search
Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 2)

De successerie van de BBC.

Schrijver: Sally Wainwright | Cast: Sarah Lancashire (Catherine Cawood), Siobhan Finneran (Clare Cartwright), James Norton (Tommy Lee Royce), George Costigan (Nevison Gallagher), Charlie Murphy (Ann Gallagher) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: BBC One

Na het sterk ontvangen stevige eerste seizoen van Happy Valley kon een tweede niet uitblijven. Opnieuw is het Sarah Lancashire die de hoofdrol heeft en opnieuw was er een uitstekend ontvangst. De Rotten Tomatoes-meter voor seizoen 2 staat op een mooie 100% na 18 recensies. Onlangs verscheen het meest recente seizoen van de successerie van de BBC op Dvd.

In het tweede seizoen van Happy Valley (IMDb = 8,5), waarvan de laatste aflevering bijna 10 miljoen Britse kijkers wist te trekken, geeft Catherine Cawood nog steeds leiding aan een team van hardwerkende politieagenten in de Calder Valley in West Yorkshire. Op een dag doet ze tijdens haar werk een gruwelijke vondst: een lijk. De verwondingen van het slachtoffer doen sterk denken aan meerdere moorden die de afgelopen maanden zijn gepleegd. Het lijkt erop dat er een seriemoordenaar actief is. Maar de zaak wordt nog schokkender als blijkt dat Catherine het slachtoffer kent. Want dat zou wel eens ernstige gevolgen kunnen hebben voor haarzelf én haar gezin.Serie: Happy Valley - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344758734 | Release: augustus 2016 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Happy Valley zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare, wat slappe kartonnen sleeve. Er wordt op of in de hoes of op de schijven geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave van Happy Valley is redelijk, al doet het op momenten wat brokkelig aan. De scherpte is over het algemeen dus niet zo denderend. De kleuren voelen iets wat contrastrijk aan en dat zorgt sowieso voor een mager detailbehoud in de schaduwen en donkere scènes. Donkerblauw neigt daarom helaas snel naar zwart. Ruis is amper aanwezig en dat is een pluspunt. Al met al een basic Dvd-uitgave, ook wat betreft het geluid. De geluidstrack is dan wel surround, maar de focus ligt overduidelijk op de prima verstaanbare dialoog.

Geen extra's
Just Entertainment heeft geen extra's toegevoegd en er zijn ook geen trailers te bekijken van andere Just of BBC-uitgaven. Nagenoeg gelijk springt het hoofdmenu in beeld, met afleveringskeuze en het aan- of uitzetten van de ondertiteling.

Derde seizoen onderweg
Ondanks dat schrijver Sally Wainwright aangaf te druk te zijn met andere verplichtingen en hoofdrolspeler Sarah Lancashire in eerste instantie geen zin had in nog een seizoen, komt het derde seizoen er toch. Eind augustus werd dit onthuld door Radio Times:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen