Tv-serie op Blu-Ray: The Vampire Diaries (Seizoen 7)

Nog één seizoen te gaan.

Bram de Groot, 25-11-2016 22:18

Bedenker / Auteur: L. J. Smith | Cast: Paul Wesley (Stefan Salvatore), Ian Somerhalder (Damon Salvatore), Kat Graham (Bonnie Bennett), Candice King (Caroline Forbes), Zach Roerig (Matt Donovan), e.a. | Uitzending serie: 2009 - 2017 | Tv-zenders: The CW | Net 5
Naast hun vele superheldenseries zendt The CW nog heel wat andere succesvolle tv-series uit. Een daarvan is The Vampire Diaries, welke al in 2009 aftrapte. De bovennatuurlijke vampierserie draaide lang rond Nina Dobrevs personage Elena Gilberg die verliefd raakt op de 162-jarige vampier Stefan Salvatore (Paul Wesley) waardoor ze ook te maken krijgt met zijn oudere broer Damon (Ian Somerhalder). In het onlangs verschenen zevende seizoen veroveren de broers nieuwe vrouwenharten.

In seizoen 7 van The Vampire Diaries (IMDb = 7,8) herpakken de personages hun leven na het emotionele afscheid van Elena. Lily, moeder van Damon en Stefan Salvatore, probeert een wig te drijven tussen de gebroeders, in de hoop dat de liefde van Stefan en Caroline sterk genoeg is om te overleven. Damon doet wat nodig is om zijn moeder en haar band met de Heretics te breken. Bonnie en Enzo proberen uit te vinden waar hun loyaliteit ligt en al gaande vormt zich een verrassende relatie. Mystic Falls verkeert in chaos en met de komst van de Heretics, die op wraak uit zijn, is de spanning groter dan ooit tevoren.


Uitgave: The Vampire Diaries - seizoen 7 | Aantal discs 3 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888221419 | Release: november 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van The Vampire Diaries zitten vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de keepcase staat per aflevering de titel en (Engelstalige) synopsis vermeld en er staat een overzicht van het bonusmateriaal. Erg netjes gedaan!

De vampierserie ziet er via deze High Def-uitgave erg netjes uit. De kleuren zijn zoals je deze zou verwachten bij een vampierserie: duister, maar rijk aan kleur. De scherpte van de bewegelijk geschoten serie is fraai en er is een vlak, ruisloos beeld. De donkere scènes lijken wel wat details op te slikken. Het geluid focust zich vooral op de dialoog en muzikale ondersteuning en de surround-kanalen zijn soms, maar niet vaak te horen. Al met al een bovengemiddeld HD-beeldkwaliteit en wat basic geluid.

Bonusmateriaal
Zoals zo vaak bevat ook deze uitgave flink wat verwijderde scènes, terug te vinden bij de episodes waarbij de scènes horen. Daarnaast zijn er twee featurettes te bekijken, namelijk 'Directing Vampires' en 'Come Visit Georgia PSA.' De titel van de eerste geeft al aan dat deze inzoomt op de regie van de vampierserie. In dit geval laten acteurs/regisseurs Ian Somerhalder en Paul Wesley van zich horen. In de tweede, kortere featurette wordt er een blik geworpen op fans die de opnamelocaties in Georgia bekijken. Ook is er een Gag Reel en een registratie van de 2015 Comic-Con Panel aan te zetten.

Achtste en laatste seizoen al te zien
De kijkcijfers van The Vampire Diaries zijn na het vijfde seizoen fors gedaald en het zevende seizoen behaalde een nieuw dieptepunt door gemiddeld onder de 1,5 miljoen kijkers uit te komen. Het achtste en laatste seizoen kreeg in tegenstelling tot de eerdere seizoenen niet 22, maar 16 afleveringen en de allerlaatste aflevering wordt op 10 maart 2017 uitgezonden. Hieronder de trailer voor seizoen 8:


Lees meer over: blu ray, review, The Vampire Diaries, LJ Smith, Paul Wesley, Ian Somerhalder

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader