Blu-Ray Review: The Walking Dead (Seizoen 6)

Blu-Ray Review: The Walking Dead S6

Op naar Negans marteling.

Bram de Groot, 9 oktober 2016 13:00

Bedenker: Frank Darabont | Cast: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Steven Yeun (Glenn Rhee), Chandler Riggs (Carl Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Norman Reedus (Daryl Dixon), Danai Gurira (Michonne), Melissa McBride (Carol Peletier), e.a. | Uitzending: 2010 - heden | Tv-zenders: AMC (VS) | FOX (NL)
Binnenkort gaat AMC verder met The Walking Dead en dus is het logisch dat het zesde seizoen nu op Dvd en Blu-ray verschijnt. Seizoen 6 sloot af met een enorme cliffhanger en de fans zijn uiteraard benieuwd hoe Negan omgaat met zijn mogelijke slachtoffers.

Aan het zesde seizoen was nog iets opmerkelijks. De aftrap met 14,6 miljoen kijkers was geen record, voor het eerst in de reeks. Ook daalde het gemiddeld aantal kijkers per aflevering met ruim een miljoen, van 14,4 miljoen bij seizoen 5 naar 13,2 miljoen bij seizoen 6.

In S6 van The Walking Dead is geen enkel zicht meer op veiligheid in Alexandria. Rick en de overlevenden van de groep ontdekken dat het probleem buiten vele malen groter is dan ze altijd dachten. In de hedendaagse realiteit zijn er nieuwe gevaren, nieuwe kansen, nieuwe problemen en is werkelijk niemand te vertrouwen. Om een nieuw en veilig onderkomen te bemachtigen in deze nieuwe wereld moet de groep nog harder worden. Ze moeten minstens zo angstaanjagend overkomen en zelf een bedreiging vormen voor de meedogenloze tegenstanders die ze tegenkomen.


Titel: The Walking Dead - Seizoen 5 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Speelduur: 16 x ca. 41 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8713045246808 | Release: september 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het zesde seizoen van The Walking Dead zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. Achter op de hoezen staan de extra's vermeld maar in de hoes helaas geen details over de afleveringen en het bonusmateraal. Een gemiste kans om daar iets moois van te maken.

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van seizoen 6 van TWD is helaas van een te mager niveau. Ondanks dat de scherpte op het oog redelijk lijkt, ligt er een te forse laag ruis over het beeld wat niet alleen storend werkt, maar er ook voor zorgt dat de het beeld fors op kwaliteit inlevert. En dit wordt bij aanwezige donkere scènes en delen in het beeld en de zwart-wit scènes alleen maar opvallender. De kleur lijkt ook wat grauwer dan noodzakelijk, maar dit kan ook een keuze zijn van de makers. Het geluid doet het als verwacht. Dialoog is veel aanwezig en prima te volgen. Bij actiescènes en scènes met spanning komt muzikale ondersteuning meer opzetten, maar de surround effects blijven doorgaans beperkt tot wat opvallende surround effects en achtergrondgeluiden.

Heel veel extra's
Zoals ook bij de eerdere seizoenen weer veel bonusmateriaal, met de enkele tracks met audiocommentaar, verwijderde scènes en uiteraard de nodige featurettes. Het meeste bonusmateriaal is terug te vinden op de zesde schijf waarop geen afleveringen staan. Zo is er een uur lange docu 'Inside the Episodes' te zien en biedt 'The Making of The Walking Dead' een enorme lading korte aaneen geschakelde featurettes van een klein uur. Bij voorgaande twee extra's zijn de opzichzelfstaande featurettes helaas niet los te kiezen.

Los bonusmateriaal bestaat uit onder meer 'In Memoriam' waarin de doden uit seizoen 6 voorbijkomen, '601: Out of the Quarry' met een blik op de eerste aflevering, 'Negan: Someone to Fear' over Jeffrey Dean Morgans personage en 'The Face of Death: Iconic Walkers of the Season' met een blik op de opvallendste zombies in het laatste seizoen. En dan is er ook nog een verlengde versie van de laatste aflevering 'Last Day on Earth' van seizoen 6. Deze duurt 1 uur en 6 minuten.

Nog een paar weken!
Naar het zevende seizoen wordt door de fans reikhalzend uitgekeken. Wat staan Rick Grimes en zijn groep te wachten? De kans is aanwezig dat de aftrap weer ouderwets goed gaat scoren. Ondertussen is ook het tweede seizoen van Fear the Walking Dead afgerond, de spin-off die voorlopig in kijkcijfers beperkt weet te overtuigen, aangezien het tweede seizoen niet verder kwam dan gemiddeld 4,2 miljoen kijkers per aflevering. Hieronder een trailer voor seizoen 7:


Lees meer over: The Walking Dead, seizoen 7, rick grimes, carl, amc, episode, 2016, vervolg, amc, Charlie Collier, Robert Kirkman, strangers, fear the walking dead, Jeffrey Dean Morgan, Negan

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws