Tv-serie op Dvd: The Big Bang Theory (seizoen 9)

Tv-serie op Dvd: The Big Bang Theory (seizoen 9)

De nerds blijven scoren.

Bram de Groot, 7 december 2016 om 08:00

Bedenkers: Chuck Lorre | Bill Prady | Cast: Johnny Galecki (Leonard Hofstadter), Jim Parsons (Sheldon Cooper), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard Wolowitz), Kunal Nayyar (Raj Koothrappali), Melissa Rauch (Bernadette Rostenkowski-Wolowitz), e.a. | Uitzending serie: 2007 - heden | Tv-zenders: CBS
Een van de grote kijkcijferkanonnen van CBS is al jaren de sitcom The Big Bang Theory. In 2007 trapte het eerste seizoen af met gemiddeld 8,3 miljoen kijkers. Ondertussen weten de laatste drie seizoenen gemiddeld ruim boven de 19 miljoen uit te komen. De komedieserie rond onder meer Leonard, Sheldon, Penny, Howard en Raj lijkt dus voorlopig nog vele jaren mee te kunnen. Onlangs verscheen seizoen 9 op Dvd.

In het negende seizoen van The Big Bang Theory (IMDb = 8,4) zijn Leonard en Penny net verloofd. Penny vraagt zich af of de bruiloft, nu ze in Las Vegas zijn, wel door moet gaan nadat Leonard bekend heeft dat hij een ander heeft gezoend. Ook Sheldon heeft het moeilijk. Net nu hij Amy ten huwelijk wilde vragen besloot ze hun relatie te beëindigen. Ondertussen wil Bernadette het huis van de moeder van Howard verbouwen en heeft Raj nog steeds een relatie met Emily.


Serie: The Big Bang Theory - Seizoen 9 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 24 x 18 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888221112 | Release: november 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het negende seizoen van The Big Bang Theory zitten verpakt in doorzichtige amaray Dvd keepcase, met daaromheen een stevige insteekhoes. In de keepcase staat van alle afleveringen flink wat info, zoals de titel en een Engelstalige synopsis. Ook staat duidelijk aangegeven op welke schijven welk bonusmateriaal staat. Fraai!

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is gemiddeld tot goed. De kleur en scherpte zien er prima uit voor een sitcom. Uiteraard blijft het een Dvd-uitgave waardoor de scherpte matig blijft en er over het beeld een soort van korrel ligt. Dit neemt het kijkplezier niet weg overigens, mede omdat een serie als The Big Bang Theory het niet direct hoeft te hebben van een ongenaakbare beeldweergave. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard surround track en als verwacht stelt deze niet zo heel veel voor, mede omdat de serie vooral gericht is op dialoog.

Korte extra's
Warner heeft een wat basic extra's op de schijven gezet. De eerste schijf biedt het meest en dit is een blik op Comic Con 2015. De andere schijven bieden extra's die zich richten op de 200e aflevering en het negende seizoen. Daarnaast is er een Gag Reel en wat andere weinig aantrekkelijke video's met het beantwoorden van Twitter-vragen en voor een opleiding in de States. Op de Comic Con-video zijn het allemaal erg korte extra's.

Seizoen 10 en verder
Het tiende seizoen is op 19 september gestart op CBS en rondt waarschijnlijk af in de maand mei. De afgelopen dagen was er online het nodige te doen over het vervolg. Na wat geruchten dat de sitcom gecanceld zou zijn, verschijnt er toch een elfde seizoen. Ook wordt er er ale even gesproken over een spin-off. Hieronder de trailer voor seizoen 10:


Lees meer over: The Big Bang Theory, Dvd, Review, Recensie, Seizoen 9, Johnny Galecki, Jim Parsons

Informatie over de serie: The Big Bang Theory

Populair nieuws