search
'The Dark Tower' wordt definitief ook een tv-serie
Series / Nieuws

'The Dark Tower' wordt definitief ook een tv-serie

Ergens in 2018 op televisie.

Het werd al eerder genoemd; de Dark Tower-boekenreeks van Stephen King zou zowel een filmreeks als tv-serie moeten gaan worden. De film is ondertussen gepland en wordt op dit moment opgenomen. Hieronder meer duidelijkheid over die tv-serie.


De serie gaat het vierde boek in de reeks gebruiken. Dit boek heeft de titel Tovenaarsglas (The Dark Tower IV: Wizard and Glass) en is een prequelverhaal. Idris Elba (The Wire) en Tom Taylor (Legends) spelen in de serie opnieuw de rollen van Roland Deschain en Jake Chambers. Het verhaal draait om de oorsprong van Roland en daarom wordt er naar een jonge acteur gezocht voor die rol.

Producent Akiva Goldsman: "In de film lijdt Roland een enorm verlies. Het meest concrete, persoonlijke en existentiële verdriet dat een personage kan meemaken. Als de film zijn laatste poging om weer te kunnen hopen laat zien, draait de tv-serie om het verlies daarvan."

Het eerste seizoen moet 10 tot 13 afleveringen bevatten en ergens in 2018 op tv verschijnen. Hieronder een eerste teaserafbeelding waar de boekenlezers raad mee weten. De film van Nikolaj Arcel verschijnt op 23 februari in de bioscoop.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen