search

Ons nieuws van maandag 24 oktober 2016

Netflix pompt nog eens $800 miljoen in eigen content
Series / Nieuws

Netflix pompt nog eens $800 miljoen in eigen content

In 2016 verschenen er al 126 originele series / films.

Netflix zou nog eens $800 miljoen willen investeren in onder meer eigen content, zoals hun 'original series.' Hiervoor trekken ze vreemd vermogen aan en daarmee komt de Netflix' totale schuldenlast op lange termijn uit op meer dan $3 miljard.

Dat er een nieuwe financiële impuls op stapel staat maakte Netflix eigen handig bekend. Ze geven aan dat de gelden gebruikt worden "voor algemene bedrijfsdoeleinden." Dit houdt in dat ze met het kleine miljard content kunnen aankopen en zelf content kunnen gaan maken. Ook kan het geld gebruikt worden voor investeringen, werkkapitaal en potentiële overnames en strategische transacties.

Maar duidelijk is dat het grootste gedeelte wordt gestoken in nieuwe eigen content. Voor de lange termijn wil de streamingreus 50% van de door Netflix aangeboden tv-series en films laten bestaan uit eigen producties. In 2017 zou Netflix $6 miljard willen besteden aan content.

In 2016 verschenen er al 126 'original series / films' online op de online betaalzender, meer dan welk (betaal)kanaal dan ook. De eerste originele serie stamt uit 2013, met House of Cards. Een van de meest recente - en de meest prijzige - originele series is The Get Down.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde verhaal voor Guilt bij Freeform
Series / Nieuws

Einde verhaal voor Guilt bij Freeform

De reeks wordt geslachtofferd door de nieuwe koers die Freeform wil varen.

De serie Guilt welke werd ontwikkeld door Lionsgate TV met Daisy Head in de hoofdrol krijgt geen tweede seizoen. Freeform lijkt geen brood meer te zien in de reeks.

Guilt is een serie die gaat om een Amerikaanse (Daisy Head) die woont in Londen en verdacht wordt van de moord op haar huisgenote. Het was een project van Kathryn Price samen met Nichole Millard (The Game Plan).

Verschillende redenen zouden aan de basis liggen van het schrappen van Guilt. In eerste instantie zouden de cijfers bijvoorbeeld de vooropgestelde verwachtingen nooit helemaal hebben weten in te lossen, maar daarnaast zou ze ook niet meer in lijn liggen met de focus die Freeform nu voor ogen heeft. De zender wil zich dan ook in het bijzonder gaan richten op de jonge doelgroep die voor het eerst in aanraking komt met bijvoorbeeld liefde en werk en daar past Guilt niet meteen in.

Was jij een fan van de serie Guilt en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Castlid over sterfscène 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Castlid over sterfscène 'The Walking Dead'

Wie is er geslachtofferd?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De première van het zevende seizoen van AMC's The Walking Dead liet zien dat niet één personage, maar twee sneuvelden onder knuppel Lucille van de nieuwe schurk Negan (Jeffrey Dean Morgan. Castlid Steven Yeun nam afscheid tijdens The Talking Dead, de talkshow van Chris Hardwick die volgt na nieuwe afleveringen.

"Persoonlijk vind ik dat Robert [Kirkman] in de comic zo'n gestoorde sterfscène schreef, dat het echt een indruk achterlaat. Als je de comic leest, wil je niet dat het iemand anders overkomt. Het is zo'n iconisch moment. Ik denk dat ik ze dat zelfs gezegd heb. Dat ze het niet aan iemand anders moesten geven. Het is iets stoms om te zeggen, maar oprecht, het spelen hiervan was wild. Tegelijk vind ik dat het moment dat we het realiseerden, dat het te zien was op televisie, erg dapper was en tegelijk enorm aangrijpend," aldus Yeun.

Hij was ook blij met de manier waarop Glenn doodging. "Glenn ging dood op een manier die bij hem past. Dat is ook wat mijn vrouw Jo zei "“ hij ging dood op een manier die zo erg bij hem past, dat het perfect is. Ik vind het passend dat hij hier eindigde, en ook dat hij die laatste woorden had."

Wat vinden jullie ervan dat Glenn én Abraham geslachtofferd werden?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe castleden Netflix' 'Narcos'
Series / Nieuws

Nieuwe castleden Netflix' 'Narcos'

En wat is het verschil tussen het het Cali en Medellí­n Kartel?

Vlak na de première van het tweede seizoen onthulde Netflix dat er nog minstens twee nieuwe seizoenen zouden komen van de serie Narcos. Bekend is al dat Pedro Pascal terugkeert als Javier Pena, maar onzeker is nog of Boyd Holbrook als Steve Murphy weer te zien is. De kans daarop lijkt iets kleiner geworden te zijn, nu er twee nieuwe acteurs zijn gecast als regulars en DEA-agenten.

Het gaat om de acteurs Michael Stahl-David en Matt Whelan. Eerstgenoemde gaat de rol van "Chris Feistl, een jonge Amerikaanse DEA-agent die een opdracht in Colombia op zich neemt nu de drugshandel verschuift naar het Cali-kartel" spelen. Whelan speelt zijn partner, de rol van Daniel Van Ness.

De echte Javier Pena legde overigens ook in krachtige bewoording toe wat het verschil is tussen het Cali kartel en dat van Medellí­n. "Het Medellí­n Kartel was het wilde westen en het Cali zakelijker. Het waren accountants, professionele witwassers. Ze waren verfijnder en heel anders. Cali verschoof veel meer drugs en stuurde meer naar de VS."

Wanneer het derde seizoen te zien is, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.