search
Waarom laat vervolg Stranger Things op zich wachten?
Series / Nieuws

Waarom laat vervolg Stranger Things op zich wachten?

Is Netflix nog steeds niet klaar voor de bekendmaking van een tweede seizoen?

Stranger Things is een enorm succes voor Netflix. Hoewel Netflix geen officiële cijfers heeft bekend gemaakt over hoeveel mensen nu precies de serie streamen deed Symphony Advanced Media dat wel. Zij stellen dat het eerste seizoen zomaar even goed was voor 14.07 miljoen kijkers binnen de leeftijdscategorie van 18 tot 49-jarigen. Zij zouden de volle acht afleveringen hebben bekeken sinds de lancering op 15 juli van dit jaar.


Indien bovenstaande cijfers kloppen (en daar gaan we toch wel vanuit) is dit meteen de derde best bekeken serie van Netflix ooit. Hiermee steekt ze grote projecten zoals Marvel's Daredevil en Making a Murderer voorbij. Alleen het eerste seizoen van Fuller House en het vierde seizoen van Orange Is the New Black haalde meer streams. Eigenlijk is die vergelijking met Stranger Things niet eens eerlijk, want deze laatste had een veel beperktere promotiecampagne.

Ondanks het succes van Stranger Things evenals de cliff-hanger van het eerste seizoen werd er door Netflix nog geen tweede seizoen aangekondigd. Waarom is dat precies? Deze vraag werd gesteld tijdens de Television Critics Association Fall Previews van vorige maand. De Duffer Brothers hebben op deze vraag gereageerd door te stellen dat ze klaar en bereid zijn om door te gaan. "Het eerste deel van de reeks beschikt over een open einde waardoor we de mogelijkheid hebben om door te gaan indien we dat willen." Bij monde van Netflix chief content officier Ted Sarandos werd echter eerder aangegeven dat Netflix nog niet klaar was om die beslissing te nemen.

De uitspraak van Sarandos ligt inmiddels evenwel alweer een maand in het verleden en nog steeds is er geen concrete bekendmaking voor een tweede seizoen. Is dit nu slecht nieuws voor de fans of wacht Netflix gewoon het juiste moment af? En indien dit laatste, wanneer komt dat dan precies? We kunnen ons niet voorstellen dat Netflix deze succesvolle reeks laat schieten, maar we moeten toch stellen dat het nu behoorlijk lang begint te duren. Wat denken jullie? Komt de bekendmaking van het tweede seizoen er binnenkort aan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen