Netflix pompt nog eens $800 miljoen in eigen content

Netflix pompt $800 miljoen in originele content

In 2016 verschenen er al 126 originele series / films.

Bram de Groot, 24 oktober 2016 om 16:16

Netflix zou nog eens $800 miljoen willen investeren in onder meer eigen content, zoals hun 'original series.' Hiervoor trekken ze vreemd vermogen aan en daarmee komt de Netflix' totale schuldenlast op lange termijn uit op meer dan $3 miljard.
Dat er een nieuwe financiële impuls op stapel staat maakte Netflix eigen handig bekend. Ze geven aan dat de gelden gebruikt worden "voor algemene bedrijfsdoeleinden." Dit houdt in dat ze met het kleine miljard content kunnen aankopen en zelf content kunnen gaan maken. Ook kan het geld gebruikt worden voor investeringen, werkkapitaal en potentiële overnames en strategische transacties.

Maar duidelijk is dat het grootste gedeelte wordt gestoken in nieuwe eigen content. Voor de lange termijn wil de streamingreus 50% van de door Netflix aangeboden tv-series en films laten bestaan uit eigen producties. In 2017 zou Netflix $6 miljard willen besteden aan content.

In 2016 verschenen er al 126 'original series / films' online op de online betaalzender, meer dan welk (betaal)kanaal dan ook. De eerste originele serie stamt uit 2013, met House of Cards. Een van de meest recente - en de meest prijzige - originele series is The Get Down.

Bron: Variety

Lees meer over: Netflix, House of Cards, Jessica Jones, Luke Cage, Bloodline, Marco Polo, Orange Is the New Black, The Get Down, Stranger Things

Populair nieuws