Peter Capaldi blijft waarschijnlijk als 'Doctor Who'

Peter Capaldi blijft waarschijnlijk als Doctor Who

Steven Moffat gelooft van wel.

Jim Pedd, 4 augustus 2016 om 10:05

De BBC heeft genoeg materiaal gegeven aan Doctor Who-fans om over te speculeren. Showrunner Steven Moffat vertrekt na het nieuwe seizoen in 2017 uit de serie en het was lange tijd de vraag of acteur Peter Capaldi wel aan zou blijven. Den of Geek heeft nu een opmerking van Moffat gevonden die ernaar hint dat Capaldi gewoon aanblijft.
“Ik heb geen reden om aan te nemen dat ik de Doctor eruit moet schrijven,” aldus Moffat. ”Peter houdt van de rol en laten we hopen dat ’t voorlopig zo blijft.” Moffat hoopt verder iets moois achter te laten voor opvolger Chris Chibnall.

“Het vertrek van een showrunner betekent niets voor het publiek. De meeste mensen weten niet eens af van mijn bestaan, dus als ik ze gedag zou zeggen, vragen ze zich alleen af wie ik ben. Oh, stel je toch voor! Ik ga dus niets speciaals doen met mijn vertrek. Ik wil gewoon een goed laatste seizoen maken, voordat ik de serie overhandig aan Chris.”

Capaldi heeft overigens wel nog alleen getekend voor het tiende seizoen dat in de lente van 2017 te zien is. Vermoedelijk krijgt de BBC binnenkort wel een krabbel van hem voor ook de elfde reeks.

Bron: Den of Geek

Lees meer over: Doctor Who, Peter Capaldi, Steven Moffat, Chris Chibnall, seizoen 11

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws