollen voor onder meer Geena Davis (Thelma & Louise, The Fly), Alfonso Herrera (Sense8) en Ben Daniels (House of Cards) is The Exorcist vanaf 23 september te zien op FOX. De pilot werd geregisseerd door Rupert Wyatt, bekend van de film Rise of the Planet of the Apes. Check de trailer. Hieronder een eerder verschenen poster:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.