Tv-serie op Blu-Ray: Blindspot (Seizoen 1)

Tv-serie op Blu-Ray: Blindspot (Seizoen 1)

Jaimie Alexander en haar tatoeages.

Bram de Groot, 23 december 2016 om 17:23

Bedenkers: Martin Gero | Cast: Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Jaimie Alexander (Alice "Remi" Kruger aka "Jane Doe"), Rob Brown (Edgar Reade), Audrey Esparza (Natasha "Tasha" Zapata), Ashley Johnson (Patterson), Ukweli Roach (Dr. Robert Borden) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: NBC | Veronica
Tatoeages kunnen nog wel eens meer betekenen dan je zou denken. Dit zagen we even geleden al in Prison Break. In de serie Blindspot spelen de tattoo's van actrice Jaimie Alexander (Thor) een belangrijke rol en ook nu weer leiden ze tot nieuwe ontwikkelingen gedurende de serie. Het gegeven trok heel wat aandacht, aangezien de debuutaflevering bijna 11 miljoen nieuwsgierigen trok richting NBC. Onlangs verscheen een mooie Blu-ray uitgave van het eerste seizoen.

In het eerste seizoen van Blindspot (RT = 68%, IMDb = 7,6) explodeert een internationale samenzwering nadat een beeldschone onbekende vrouw naakt wordt ontdekt op Times Square in New York. Haar lichaam is bedekt met mysterieuze gedetailleerde tatoeages, maar zij weet niet wie zij is en hoe ze daar terecht is gekomen. Er is alleen een tatoeage die niks te wensen over laat, namelijk de naam van FBI-agent Kurt Weller.


Uitgave: Blindspot - Seizoen 1 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 23 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888222126 | Release: december 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van Blindspot zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de keepcase staat duidelijk aangegeven welke afleveringen (met titels) op welke schijven staan. Ook is er een opsomming van het bonusmateriaal, al wordt niet duidelijk op welke discs deze zijn geprint.

Deze Blu-ray uitgave van Warner Home Video laat een zeer fraai High Def-beeld zien, ondanks dan de 23 afleveringen van ieder zo'n 42 minuten over slechts vier schijven zijn verdeeld. Maar gelukkig is het beeld dus zeer scherp, zijn de kleuren rijk en heerlijk warm en zijn er nagenoeg geen storende zaken - zoals ruis - te constateren. Ook de donkere scènes pakken verrassend goed uit. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD geluidstrack met prima te volgen dialoog, vrij volle muzikale ondersteuning en zo nu en dan zelfs echt goed hoorbare surround effects.

Mooie dosis bonusmateriaal
Naast wat standaard serie-bonusmateriaal zoals verwijderde scènes en een gag reel, zijn er ook flink wat featurettes te bekijken. Zo wordt er ingezoomd op de verschillende castleden, de stunts, een van de slechteriken en de visuele effecten in de serie. Uiteraard is er een featurette over de tatoeages op het lijf van Jaimie Alexander. Ook wordt er een blik geworden op de 2015 Comic-Con Panel. De speelduur van de meeste extra's zijn wat kort en daarmee worden het al snel minder inhoudelijke, meer online featurettes.

Blindspot Seizoen 2 reeds begonnen
Het tweede seizoen startte midden september op NBC en deze zal naar verwachting in mei 2017 worden afgerond. Ondanks dat de kijkcijfers iets afnemen ten opzichte van het eerste seizoen wordt een derde seizoen waarschijnlijk wel besteld door de zender. Hieronder de trailer voor seizoen 2 van Blindspot:


Lees meer over: Blu ray, Review, Recensie, Blindspot, Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Informatie over de serie: Blindspot

Populair nieuws