search

Ons nieuws van maandag 29 augustus 2016

Waarom laat vervolg Stranger Things op zich wachten?
Series / Nieuws

Waarom laat vervolg Stranger Things op zich wachten?

Is Netflix nog steeds niet klaar voor de bekendmaking van een tweede seizoen?

Stranger Things is een enorm succes voor Netflix. Hoewel Netflix geen officiële cijfers heeft bekend gemaakt over hoeveel mensen nu precies de serie streamen deed Symphony Advanced Media dat wel. Zij stellen dat het eerste seizoen zomaar even goed was voor 14.07 miljoen kijkers binnen de leeftijdscategorie van 18 tot 49-jarigen. Zij zouden de volle acht afleveringen hebben bekeken sinds de lancering op 15 juli van dit jaar.

Indien bovenstaande cijfers kloppen (en daar gaan we toch wel vanuit) is dit meteen de derde best bekeken serie van Netflix ooit. Hiermee steekt ze grote projecten zoals Marvel's Daredevil en Making a Murderer voorbij. Alleen het eerste seizoen van Fuller House en het vierde seizoen van Orange Is the New Black haalde meer streams. Eigenlijk is die vergelijking met Stranger Things niet eens eerlijk, want deze laatste had een veel beperktere promotiecampagne.

Ondanks het succes van Stranger Things evenals de cliff-hanger van het eerste seizoen werd er door Netflix nog geen tweede seizoen aangekondigd. Waarom is dat precies? Deze vraag werd gesteld tijdens de Television Critics Association Fall Previews van vorige maand. De Duffer Brothers hebben op deze vraag gereageerd door te stellen dat ze klaar en bereid zijn om door te gaan. "Het eerste deel van de reeks beschikt over een open einde waardoor we de mogelijkheid hebben om door te gaan indien we dat willen." Bij monde van Netflix chief content officier Ted Sarandos werd echter eerder aangegeven dat Netflix nog niet klaar was om die beslissing te nemen.

De uitspraak van Sarandos ligt inmiddels evenwel alweer een maand in het verleden en nog steeds is er geen concrete bekendmaking voor een tweede seizoen. Is dit nu slecht nieuws voor de fans of wacht Netflix gewoon het juiste moment af? En indien dit laatste, wanneer komt dat dan precies? We kunnen ons niet voorstellen dat Netflix deze succesvolle reeks laat schieten, maar we moeten toch stellen dat het nu behoorlijk lang begint te duren. Wat denken jullie? Komt de bekendmaking van het tweede seizoen er binnenkort aan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volwassen trailer HBO's 'Westworld'
Series / Trailer

Volwassen trailer HBO's 'Westworld'

De grootse nieuwe sci-fi serie.



HBO heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van hun aankomende grootse sci-fi serie Westworld. De beelden worden afgeleverd in twee versies, namelijk een volwassen/mature-versie en de normale versie. De eerste tref je hierboven en de tweede onderaan het bericht.

Westworld speelt zich af in een toekomstig pretpark waar bezoekers interactie kunnen beleven met robots in beroemde historische omgevingen. Er gaat echter iets behoorlijk mis waardoor de robots een bedreiging voor de bezoekers gaan vormen.

Hoofdrollen zijn er onder meer voor Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton en Jeffrey Wright. De première van de langverwachte tv-serie van bedenkers Jonathan Nolan en Lisa Joy werd recent onthuld en staat geprikt op 2 oktober.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Giancarlo Espotio wees rol in Marvel-serie af
Series / Nieuws

Giancarlo Espotio wees rol in Marvel-serie af

Hij wil liever in een film spelen van Marvel.

De afgelopen jaren is er een iets duidelijkere scheiding ontstaan tussen Marvels films en televisieseries. Waar er wel een connectie bestaat als het aankomt op de gebeurtenissen, lijken acteurs weinig sprongen meer te maken zoals eerst was. Om die reden kiezen sommige acteurs erg voorzichtig welke rol ze spelen.

Zo ook acteur Giancarlo Esposito. Hij bleek een rol aangeboden te hebben voor een van de Marvel-series, maar wees het af. "We hebben proberen uit te vogelen waar we aan zouden kunnen samenwerken. Ze kwamen naar me met een voorstel voor hun televisieafdeling, maar toen realiseerde ik me dat ik dan misschien nooit naar de films zou kunnen overstappen. Als je een Marvel-personage bent in de televisieversie bent, moet je dat personage blijven. Ze dragen die nooit over naar de films."

Natuurlijk klopt dat niet helemaal, want er zijn meerdere acteurs die in meerdere rollen te zien waren. Denk aan acteur Alfre Woodard, die een kleine rol heeft in Captain America: Civil War en in Luke Cage. Of wat te denken van Enver Gjokaj die in The Avengers en Agent Carter speelde. Een mogelijkheid is natuurlijk dat Esposito gewoon te bekend is om die stap te nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wist je dat: NBC 'The Walking Dead' tot een proceduredrama wilde maken
Series / Nieuws

Wist je dat: NBC 'The Walking Dead' tot een proceduredrama wilde maken

Met elke week een nieuwe zombiezaak.

Voordat AMC The Walking Dead oppikte en er een gigantisch succes mee had, was het zender NBC die naar de mogelijkheden keek. Producent Gale Ann Hurd onthult dat men bizarre plannen had: de serie zou een politiedrama worden waarin aan zombies gerelateerde zaken opgelost werden.

Variety schrijft het volgende: "Voordat de serie door AMC opgepikt werd voor de VS en Fox voor de rest van de wereld, presenteerde bedenker Frank Darabont de eerste versie van het script aan NBC, met wie hij een deal had. Volgens Hurd was hun reactie, 'Moeten er zombies in zitten?' NBC vroeg Darabont of de serie een proceduredrama kon worden, waarin de twee hoofdpersonen elke week een zombiemisdaad oplosten."

Het klinkt als een geinige invalshoek, maar niet eentje die onbekend is. Denk maar aan de serie iZombie, die een soortgelijk idee volgt. Ondertussen is het wachten tot 23 oktober voordat The Walking Dead verder gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijke locatie 'Game of Thrones' s7 onthuld?
Series / Nieuws

Belangrijke locatie 'Game of Thrones' s7 onthuld?

Wat zegt dit over Daenerys?

HBO's Game of Thrones gaat volgend jaar van start met een stuk minder afleveringen, maar dat compenseren de makers vermoedelijk met ontmoetingen tussen personages die eerder van locatie gescheiden waren. Zo lijkt het er nu op dat er een snelle ontmoeting gepland staat tussen een paar personages. Vanaf hier mogelijke spoilers.

De site Watchers on the Wall schrijft dat het zevende seizoen ons naar een plek die de Dragonpit heet brengt. In de boeken van schrijver George R.R. Martin is dat een ruïne in King's Landing. Daar werden de draken van de familie van Daenerys (Emilia Clarke) gewoonlijk gehouden.

Gespeculeerd wordt dat dit erop wijst dat Dany al heel snel in het zevende seizoen in hoofdstad King's Landing is. Het is nog niet bekend waar ze haar invasie van Westeros begint, maar vermoedelijk wordt dat inderdaad in de buurt van King's Landing. De showrunners hebben immers nog maar vijftien afleveringen gepland voor de serie en heel veel verhaallijnen om af te ronden.

Wat denken jullie van het gerucht?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.