search

Ons nieuws van vrijdag 12 augustus 2016

Tv-Serie op Dvd: Beck (volume 6)
Series / Blu-ray Review

Tv-Serie op Dvd: Beck (volume 6)

Opnieuw vier nieuwe 'speelfilms.'

Bedenker: Elsebeth Egholm | Cast: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Ingvar Hirdwall (Grannen), Rebecka Hemse (Inger), Peter Hüttner (Oljelund) | Uitzending serie: 1997 - heden | Tv-release: ZDF

In 2015 keerde Martin Beck terug op het kleine scherm nadat de serie in 2010 eigenlijk werd afgesloten. Na een vijfde is nu ook het zesde seizoen beschikbaar. Opnieuw is het niet echt een serie, aangezien de afleveringen eigenlijk speelfilms zijn door een speelduur van zo'n 1,5 uur. Hoofdrolspeler is Peter Haber en de serie is uiteraard gebaseerd op de bekende tiendelige boekenreeks van de Zweedse schrijvers Maj Sjöwall en Per Wahlöö.

In het zesde seizoen van Beck, welke onderdeel uitmaakt van de Lumière Crime Series, zien we dus Martin Beck, een inspecteur bij de moordbrigade van de Zweedse nationale politie. Hij en zijn collega's hebben dagelijks te maken met gruwelijke, maar vaak ook fascinerende moordzaken. In dit zesde seizoen van de spannende politieserie vervaagt de grens tussen privé en zakelijk als een oud-collega en zijn vrouw en tienerzoon dood aangetroffen worden in hun woning. De kundige speurder Beck wordt weer tot het uiterste gedreven om de onderzoeken rond deze en drie andere moordzaken tot een goed einde te brengen.



Serie: Beck - Seizoen 6 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 4 x ca. 90 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 5425019009830 | Release: juli 2016 | Met dank aan: Lumière

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het zesde seizoen van Beck zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase. In de keepcase is er geen extra informatie, wel staan de titels van de vier afleveringen op de achterkant van de case. In de case zit wel een klein foldertje met de nieuwe films en series van Lumière.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is ruim voldoende. Zoals we gewend zijn levert Lumière overwegend nette schijven af als het gaat om het beeld. Uiteraard hebben we wel te maken met de Standard Definition-beeld, waardoor de kleuren in contrast beter kunnen (via een High Def-uitgave) en de scherpte is uiteraard ook niet helemaal top. Het geluid wordt afgeleverd in de vorm van een 5.1 geluidstrack en er is uiteraard Nederlandse ondertiteling aanwezig. Het geluid levert een minimale surround-ervaring mee, maar de fans zijn waarschijnlijk allang blij dat de serie verkrijgbaar is.

Geen extra's
Zoals wel vaker geen bonusmateriaal op een uitgave van Lumière, enkel de 31e tot en met 34e film in de Beck reeks. De fans zullen er waarschijnlijk niet zo heel erg mee zitten. De series wordt immers redelijk netjes en bovenal snel door de distributeur naar het schap gebracht.

Zevende seizoen?
Het is lastig te achterhalen of er een zevende seizoen gaat komen van Beck. Als iemand dat weet, laat het dan hieronder even weten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Smith doet 'Supergirl'
Series / Video/clip/featurette

Kevin Smith doet 'Supergirl'

Na The Flash is het nichtje van Superman aan de beurt.



Kevin Smith, DC-fanboy en regisseur van films als Clerks en Zack and Miri Make a Porno, gaat een aflevering regisseren voor het tweede seizoen van de superheldenserie Supergirl. Dit maakte Smith zelf bekend in zijn 'FAT MAN ON BATMAN'-show op YouTube.

Smith is overigens geen onbekende in het televisie-universum van DC en The CW. Hij regisseerde eerder dit jaar - met veel succes - een aflevering van The Flash, namelijk "The Runaway Dinosaur." Ook staat Smith in de boeken om de zevende aflevering van het aanstaande derde seizoen van The Flash te regisseren.

Het tweede seizoen van Supergirl, met actrice Melissa Benoist in de titelrol, moet op 10 oktober van start gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jamie Lee Curtis en Emma Roberts in nieuwe trailer 'Scream Queens' S2
Series / Trailer

Jamie Lee Curtis en Emma Roberts in nieuwe trailer 'Scream Queens' S2

John Stamos en Taylor Lautner zijn nieuwe toevoegingen aan de cast van de komische horrorserie.



Met nog maar een maand te gaan tot de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, heeft Fox nu een gloednieuwe trailer vrijgegeven van Scream Queens seizoen 2. Na de korte teaser van vorige week, hebben we nu een (iets) uitgebreidere preview voor jullie, die zich richt op hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis, maar ook op nieuwkomers John Stamos en Taylor Lautner.

Naast Curtis keren ook Emma Roberts, Abigail Breslin en Billie Lourd terug voor de nieuwe afleveringen van de komische horrorserie, die een medische faciliteit onder leiding van Cathy Munsch (Curtis) gebruikt.

Het tweede seizoen van Scream Queens gaat op 20 september a.s. van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Mad Hatter in 'Gotham' seizoen 3
Series / Foto's

Eerste blik op Mad Hatter in 'Gotham' seizoen 3

Benedict Samuel speelt het doorgedraaide personage in het nieuwe seizoen.

In het nieuwste seizoen vanGotham worden de nodige schurken geïntroduceerd, waarvan er een de Mad Hatter zal zijn. Het doorgedraaide personage wordt gespeeld door Benedict Samuel (The Walking Dead) en wordt als volgt omschreven:

Tetch is een getalenteerde hypnotiseur die wankelt op het randje van de waanzin. Hij arriveert in Gotham om zijn zus Alice te vinden, die een aantal jaren geleden verdween. Tetch doet er letterlijk alles aan om zijn doel te bereiken, zelfs als dit de nodige criminele activiteiten vereist.

Hierboven kun je de eerste foto van de Hatter bekijken! Andere nieuwe schurken die in het derde seizoen hun opwachting zullen maken zijn The Court of Owls, Solomon Grundy en een volwassen versie van Poison Ivy (waarvan we afgelopen week de eerste foto hadden). De eerste aflevering van Gotham seizoen 3 wordt op 19 september uitgezonden door Fox.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunners over uitdagingen 'The Defenders'
Series / Nieuws

Showrunners over uitdagingen 'The Defenders'

Hoe moeilijk is het om vier helden bij elkaar te brengen?

In 2017 brengt Netflix ons de serie The Defenders, waarin Marvel-helden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist bij elkaar komen om het op te nemen tegen een grote gemeenschappelijke bedreiging. In een uitgebreid interview met IGN vertellen showrunners Doug Petrie en Marco Ramirez over de problemen die komen kijken bij het schrijven van de scenario's voor het acht afleveringen tellende eerste seizoen.

Het grootste probleem ligt in de toon van de serie. "We moeten de vier stijlen van de series bij elkaar brengen, dus er moet een beetje Daredevil overlappen met Jessica Jones, en vice versa. Maar we moeten ook uitvogelen hoe Luke Cage plotseling terecht kan komen in een scenario dat voelt alsof het bij Daredevil hoort," aldus Ramirez. De grootste uitdaging ligt in het "organisch samenvoegen van al die stijlen, zodat ze voelen alsof ze bij elkaar horen."

Het is natuurlijk niet een en al kommer en kwel. Zo blijkt het heel handig te zijn dat er personages als Jeri Hogarth zijn, die in Jessica Jones en Daredevil te zien was, evenals de Night Nurse die in alle series gaat spelen. "We hebben het dan bijvoorbeeld over personage A en personage C en bedenken ons dat ze elkaar kennen via weer iemand anders," aldus Ramirez. "Er bevindt zich dus een vreemde stamboom in onze hoofden, waarbij duidelijk is welke persoon wie al ontmoet heeft. Zo is het makkelijker om ze naar elkaar te brengen."

Er moet verder een logische manier zijn om ze bij elkaar te brengen. "Het gaat er echt om wat een personage nodig heeft op een bepaald moment," vertelde Petrie daarover. "Jessica gaat niet om hulp vragen, om maar wat te noemen. En als ze dat doet, gaat ze geen advocaat vragen."

Tot slot vertelde Jeph Loeb nog waar de serie volgens hem om draait: "Iedereen vraagt waar The Defenders om draait. Aan het einde van de dag gaat het over vier mensen die een grote verantwoordelijkheid hebben, maar allemaal niet willen. Maar ze worden samengebracht om iets o te lossen dat niemand anders kan oplossen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' een van de populairste Netflix-series
Series / Nieuws

'Stranger Things' een van de populairste Netflix-series

Het zou de derde best bekeken show van Netflix zijn.

Netflix had met een mooie hit in handen, maar heeft nog altijd geen tweede seizoen aangekondigd. Nu stelt Business Insider dat 't onwaarschijnlijk is dat 't er niet komt, want de serie zou de derde best bekeken Netflix-serie tot nu toe zijn.

Daarbij baseert de site zich op claims van Symphony Advanced Media, dat stelt de kijkcijfers van Netflix gekraakt te hebben. Eerder noemde Ted Sarandos dat "opvallend inaccuraat", maar we weten niet in hoeverre die claim klopt. Hij zou het immers ook gezegd kunnen hebben om verwarring te scheppen.

Nu stelt SAM in elk geval dat de serie de derde meest bekeken serie na zestien dagen is op Netflix. Er zouden 8,2 miljoen kijkers zijn voor de serie, waarmee alleen Fuller House en Orange is the New Black het beter doen. Fuller House trok 9,51 miljoen kijkers naar Netflix en Orange was met zijn vierde seizoen binnen zestien dagen goed voor 9,42 miljoen kijkers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel details in synopsissen alle The CW-DC series
Series / Nieuws

Veel details in synopsissen alle The CW-DC series

Uitgebreide omschrijvingen voor The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow en Supergirl.

Nog een kleine twee maanden voordat The CW nieuwe seizoenen uitzendt van zijn DC-series, Arrow, Supergirl, The Flash en Legends of Tomorrow. In afwachting daarvan heeft de Amerikaanse televisiezender wel al uitgebreide synopsissen vrijgegeven voor de nieuwe seizoenen van elk van die series, die ook de nodige details onthullen.

The Flash (vanaf 4 oktober weer te zien)
Verblind door woede speelt Barry zonder dat door te hebben precies het spel dat Zoom voor ogen had, en ontdekt daarmee het gruwelijke plan van de kwaadaardige snelheidsduivel: alle Aardes in het multiversum vernietigen. In de race van zijn leven, krijgt Barry uiteindelijk de overhand tegen Zoom en verslaat hij zijn nemesis. Maar hij kan zijn overwinning niet vieren, dus reist Barry terug in de tijd, naar de nacht dat zijn moeder stierf, om de Reverse Flash ervan te weerhouden haar te vermoorden. Daarmee verandert hij zijn verleden, maar ook de toekomst.

Arrow (vanaf 5 oktober weer te zien)
De nieuw aangewezen burgermeester Oliver Queen vecht nu een strijd uit op twee fronten, beiden voor de toekomst van Star City. Nu Diggle weer in het leger zit en Thea vastbesloten is niet meer terug te keren als Speedy, vormen alleen Oliver en Felicity nog Team Green Arrow. Maar ze zijn niet langer de enige burgerwachten. De publieke strijd tegen Damien Darhk aan het einde van seizoen vier inspireerde een reeks nieuwe gemaskerde helden om de verdediging van de stad op zich te nemen. Hun pijnlijke onervarenheid maakt hen echter eerder obstakels dan bondgenoten. De komst van een dodelijke nieuwe tegenstander dwingt Oliver vervolgens vragen te stellen over zijn eigen nalatenschap, zowel als burgermeester en Green Arrow.

Supergirl (weer te zien vanaf 10 oktober)
In seizoen twee heeft Kara haar werk als Cat Grants assistent achter zich gelaten om uit te vogelen wat ze echt wil, terwijl ze ondertussen als Supergirl actief blijft voor de DEO, burgers van National City beschermend en zoekend naar Jeremiah en Cadmus. Onderweg moet ze samenwerken met Superman om nieuwe tegenstanders te verslaan, en haar persoonlijke leven balanceren met dat van een superheld.

Legends of Tomorrow (weer te zien vanaf 13 oktober)
Nu ze de onsterfelijke schurk Vandal Savage verslagen hebben, evenals de corrupte Time Masters die met hem samenwerkten, komt er een nieuwe bedreiging op. Dr. Nate Heywood, een onconventionele en charmante historicus belandt in de actie, na het doen van een belangrijke ontdekking, namelijk dat de Legends verspreid over de tijd zijn.

Nate moet een manier vinden om het geliefde team van helden te redden, waaronder miljardair en uitvinder Ray Palmer, met zijn exopak waardoor hij minuscuul kan worden als The Atom; Sara Lance, de getrainde huurmoordenares White Canary; Professor Martin Stein die samen met Jefferson "Jax" Jackson metamens Firestorm vormt en Micky Rory, carrièrecrimineel Heat Wave. Als de Legends de J.S.A. (Justice Society of America, de voorloper van de Justice League) tegenkomen in de jaren veertig, voegt Vixen zich bij het team. Maar dan is er nog een mysterie: het lot van voormalig kapitein Rip Hunter.

Eenmaal herenigd moeten de Legends hun nieuwe missie om de tijdlijn voor verstoringen te behoeden, want kleine veranderingen aan de geschiedenis zorgen vaak voor catastrofale gevolgen. Als Nate, de kleinzoon van J.S.A.-lid Commandr Steel onverwacht krachten krijgt, moet hij op zoek gaan naar de held in zichzelf. Uiteindelijk komen de Legends tegenover schurken uit het verleden en heden te staan en moeten ze de wereld redden van een nieuwe mysterieuze bedreiging.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen