Tv-serie op Dvd: The Shannara Chronicles (seizoen 1)

Tv-serie op Dvd: The Shannara Chronicles

De potentiële tienerversie van Game of Thrones.

Bram de Groot, 22 oktober 2016 om 13:00

Bedenkers: Alfred Gough | Miles Millar | Cast: Austin Butler (Wil Ohmsford), Poppy Drayton (Amberle Elessedil), Ivana Baquero (Eretria), Manu Bennett (Allanon), Aaron Jakubenko (Ander Elessedil), e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-zender: MTV | Net 5
MTV nam de uitdaging aan om de fantasy boekenreeks 'Shannara' van Terry Brooks naar het kleine scherm te vertalen. Begin dit jaar verscheen het tiendelige eerste seizoen op de zender. De ontvangst bleek erg mild en er werd al snel gesproken over een tienerversie van Game of Thrones. Toch wordt er potentie gezien in de serie en dit was terug te zien in de redelijk vaste kijkcijfers. Net 5 zond afgelopen maand de complete serie uit.

In het eerste seizoen van The Shannara Chronicles (IMDb = 7,5, RT = 54%) is onze beschaving al duizenden jaren ten onder. De wereld is verdeeld in de Vier Landen, bewoond door elven, dwergen, trollen, gnomen en mensen.

Aan het hoofd staat de Shannara familie, die met oeroude magie de vrede bewaart en door middel van de elvenboom de Ellcrys iedereen beschermt tegen de demonenwereld. Wanneer de Ellcrys stervende is, komen langzamerhand de duistere krachten vrij uit hun jarenlange gevangenschap. De enigen die het groeiende kwaad kunnen tegenhouden zijn Amberle, een jonge elvenprinses, Wil, half-mens half-elf en de enige afstammeling van de Shannara familie en Eretria, een menselijke dief. Samen beginnen ze aan een haast onmogelijke missie om de wereld te redden.


Dvd: The Shannara Chronicles - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 40 minuten | Release: september 2016 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 4006448410216 | Met dank aan: Splendid Film

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 1 van The Shannara Chronicles zitten vastgeklikt in een dikke Dvd keepcase. In of op de case wordt geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen geboden. Alleen via de schijven wordt duidelijk op welke schijf welke afleveringen staan.

Beeld & Geluid
Aangezien dit een Dvd-uitgave moet je niet de allerbeste beeldkwaliteit verwachten. Toch weet Splendid Film een redelijk kwaliteit te tonen met vooral een opvallende scherpte. Ook de kleuren zijn redelijk te noemen voor een Dvd-release. Heel natuurgetrouw zijn deze overigens niet en lijken ook iets aan de harde kant. De visuele effecten van met name de landschappen (zoals in de start-credits) zijn overwegend netjes te noemen, al zijn deze duidelijk te onderscheiden van de echte beelden. Donkere delen in de serie behouden redelijk netjes hun details.

De geluidstrack is een standaard Dolby Digital 5.1 surroundtrack. Vooral de wat eentonige muzikale ondersteuning is duidelijk aanwezig en surround effects zijn waarneembaar, maar blijven doorgaans redelijk op de vlakte. Hier had meer in gezeten. Jammer dat er geen nette Blu-ray uitgave in het Nederlandse schap is verschenen.

Extra's
Op geen van de drie schijven staat bonusmateriaal. Wel zijn op de derde disc trailers te raadplegen van de Splendid Film titels Mythica: The Darkspore, Mythica: The Necromancer, Take Down en 400 Days. Buitenlandse uitgaven, ook in HD, bevatten overigens wel de nodige extra's. Hieronder de online featurette 'Meet The Dagda Mor:'


Tweede seizoen ook op MTV
In april maakte MTV bekend dat ze een tweede seizoen van The Shannara Chronicles hebben besteld. Verdere details over het seizoen zijn nog niet bekend; zelfs een verschijningsdatum of een trailer is nog niet vrijgegeven. Het lijkt er niet op dat dit begin 2017 zal zijn.


Lees meer over: The Shannara Chronicles, mtv, Ivana Baquero, Manu Bennett, Austin Butler, Poppy Drayton, John Rhys Davies, 2016, trailer

Informatie over de serie: Shannara

Populair nieuws