search
Verhaal 'Westworld' voor vijf seizoenen gepland
Series / Nieuws

Verhaal 'Westworld' voor vijf seizoenen gepland

Kortom: men heeft grote plannen.

Dat HBO grote plannen heeft met Westworld moge natuurlijk wel duidelijk zijn. Maar hoe groot was niet helemaal bekend. Nu wel: tegenover Entertainment Weekly vertelde James Marsden dat men begin dit jaar koos om de première uit te stellen om de schrijvers kan te geven de komende jaren te plannen.


"Het ging niet zozeer om het afronden van de eerste tien afleveringen, maar meer om het uitplannen van de volgende vijf of zes jaar," aldus Marsden. "We wilden dat alles precies goed uitgepland is, zodat tegen de tijd dat we onze seriefinale hebben, misschien wel vijf of zeven jaar in de toekomst, we daar al die tijd naartoe hebben kunnen werken."

Het is natuurlijk goed dat HBO dit doet, want sommige series waar geen einde voor bedacht was vooraf, eindigden niet zo goed als ze begonnen. Denk maar aan LOST, of misschien zelfs Battlestar Galactica, waarbij de schrijvers zichzelf een hoekje in schreven.

Als er verder nog iets is, dat dit nieuws duidelijk maakt, is het dat HBO hier torenhoge verwachtingen van maakt. Het lijkt er zelfs op dat men er vanuit gaat dat dit wel eens de volgende Game of Thrones wordt, dat nog zo'n twee jaar te gaan heeft en er dan mee ophoudt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen