Blu-ray recensie: 'The People v. O.J.'

Blu-ray recensie: 'The People v. O.J.'

Mooie uitgave van een van de beste miniseries van het jaar.

Jim Pedd, 26 oktober 2016 om 14:17

Bedacht door: Scott Alexander, Larry Karaszweski | Cast: Cuba Gooding Jr. (O.J. Simpson), Sarah Paulson (Marcia Clark), John Travolta (Robert Shapiro), Sterling K. Brown (Christopher Darden) e.a. | Jaren: 2016 – heden | Zender: FX
American Crime Story is een anthology-series van de Amerikaanse televisiezender FX. De eerste van tot nu toe drie aangekondigde seizoenen draait om de zaak tegen O.J. Simpson en werd uitzonderlijk goed ontvangen. De serie won maar liefst negen Emmy-Awards, waaronder die voor de beste miniserie.

Het gaat om een verfilming van het boek The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson iut 1997 van Jeffrey Tobin. De beroemde American Football legende O.J. Simspon staat terecht voor een dubbele moord. Zijn advocaat is niemand minder dan Robert Kardashian. De juridische teams strijden tot de veroordeling of vrijspraak van deze bizarre zaak. Dat verhaal wordt in tien afleveringen verteld.

Die werden dus goed ontvangen: de serie staat te boek als een van de beste series van zender FX en wordt geprezen om onder meer het acteerwerk, de scenario’s en de manier waarop de feiten in de zaak gepresenteerd worden. Die goede ontvangst werd gecomplementeerd door prima kijkcijfers, van een première met meer dan 5 miljoen Amerikaanse kijkers, naar een finale met 3,28 miljoen kijkers.


Blu-ray: American Crime Story: The People v. O.J. Simpson | Duur: 9,5 uur | Release: oktober 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels DTS-MD Master Audio 5.1, Frans DTS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans | Discs: 3 x Blu-Ray | EAN: 8-712626-066224 | Met dank aan: Fox

De serie wordt aangeleverd in een nette dubbeldikke Blu-ray keepcase met daar omheen een slipcover. Het geheel ziet er net uit, met voorop O.J. en de zes mensen die een belangrijke rol speelden in de zaak. Achterop vind je een synopsis, technische details en als je de keepcase uit de slipcover haalt, zie je welke afleveringen op welke van de drie schijven staan.

Video & Audio
The People v. O.J. ziet er goed uit. De beelden zien er scherp uit en hebben de nodige diepte. Details zijn gelukkig veel te zien, waarbij gezichten erg opvallen als extreem scherp. De kleinste rimpeltjes en haartjes zijn zichtbaar, dus het geheel is met goede camera’s opgenomen. De kleuren suggereren verder een serie die zich in het verleden afspeelt, dus de sfeer is er ook.

Wat audio betreft moet gezegd worden dat het geheel vrij onopvallend is. Dat komt vooral omdat de serie draait om een rechtszaak en wat zich daar omheen heeft afgespeeld. Er zijn dus geen echte ‘wow’ momenten, maar het dialoog komt absoluut goed uit de luidsprekers.

Extra’s
Onvoltooid verleden: de rechtszaak van de eeuw is de enige extra die je op deze uitgave aan zal treffen. Deze staat op de derde schijf van de uitgave. Het geheel duurt ongeveer een half uurtje en is een special over het maken van de serie en heeft interviews met onder meer Jeffrey Tobin.

Toekomst
Er komt geen direct vervolg op The People v O.J., maar FX heeft wel al twee nieuwe seizoenen van de American Crime Story serie besteld. Het tweede seizoen draait om de nasleep van Orkaan Katrina en het derde om de moord op modeontwerper Gianni Versace.

Lees meer over: Bluray, blu ray, dvd, recensie, review, people v oj, American crime story, scott alexander, Larry karaszweski, Cuba gooding jr, sarah Paulson, john Travolta, sterling k brown, FX

Informatie over de serie: American Crime Story

Populair nieuws