Tv-serie op Dvd: House of Cards

Kevin Spacey is de grote ster in één van de eerste 'orginele' series van Netflix.

Bram de Groot, 23 maart 2014 13:00

Regie: Beau Willimon | Cast: Kevin Spacey (Francis Underwood), Robin Wright (Claire Underwood), Michael Kelly (Doug Stamper), Michael Gill (President Garrett Walker), Nathan Darrow (Edward Meechum), e.a. | Jaar: 2013 | Tv-release: 1 februari 2013 (Netflix)
Netflix doet zijn uiterste best om onder de titel 'Netfix Original Series' voor de dag te komen met kwalitatief goede series. De afgelopen jaren produceerde de On Demand-zender bekende series als Lilyhammer, Hemlock Grove en Orange Is the New Black. Tot op heden is het vlaggenschip de politieke serie House of Cards, waarin Kevin Spacey de sterren van de hemel speelt als ambitieus en genadeloos politicus Francis "Frank" Underwood. Geheel origineel is de serie niet. Het is namelijk gebaseerd op de gelijknamige BBC-serie uit 1990. De aftrap van de 'remake' werd geregisseerd door niemand minder dan The Girl with the Dragon Tattoo-regisseur David Fincher.

Op de IMDb staat House of Cards op een fraaie 9,0 en de serie wist indruk te maken tijdens de jaarlijkse prijzenfestivals. Bij de Primetime Emmy Awards verzilverde het drie van de negen nominaties, waaronder voor de regie (Fincher) en de casting. Actrice Robin Wright won een Golden Globe voor haar rol als Franks vrouw Claire Underwood. Deze maand verscheen House of Cards op een redelijk nette Dvd-uitgave in het schap.

Seizoen 1
Francis Underwood is een ambitieus lid van de democratische partij in het Amerikaanse congres. Hij helpt Garrett Walker bij zijn verkiezing als Amerikaanse President, in ruil voor een positie als Chief of Staff. Maar dan krijgt Francis te horen dat die afspraak niet gehonoreerd zal worden. Uiteraard is Underwood not amused, en is hij van plan wraak te nemen. Samen met zijn vrouw Claire, die aan het hoofd staat van een grote non-profit organisatie, ontketent Underwood een politieke strijd tegen Walker. Daarbij maken ze gebruik van de diensten van congreslid Peter Russo en de jonge politiek verslaggeefster Zoe Barnes.


Dvd: House of Cards | Afleveringen: 13 x ca. 50 minuten | Release: maart 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.00 : 1) | Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Aantal discs 4 x Dvd | Extra's: geen | EAN: 8712609653649 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van House of Cards zitten verpakt in een zeer fraaie, afwijkende verpakking. Het betreft een kartonnen uitschuif-hoes met insteekvakken voor de vier schijven. De dertien afleveringen staat verdeeld over de vier schijven. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave stemt ruimschoots tevreden. Ten opzichte van eerdere bekeken Dvd-uitgaven van andere series scoort deze qua scherpte beter. Ook zien de kleuren er vrij netjes uit. Het geluid sluit hier prima op aan, al is er - uiteraard - veel dialoog. Deze prima serie lijkt ons overigens populair genoeg voor een High Definition uitgave. Jammer genoeg is deze niet in het Nederlandse schap beland.Geen extra's
Er zijn geen extra's terug te vinden op de vier schijven en dat is (ook) heel erg jammer te noemen. De fraaie vormgeving van de hoes lijkt namelijk aan te geven dat de uitgave flink wat te bieden heeft. Helaas is er alleen ruimte voor de dertien afleveringen.

Conclusie: House of Cards is voorlopig nog niet uitgekaard!
Een tweede - goed ontvangen - seizoen, met wederom dertien afleveringen, kwam in februari beschikbaar via Netflix. Hieronder kun je kijken naar de trailer. Seizoen 3 van House of Cards is al aangekondigd door Netflix en moet vanaf februari 2015 te streamen zijn via de ambitieuze On Demand-service.

Deze Dvd-uitgave van Sony Pictures ziet er keurig uit. Niet alleen het beeld en geluid stemmen tevreden, ook de verpakking is erg fraai. Het is jammer om te constateren dat er geen extra's op de schijven zijn geplaatst. En ja, waarom geen Blu-Ray van deze top serie?


Lees meer over: dvd, review, house of cards, remake, Beau Willimon, 2013, Robin Wright, emmy awards, golden globes, uitgave, netflix, recensie, serie, seizoen 1, kevin spacey, on demand

Informatie over de serie: House of Cards

Populair nieuws