search
Showrunners geven hints over zevende seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Showrunners geven hints over zevende seizoen 'Game of Thrones'

Wat vertellen D.B. Weiss en David Benioff over de Night King, Cersei, Jon en Daenerys?

Showrunners David Benioff en D.B. Weiss spraken in een uitgebreid interview met Deadline over wat de belangrijkste personages in het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones te wachten staat. In het interview gingen ze verder in op de Night King, en hoe ze hem vorm willen geven als slechterik.


The Night King
De grote 'man' die belangrijker is dan alles wat naar Westeros toe kan komen. Dany die het continent binnenvalt verbleekt bij de bedreiging die hij vormt. Hij is geen "gewone schurk, maar meer de Dood. Hij is niet iemand als Joffrey of Ramsay. Hij is niet meer menselijk. Het Kwaad komt als je een keuze hebt tussen dat en het goede en je voor het verkeerde kiest. De Night King heeft geen keuze; hij is op deze manier gemaakt en dat is wat hij is. Op sommige manieren is hij gewoon de Dood, die achter iedereen in het verhaal aan zit. Zodoende is het ook passend dat hij niet praat. Wat zou de Dood immers zeggen? Alles zou hem teniet doen. Hij is een kracht van vernietiging. Ik denk niet dat we ooit gedacht hebben dialoog voor hem te schrijven. Alles zou een anticlimax zijn."

Daenerys Targaryen
Dany staat natuurlijk op het punt om Westeros binnen te vallen, na daar zes seizoenen lang naartoe gewerkt te hebben. "Dany heeft grenzeloos vertrouwen in zichzelf en haar missie in deze wereld. Haar lotsgevoel maakt haar een meeslepend en charismatisch leider, een Messias achtig figuur voor het volk. Ze heeft natuurlijk ook de slimste adviseur op de planeet, met Tyrion Lannister. En ze heeft drie draken, een leger van Unsullied en de Dothraki horde. Wat zou er mis kunnen gaan?"

Cersei Lannister
Die draaide compleet door aan het einde van het zesde seizoen. "Cersei heeft er alles voor over om te winnen. In het verleden was de enige begrenzende factor voor haar, haar liefde voor haar kinderen. Nu haar kinderen er allemaal niet meer zijn, zijn al haar grenzen weg. En zoals ze zelf zei: 'liefde is zwakte'. Een liefdeloze Cersei is iets angstaanjagends."

Jon Snow
Jon werd aan het einde van het vijfde seizoen nog om het leven gebracht, om vervolgens weer tot leven te komen dankzij Melissandre. Nu is het de vraag hoe eervol hij moet blijven. "Jons eervolle houding is in het verleden soms een nadeel geweest. Een man die volgens de regels speelt, kan de mensen die dat niet doen soms maar moeilijk verslaan. Maar zijn natuur biedt ook een grote sterkte: mensen voor zich winnen. Mensen die zijn moed waardeerden en hem tot Lord Commander van de Night's Watch verkozen hebben. En er zijn de Free Folk, die nooit eerder geknield hadden, die voor hem vochten omdat ze in hem geloofden. De heren van het Noorden hebben hem tot koning gedoopt omdat ze zich realiseerden dat hij voor hen de beste kans vormde om de aankomende oorlogen te overleven. De vraag is echter of een eerzaam man oneervolle vijanden kan verslaan. Zoals E.O. Wilson schreef: 'Binnen een groep, winnen de egoïstische individuen altijd. Maar in wedstrijden tussen groepen, overwinnen de groepen van altruïsten altijd van de egoïstische individuen'. Dus het valt te hopen voor Jon dat dit een wedstrijd tussen groepen is."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen