search
Bryan Fuller over 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Bryan Fuller over 'Star Trek: Discovery'

Waarom heet het schip zo en hoe zit het met de hoofdpersoon?

Sinds de aankondiging van Star Trek: Discovery heeft showrunner [url2=]Bryan Fuller[/url2] het maar druk met kleine aankondigingen over zijn serie. Vandaag legt hij uit waarom de serie die naam heeft gekregen en wat de precieze gedachte is achter de nieuwe hoofdpersoon. Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise volgt men namelijk geen scheepskapitein, maar de eerste luitenant.


"Het schip heet Discovery om een aantal redenen. Niet de minste daarvan is natuurlijk Stanley Kubricks bijdrage aan Discovery in 2001: A Space Odyssey, het NASA-schip The Discovery en natuurlijk het gevoel van ontdekking," aldus Fuller. Hij ziet ook een connectie tussen de betekenis van het woord voor fans van de franchise. De titel komt volgens hem ook van "wat het woord betekent voor het Star Trek publiek, dat de toekomst van Gene Roddenberry ziet waarin we als planeet leren samenwerken en nieuwe werelden en buitenaardse wezens zoeken, en hen willen begrijpen en met ze willen samenwerken."

Daarnaast ging Fuller in op het idee om eens geen kapitein te volgen. "Er zijn nu zes series geweest, elk vanuit het perspectief van de kapitein en het voelde alsof we eens voor een nieuw perspectief moesten kiezen." Het nieuwe personage is dan ook "geen kapitein" en heeft daardoor "een heel nieuwe dynamiek" met de bemanning. Volgens Bryan Fuller zorgt dat voor een "rijker, meer complex" verhaal over het leven aan boord van het schip.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen