search
Tv-serie op Blu-Ray: Better Call Saul (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Better Call Saul (seizoen 2)

Op weg naar Saul Goodman.

Bedenkers: Vince Gilligan | Peter Gould | Cast: Bob Odenkirk (Jimmy McGill), Rhea Seehorn (Kim Wexler), Patrick Fabian (Howard Hamlin), Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut), Michael Mando (Nacho Varga), Michael McKean (Chuck McGill) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: AMC | Netflix

Na het waanzinnige succes van Breaking Bad verkenden we in het eerste seizoen van Better Call Saul de begin jaren van Jimmy McGill. In het tweede seizoen van de AMC-serie werd er rustig verder gebouwd op deze terugblik en lijkt Bob Odenkirks personage steeds meer uit te groeien tot Saul Goodman. Uiteraard kreeg hij weer back-up van Jonathan Banks' Mike Ehrmantraut. Het tweede seizoen zag de kijkcijfers iets dalen, maar voorlopig lijken de fans tevreden met de wat rustig ontwikkelende spin-off.

In het tweede seizoen van Better Call Saul (RT = 97%) zet Jimmy alles op alles voor zijn ontluikende romance met Kim. De vraag is ook hoe lang "Slippin' Jimmy" op het rechte pad kan blijven, terwijl zijn wantrouwende broer Chuck hem tegenwerkt en fixer Mike in het web van een sinister kartel wordt getrokken.Uitgave: Better Call Saul - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x gem. 47 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609649093 | Release: november 2015 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het tweede seizoen van Better Call Saul zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. In de hoes is uitgebreide info te vinden over (de locatie van) de tien afleveringen, met de titels en korte Nederlandse synopsissen. Ook wordt duidelijk op welke schijf welk bonusmateriaal is terug te vinden. De inhoud van de vierde schijf wordt helaas niet onthuld.

Deze Blu-ray uitgave van Sony Pictures levert een werkelijk haarscherp beeld af, met zeer natuurlijke kleuren die vol en warm ogen. Er is niet of nauwelijks sprake van ruis en het detailbehoud tijdens de donkere scènes is meer dan redelijk. Deze beeldwaargave zouden we graag vaker terugzien op Blu-ray uitgaven en daarom gaan de complimenten uit naar Sony Pictures.

Het geluid wordt aangeleverd door een standaard geluidstrack en deze levert eveneens een haarscherpe kwaliteit af. Er is echter veel dialoog en de track wordt alleen wat spannender bij de paar actiescènes en de muzikale ondersteuning, opgeleverd door componist Dave Porter.

Flink aantal extra's
Op de drie schijven zijn flink wat featurettes te bekijken over het verhaal en de personages. Daarnaast is er ook nog een bonus disc meegeleverd mer daarop aanvullende featurettes.

De meest omvangrijke extra's zijn een rond de tafel-gesprek, over het script van de eerste aflevering van het seizoen, en een gesprek tussen Jonathan Banks en Mark Margolis. Daarnaast zijn er veelal (zeer) korte promo-featurettes te bekijken over onder meer de vechtscènes, de relatie tussen Jimmy en Kim, de sets, de muziek en de belangrijkste scène uit het seizoen. Ook wordt bij iedere aflevering een track met audiocommentaar geleverd door betrokkenen uit de cast & crew en is er een Gag Reel.

De bonus disc bevat de twee featurettes The Regalo Helado Heist en Making the Case. Beide featurettes duren circa tien minuten. De eerste behandelt de grote overval waarbij Ehrmantraut betrokken is en laat flink wat storyboard-vergelijkingen zien. In Making the Case zien we de opbouwende ontwikkelingen rond de personages Jimmy, Kim en Chuck. Er zijn veel beelden uit de serie zelf te zien, maar ook interviews en shots van achter de schermen.

Seizoen 3 begin volgend jaar
Ondanks dat de kijkcijfers op AMC toch wat zijn afgenomen, is het derde seizoen opgepakt. Er is nog geen trailer beschikbaar, maar naar verwachting verschijnt Saul Goodman in februari / maart weer terug met het volgend seizoen. De afleveringen zullen ongetwijfeld weer stuk voor stuk op Netflix verschijnen. Hieronder een eerste foto uit seizoen 3:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen