search
Showrunners over uitdagingen 'The Defenders'
Series / Nieuws

Showrunners over uitdagingen 'The Defenders'

Hoe moeilijk is het om vier helden bij elkaar te brengen?

In 2017 brengt Netflix ons de serie The Defenders, waarin Marvel-helden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist bij elkaar komen om het op te nemen tegen een grote gemeenschappelijke bedreiging. In een uitgebreid interview met IGN vertellen showrunners Doug Petrie en Marco Ramirez over de problemen die komen kijken bij het schrijven van de scenario's voor het acht afleveringen tellende eerste seizoen.


Het grootste probleem ligt in de toon van de serie. "We moeten de vier stijlen van de series bij elkaar brengen, dus er moet een beetje Daredevil overlappen met Jessica Jones, en vice versa. Maar we moeten ook uitvogelen hoe Luke Cage plotseling terecht kan komen in een scenario dat voelt alsof het bij Daredevil hoort," aldus Ramirez. De grootste uitdaging ligt in het "organisch samenvoegen van al die stijlen, zodat ze voelen alsof ze bij elkaar horen."

Het is natuurlijk niet een en al kommer en kwel. Zo blijkt het heel handig te zijn dat er personages als Jeri Hogarth zijn, die in Jessica Jones en Daredevil te zien was, evenals de Night Nurse die in alle series gaat spelen. "We hebben het dan bijvoorbeeld over personage A en personage C en bedenken ons dat ze elkaar kennen via weer iemand anders," aldus Ramirez. "Er bevindt zich dus een vreemde stamboom in onze hoofden, waarbij duidelijk is welke persoon wie al ontmoet heeft. Zo is het makkelijker om ze naar elkaar te brengen."

Er moet verder een logische manier zijn om ze bij elkaar te brengen. "Het gaat er echt om wat een personage nodig heeft op een bepaald moment," vertelde Petrie daarover. "Jessica gaat niet om hulp vragen, om maar wat te noemen. En als ze dat doet, gaat ze geen advocaat vragen."

Tot slot vertelde Jeph Loeb nog waar de serie volgens hem om draait: "Iedereen vraagt waar The Defenders om draait. Aan het einde van de dag gaat het over vier mensen die een grote verantwoordelijkheid hebben, maar allemaal niet willen. Maar ze worden samengebracht om iets o te lossen dat niemand anders kan oplossen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen