search

Ons nieuws van woensdag 26 oktober 2016

Eerste seizoen Notorious krijgt slechts 10 episodes
Series / Nieuws

Eerste seizoen Notorious krijgt slechts 10 episodes

Ook een mogelijks tweede seizoen staat op de helling...

Slecht nieuws voor fans van de serie Notorious. ABC heeft namelijk bekend gemaakt dat het, het aantal afleveringen van het eerste seizoen zal terugschroeven van 13 tot 10 stuks. Wat de exacte reden hiervoor is werd nog niet bekend gemaakt, maar het spreekt voor zich dat het weinig vertrouwen biedt voor een mogelijks tweede seizoen.

Bovenstaande is opmerkelijk, want ABC heeft wel degelijk een optie voor een tweede seizoen. Dit wijst er op dat ze in het begin toch meer vertrouwen had in het potentieel van de reeks dan nu. Uiteraard waren de verwachtingen van begin af aan hooggespannen, niet alleen bij het team van ABC, maar ook bij de kijkers. Notorious moest namelijk in de Verenigde Staten het succes van Scandal op donderdagavond evenaren, geen eenvoudige opdracht.

Denk jij dat er nog een tweede seizoen komt en vindt je het jammer dat het aantal afleveringen van het eerste seizoen wordt ingeperkt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'The People v. O.J.'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The People v. O.J.'

Mooie uitgave van een van de beste miniseries van het jaar.

Bedacht door: Scott Alexander, Larry Karaszweski | Cast: Cuba Gooding Jr. (O.J. Simpson), Sarah Paulson (Marcia Clark), John Travolta (Robert Shapiro), Sterling K. Brown (Christopher Darden) e.a. | Jaren: 2016 "“ heden | Zender: FX

American Crime Story is een anthology-series van de Amerikaanse televisiezender FX. De eerste van tot nu toe drie aangekondigde seizoenen draait om de zaak tegen O.J. Simpson en werd uitzonderlijk goed ontvangen. De serie won maar liefst negen Emmy-Awards, waaronder die voor de beste miniserie.

Het gaat om een verfilming van het boek The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson iut 1997 van Jeffrey Tobin. De beroemde American Football legende O.J. Simspon staat terecht voor een dubbele moord. Zijn advocaat is niemand minder dan Robert Kardashian. De juridische teams strijden tot de veroordeling of vrijspraak van deze bizarre zaak. Dat verhaal wordt in tien afleveringen verteld.

Die werden dus goed ontvangen: de serie staat te boek als een van de beste series van zender FX en wordt geprezen om onder meer het acteerwerk, de scenario's en de manier waarop de feiten in de zaak gepresenteerd worden. Die goede ontvangst werd gecomplementeerd door prima kijkcijfers, van een première met meer dan 5 miljoen Amerikaanse kijkers, naar een finale met 3,28 miljoen kijkers.



Blu-ray: American Crime Story: The People v. O.J. Simpson | Duur: 9,5 uur | Release: oktober 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels DTS-MD Master Audio 5.1, Frans DTS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans | Discs: 3 x Blu-Ray | EAN: 8-712626-066224 | Met dank aan: Fox

De serie wordt aangeleverd in een nette dubbeldikke Blu-ray keepcase met daar omheen een slipcover. Het geheel ziet er net uit, met voorop O.J. en de zes mensen die een belangrijke rol speelden in de zaak. Achterop vind je een synopsis, technische details en als je de keepcase uit de slipcover haalt, zie je welke afleveringen op welke van de drie schijven staan.

Video & Audio
The People v. O.J. ziet er goed uit. De beelden zien er scherp uit en hebben de nodige diepte. Details zijn gelukkig veel te zien, waarbij gezichten erg opvallen als extreem scherp. De kleinste rimpeltjes en haartjes zijn zichtbaar, dus het geheel is met goede camera's opgenomen. De kleuren suggereren verder een serie die zich in het verleden afspeelt, dus de sfeer is er ook.

Wat audio betreft moet gezegd worden dat het geheel vrij onopvallend is. Dat komt vooral omdat de serie draait om een rechtszaak en wat zich daar omheen heeft afgespeeld. Er zijn dus geen echte 'wow' momenten, maar het dialoog komt absoluut goed uit de luidsprekers.

Extra's
Onvoltooid verleden: de rechtszaak van de eeuw is de enige extra die je op deze uitgave aan zal treffen. Deze staat op de derde schijf van de uitgave. Het geheel duurt ongeveer een half uurtje en is een special over het maken van de serie en heeft interviews met onder meer Jeffrey Tobin.

Toekomst
Er komt geen direct vervolg op The People v O.J., maar FX heeft wel al twee nieuwe seizoenen van de American Crime Story serie besteld. Het tweede seizoen draait om de nasleep van Orkaan Katrina en het derde om de moord op modeontwerper Gianni Versace.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC maakt tv-serie 'Sneakers'
Series / Nieuws

NBC maakt tv-serie 'Sneakers'

Gebaseerd op de gelijknamige misdaadfilm van Phil Alden Robinson uit 1992.

NBC ontwikkeld naar verluidt een tv-serie gebaseerd op Phil Alden Robinsons geliefde misdaadfilm Sneakers uit 1992. De hoofdrollen in die film werden gespeeld door Robert Redford, Sidney Poitier, Ben Kingsley, Mary McDonnell, Dan Aykroyd en River Phoenix.

Sneakers gaat over een groep dieven die de nieuwste technologieën gebruiken om in te breken bij dezelfde bedrijven die hen inhuren om gaten in de beveiliging te dichten. Wanneer het team echter tekent voor een opdracht van de NSA om een wiskundig genie te beroven, worden de teamleden een voor een van kant gemaakt.

Tom Szentgyorgyi, uitvoerend producent van The Mentalist, en producentenduo/echtpaar Walter Parkes en Laurie MacDonald zullen de serie in samenwerking met Universal TV maken. Parkes schreef het script van de oorspronkelijke film samen met Robinson en Lawrence Lasker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' krijgt ander einde dan film
Series / Nieuws

'Westworld' krijgt ander einde dan film

Kijkers moeten zich voorbereiden op nieuwe verrassingen.

Er zijn vier afleveringen uitgezonden van HBO's Westworld en, passend bij dit soort serie, zijn er veel theorieën. Een belangrijke theorie is dat William (Jimmi Simpson) en The Man in Black (Ed Harris) dezelfde personages zijn. De verwachting van fans is namelijk dat de twee een en dezelfde persoon spelen, maar dan met dertig jaar ertussen. De rol van William zou dan het begin van zijn avonturen in Westworld tonen, terwijl de Man in Black het eind eis.

Daarover vertelde acteur Simpson nu tegenover The Hollywood Reporter. "Ik mag nergens op reageren. Ik zou willen zeggen hoe fout of goed het is, maar jullie zullen moeten wachten. Als ik William en Logan aan iemand die de film gezien heeft moet omschrijven, vertel ik dat ze Benjamin en Brolin uit de film genomen hebben en als vijfde verhaallijn gekozen hebben. De eerste is vanuit het perspectief van de hosts. Jonah en Lisa hebben de boel compleet op de kop gezet. Ik zou willen dat de serie zou draaien om de reis van mijn personage, maar het gaat echt om de hosts. Ik wil niet dat mensen op het verkeerde been gezet worden. Het is de reis van de hosts. Dus verwacht niet dat het zo eindigt als de film."

In de film eindigde het ermee dat Richard Benjamin (het personage van Simpson) wegvlucht voor Yul Brynners Gunslinger weet te verslaan. De menselijke Man in Black van Ed Harris heeft daar weinig mee te maken, maar wordt wel regelmatig met Yul Brynners personage uit de film vergeleken.

Hoe dan ook maakt het citaat duidelijk dat kijkers van Westworld dus minder moeten letten op de mensen, maar meer op de robots.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Titel The CW-crossover onthuld
Series / Nieuws

Titel The CW-crossover onthuld

Invasie!

Binnenkort krijgen we op The CW een grote crossover tussen al zijn DC-series: The Flash, Arrow, Legend of Tomorrow en Supergirl. We weten daar al de slechteriken van, maar verder nog vrij weinig. Producent Marc Guggenheim besloot dar wat verandering in te brengen, door de titel van de afleveringen te onthullen.

Het is een vrij geinige aankondiging: "Arrow aflevering 508 heet 'Invasion!' met dat uitroepteken. En Legends of Tomorrow 208 heeft 'Invasion!'. Ik laat het aan jullie fantasie over wat The Flash voor titel zal krijgen," aldus Guggenheim. Opmerkelijk is dat hij Supergirl niet noemt, terwijl we wel weten dat het personage Kara Zor-El te zien is in de crossover.

Het lijkt er dan ook op dat het een drievoudige in plaats van viervoudige crossover gaat worden. In de crossover krijgen we te zien hoe de Dominators, een buitenaards ras, de Aarde aanvallen. Het is ze vooral te doen om de metamensen op Aarde. Het precieze verloop is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.